Privatizare in Romania
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Privatizare in Romania

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  FPS nu a primit nici o oferta pentru privatizarea societatii producatoare de utilaj petrolier Upetrom Ploiesti pina la termenul limita de depunere a ofertelor, care a expirat la 31 august, urmind sa reia procesul de privatizare conform reglementarilor legale, informeaza FPS.
  Pachetul de 72,87% din actiunile detinute de FPS la Upetrom Ploiesti, a fost scos la vinzare pentru a treia oara in luna iunie a acestui an.
  La inceputul anului, singura firma care s-a aratat interesata de Upetrom, Urmalash Zavody din Rusia a depus oferta pentru cumpararea pachetului de actiuni, insa negocierile au esuat intrucit firma rusa nu a oferit, pina pe 26 martie, data expirarii ofertei financiare, garantiile bancare necesare inceperii negocierilor. Scrisoarea de garantie bancara trebuia sa dovedeasca capacitatea de plata a partenerului rus si este obligatorie pentru negocierea pretului si a clauzelor contractului de vinzare-cumparare.
  Valoarea de oferta a pachetului de actiuni scos la vinzare este de 571,5 miliarde lei, respectiv 140.000 lei pentru o actiune.
  Upetrom are un capital social de 140,023 miliarde lei, divizat in 5.600.940 actiuni, valoarea nominala a unei actiuni fiind de 25.000 lei.
  Societatea a inregistrat, in anul 1998, pierderi de 15,2 miliarde lei, la o cifra de afaceri de
  232,4 miliarde lei.
  Actiunile societatii se tranzactioneaza pe piata Rasdaq, ultimul pret mediu de tranzactionare, din 24 august, fiind de 2.000 lei/actiune.
  Patru mari societati comerciale de pe litoral vor fi divizate pina la sfirsitul acestui an, in vederea privatizarii
  Patru mari societati comerciale de pe litoral vor fi divizate pina la sfirsitul acestui an, termen pina la care se preconizeaza si incheierea procesului de compensare, intre SIF si FPS, a actiunilor detinute la o serie de societati din turism, ceea ce va permite inceperea privatizarii respectivelor societati, a declarat Stela Rotaru, directorul general al Directiei de Privatizare din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).
  Autoritatea Nationala pentru Turism, Fondul Proprietatii de Stat, Societatea de Investitii Financiare Transilvania si Agentia Romana de Dezvoltare au semnat, in iunie, un protocol care stabileste modalitatile prin care se va realiza finalizarea procesului de privatizare a societatilor din turism.
  "Acordul a devenit operational odata cu rezolvarea ultimei probleme legate de majorarea, cu valoarea terenului, a capitalului social al societatii Neptun-Olimp", a mentionat oficialul ANT, care a adaugat ca urmatoarea etapa va consta in compensarea, intre FPS si SIF, a actiunilor detinute la diverse societati din turism.
  Conform intelegerii, FPS Bucuresti va prelua pachetele de actiuni detinute de SIF Transilvania la un numar de sapte societati, insumind un capital social de peste 155 miliarde lei. Respectivele societati sint: Predeal SA, Comixtur SA Techirghiol, Litoral SA Constanta, Mamaia SA, Lesu SA Oradea, Danubius SA Giurgiu si Barul de pe Casa SA Sibiu.
  Concomitent, SIF Transilvania va prelua de la FPS Bucuresti pachetele de actiuni detinute la societatile ONT Carpati Bucuresti, Eforie SA Eforie Nord, Balea SA Venus, Cristal SA Jupiter si Felicia 95 SA Venus. Capitalul social al acestor societati insumeaza 107,8 miliarde lei.
  De asemenea, protocolul prevede restructurarea, prin divizare asimetrica, respectiv pe criteriul formelor de proprietate, de stat si privata, a societatilor Carmen Silva Eforie Sud, Venus SA Mangalia, Neptun-Olimp SA Mangalia si Jupiter SA, insumind un capital social de 305,2 miliarde lei.
  Sorin Frunzaverde, presedintele ANT, a afirmat, recent, ca este de preferat ca privatizarea societatilor din turism sa se realizeze "activ cu activ", pentru ca procesul sa fie mai rapid, dar vor exista si cazuri in care vor fi scoase la vinzare pachete de actiuni sau se va proceda la vinzarea unor grupuri de active.
  "ANT va face demersuri pe linga FPS pentru urgentarea acestor proceduri. Speram ca pina in vara anului viitor, multe dintre aceste societati sa fie privatizate", a mai declarat Stela Rotaru.
  Legaturi externe
  Privatizare in zona de Nord-Est a Romaniei

   

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Opţiuni

  Cătălin ONOFREI

  Opţiuni

  Urmează o perioadă plină de umor.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Femei tunate

  Briscan ZARA

  Femei tunate

  Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

  Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

  Ciprian IFTIMOAEI

  Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

  Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

  De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

  Mihai DORIN

  De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

  Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

  pulspulspuls

  Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

  Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

  Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

  Caricatura zilei

  Turnee golf

  Editia PDF

  Bancul zilei

  - Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.