Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Reprezentantii a peste 30 de companii franceze care furnizeaza componente si subansamble auto grupului Renault au sosit in Romania

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Reprezentantii a peste 30 de companii franceze care furnizeaza componente si subansamble auto grupului Renault au sosit in Romania, in vederea unor intilniri, pe durata a patru zile, cu furnizorii societatii Automobile Dacia, cu scopul stabilirii unor parteneriate pentru dezvoltarea unei retele de fabricanti de componente, competitive pe plan international, pentru industria de automobile.
    Delegatia franceza este compusa din membri ai Federatiei Industriei de Echipamente pentru Vehicule (FIEV) si ai Federatiei Industriilor Mecanice (FIM), asociatii reprezentative ale societatilor implicate in industria franceza de automobile.
    "Furnizorii francezi nu vor sa se substituie celor romani, ci doresc sa ii ajute", a declarat luni Constantin Stroe, directorul general al Automobile Dacia.
    Colaborarea dintre firmele franceze furnizoare ale Renault si cele din Romania care livreaza piese si componente la Dacia Pitesti ar putea consta in infiintarea de societati mixte, in transfer de tehnologie si in investitii de natura sa conduca la cresterea calitatii produselor.
    Constantin Stroe a precizat ca, la ora actuala, din cei 87 de furnizori semnificativi ai uzinei de la Colibasi, doar 15 pot produce la nivelul exigentelor de calitate impuse de producatorul francez, si a spus ca aceasta situatie este urmare a resurselor financiare insuficiente de care dispun firmele colaboratoare, cit si calitatii managementului.
    Oficialul Dacia a mentionat ca aportul furnizorilor la realizarea cifrei de afaceri a societatii, estimata pentru acest an la 4.200 de miliarde de lei, este de 46%.
    El a mai spus ca vizita furnziorilor francezi ai Renault intervine intr-o "perioada deosebit de delicata pentru Dacia", care "cunoaste o cadere de piata cum n-a mai avut in ultimii zece ani", subliniind ca realizarea obiectivului privind contructia unui automobil de calitate europeana nu este posibila fara contributia firmelor furnizoare.
    Potrivit directorului general adjunct al uzinei Dacia, Manuel Roldan, prima dovada a aplicarii programului de crestere a calitatii produselor dupa preluarea societatii de catre Renault va fi remarcata in toamna acestui an, cind este preconizata lansarea pe piata a unei variante imbunatatite a modelului Dacia Nova. "Gama Dacia va insemna calitate Renault la preturi romanesti. Trebuie sa concepem si sa producem rupindu-ne complet de metodele anterioare, iar singura solutie este de a concepe produse bazindu-ne pe procedee romanesti", a spus Roldan.
    El a aratat ca noul model de 5.000 de euro care va fi lansat pe piata in 2003-2004 va innoi gama actuala si va aduce Dacia in rindul produselor competitive pe plan international. "Peste cinci ani vom progresa foarte mult la Dacia la capitolul costuri", a spus directorul general adjunct Roldan, care a adaugat ca programul va fi insotit de o reducere progresiva a numarului de salariati, in conditiile in care, pentru a rezista competitiei de pe piata, societatea "are nevoie de calitate, independent de aspectul social".
    Manuel Roldan sustine ca fabricarea unui automobil competitiv la un pret de numai 5.000 de euro reprezinta un obiectiv care pina acum nu a fost atins de nici un constructor din lume, limita de pret atinsa de piata fiind de 6.000 de euro. Automobilul care va fi produs peste citiva ani in Romania se va adresa atit pietei interne, cit si pietelor emergente, iar atragerea colaboratorilor traditionali ai Renault pe piata romaneasca ar putea face din Romania unul dintre principalii furnizori de piese si componente din regiune.
    Ambasadorul Frantei in Romania, Pierre Menat, considera ca, pentru a deveni mai atractiva, piata romaneasca trebuie sa capete dinamism si sa ofere stabilitate legislativa. El a cerut reprezentantilor furnizorilor francezi sa acorde incredere Romaniei, pe termen mediu si lung, data fiind inceperea demersurilor de aderare la UE si prezentarea strategiei de dezvoltare economica, rezultata in urma consensului national.

     

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri