Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Stiri bancare

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Deponentii Bankcoop vor incepe sa-si recupereze cel mai probabil incepind din prima parte a lunii aprilie banii depusi la banca, listele cu deponenti fiind deja intocmite si predate Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, a declarat avocatul Arin Stanescu, reprezentantul firmei Reconversie si Valorificare Active, unul din lichidatorii Bankcoop alaturi de firma de audit PriceWaterhouseCoopers.
    Deponentii vor primi o compensatie maxima de 54,7 milioane de lei. Cei care au avut depozite care depasesc acest nivel vor intra la masa credala.
    Listele cu deponentii au fost predate marti la Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar. Reprezentantii acestuia urmeaza sa verifice aceste liste, dupa care la inceputul lunii aprilie le vor inainta Bancii Romane pentru Dezvoltare (BRD), banca prin care se va face plata compensatiilor. BRD are la dispozitie cinci zile pentru a se organiza, dupa care va incepe efectuarea platilor catre deponenti.
    Lichidatorul Bankcoop a intocmit doua liste cu deponenti. Una cuprinde deponentii care au toate datele de identificare, iar cea de-a doua pe cei care nu au date de identificare, dar care reprezinta conturi foarte mici, cu sume nesemnificative.
    Arin Stanescu spune ca a avut anume probleme la Bankcoop, in sensul ca a gasit o slaba evidenta a deponentilor, existind persoane fara date de identificare si conturi care nu au fost inchise.
    "Sint sute de conturi marunte. Sint 125.000 de conturi care au sub 50.000 de lei", a mentionat Stanescu.
    Suma de pe aceasta lista este extrem de redusa, de numai 7 miliarde lei. Suma totala pe care Fondul trebuie sa o plateasca deponentilor se ridica la circa 2.600 de miliarde de lei.
    Pentru a asigura toate fondurile necesare, BNR a deschis o linie de credit in favoarea Fondului pentru ca acesta sa poata despagubi persoanele fizice care au avut depozite la Bankcoop.
    Liviu Marica este noul presedinte al CEC
    Prim-ministrul Mugur Isarescu a semnat, luni seara, decizia de inlocuire a lui Camenco Petrovici din functia de presedinte a Casei de Economii si Consemnatiuni cu vice-presedintele Bancii Agricole Liviu Marica, au declarat surse guvernamentale.
    Potrivit surselor citate, decizia de inlocuire a lui Camenco Petrovici a fost luata la solicitarea PNTCD. "Decizia inlocuirii lui Camenco Petrovici nu a fost luata la solicitarea premierului sau a ministrului Finantelor, Decebal Traian Remes, ci la cererea PNTCD. Reprezentantii acestui partid au spus ca ei l-au numit si tot ei vor sa-l retraga", au precizat sursele citate.
    Liderii taranisti s-au intilnit luni cu premierul Mugur Isarescu.
    Banca Agricola reduce ratele dobinzilor pentru depozitele constituite de clienti
    Banca Agricola reduce, incepind cu 28 martie, ratele dobinzilor pentru depozitele constituite de clienti.
    Astfel, pentru depozitele constituite pe baza de contracte de catre persoanele juridice, banca acorda urmatorele dobinzi: 1 luna - 45% pe an; 3 luni - 46%; 6 luni - 47%; 9 luni - 46%; 12 luni - 45%.
    Pentru depozitele la termen constituite de persoane fizice pe baza de contracte cu plata lunara a dobinzii, banca ofera dobinzile: 1 luna - 45%; 3 luni - 46%; 6 luni - 47%; 9 luni - 46%; 12 luni - 45%.
    La depunerile efectuate pe carnete de economii, dobinda va fi: pe termen de 3 luni - 45%; pe termen de 6 luni - 46%; pe termen de 12 luni - 45%; timp de 3 ani pentru investitii - 47%; timp de 3 ani pentru garantii - 45%. Dobinda la vedere este de 10%.
    Pentru depozitele constituite de asociatiile familiale si organizatiile obstesti, cu rata anuala fluctuanta si plata sau capitalizarea dobinzii la scadenta, dobinzile vor fi: 1 luna - 45%; 3 luni - 47%. La depozitele cu rata anuala fixa si plata dobinzii la scadenta, pe termen de 3 luni dobinda va fi de 40%.
    La depozitele constituite de clienti cu rata anuala fixa si plata sau capitalizarea la scadenta pe termen de o luna dobinda va fi de 42, iar pe termen de 3 luni - 40%.
    Dobinda pentru certificatele de depozit pe termen de 3 luni va fi de 42%.
    Banca Transilvania a modificat dobinzile
    Banca Transilvania si-a modificat, din 27 martie, dobinzile la depozite si pentru disponibilitatile la vedere pentru persoanele fizice si juridice.
    Depozitele clasice pe o luna, ale persoanelor fizice, beneficiaza de o dobinda de 48 la suta pe an, cele pe trei luni au o dobinda de 51 la suta pe an, depozitele pe sase luni vor primi o dobinda de 50 la suta pe an, cele pe noua luni de 49 la suta pe an, iar cele pe 12 luni de o dobinda de 47 la suta.
    De asemenea, pentru depozitele revolving ale persoanelor fizice, dobinda la trei luni este de 50,5% pe an plus dobinda la vedere, cele pe sase luni beneficiaza de o dobinda de 49% pe an plus dobinda la vedere.
    In ceea ce priveste persoanele juridice, depozitul clasic constituit pe o luna primeste o dobinda de 43% pe an, cele pe trei luni, 47% pe an, pe sase luni 46% pe an, pe noua luni 45% pe an, iar pentru un an dobinda este de 44 la suta. Depozitele revolving apartinind persoanelor juridice au o dobinda dupa cum urmeaza: 46,5% an plus dobinda la vedere, iar pentru cele constituite pe sase luni 45 la suta pe an plus dobinda la vedere.
    La vedere, dobinda acordata de Banca Transilvania pentru ambele tipuri de depozite, atit pentru persoane fizice, cit si juridice este de 10% pe an.
    Pentru depozitele in valuta la vedere, Banca Transilvania acorda o dobanda de 3% pe an pentru dolari SUA, marci germane si Euro si de 3,5% pentru lirele sterline. Suma minima pentru acest tip de depozit este de 300 de dolari sau echivalentul in alte valute.
    Depozitele in dolari SUA la termen beneficiaza de urmatoarele dobinzi: 5,50% pentru trei luni, 5,75% pentru sase luni, 6,00% pentru noua luni si 6,50% pentru un an.
    Pentru depozitele in marci germane si euro, dobinzile sint de: 3,25% pentru trei luni, 3,50% pentru sase luni, 3,75% pentru noua luni si 4,00% pentru un an.
    Pentru depozitele in lire sterline, dobinzile sint de: 4,25% pentru trei luni, 4,50% pentru sase luni, 6,00% pentru noua luni si 6,20% pentru un an.
    Suma minima pentru constituirea unui depozit la Banca Transilvania este de 500.000 de lei la sucursalele din Cluj si Bucuresti si 300.000 de lei, pentru celelalte sucursale, pentru persoanele fizice. Pentru persoanele juridice suma minima pentru constituirea unui depozit este de 25 milioane lei.
    Certificatele de Depozit cu Discount se emit pe o perioada de 90 de zile, dobinda nominala este de 48,80 la suta, iar randamentul anual este de 55,58 la suta.
    Comisioanele percepute de Banca Transilvania la deschiderea de cont este de 9.500 de lei pentru persoane fizice, 25.000 lei pentru asociatiile non profit si 49.500 lei pentru persoanele juridice.
    Banca Comerciala CARPATICA S.A a anuntat marti ca a majorat capitalul social de la 50 de miliarde de lei la 100 de miliarde de lei
    Banca Comerciala CARPATICA S.A a anuntat marti ca a majorat capitalul social de la 50 de miliarde de lei la 100 de miliarde de lei.
    Banca motiveaza aceasta decizie prin largirea activitatii, dupa deschiderea celor trei sucursale operationale la Sibiu, Cluj si Timisoara. Banca isi majoreaza capitalul social prin exercitarea dreptului la preemtiune al actionarilor. Aceasta operatiune va fi incheiata pina pe 31 martie, cind are loc Adunarea Generala a Actionarilor (AGA).
    In cadrul sedintei AGA va fi discutat si bilantul de la 31 decembrie 1999. Banca intentioneaza sa-si continue strategia teritoriala, prin operatiunea de extindere a activitatii si va inaugura, luna viitoare, un sediu in Bucuresti.
    Alpha Bank Romania modifica ratele dobinzilor la depozitele in lei si valuta constituite de clienti
    Alpha Bank Romania modifica, incepind de miercuri, ratele dobinzilor la depozitele in lei si valuta constituite de clienti, se arata intr-un comunicat al bancii.
    Astfel, la depozitele la termen in lei constituite de persoanele fizice si juridice banca acorda urmatoarele dobinzi: 1 saptamina - 30%, 2 saptamini - 15%, 1 luna - 43%, 2 luni - 43%, 3 luni - 47%, 6 luni - 43%, 9 luni - 43%, 12 luni - 47%.
    Suma minima la constituirea unui depozit este de un milion de lei pentru persoane fizice si de 25 milioane lei pentru persoane juridice.
    La depozitele in dolari constituite de clienti, dobinzile vor fi: 1 saptamina - 4%, 2 saptamini - 3%, 1 luna - 5%, 2 luni - 5,3%, 3 luni - 5,5%, 6 luni - 5,5%, 9 luni - 5,6%, 12 luni - 6%. La depozitele in euro, marci germane, lire italiene, franci francezi, silingi austrieci dobinzile se modifica astfel: 1 luna - 2,5%, 2 luni - 2,5%, 3 luni - 2,5%, 6 luni - 2,5%, 9 luni - 2,5%, 12 luni - 2,5%.
    Suma minima pentru constituirea unui depozit in dolari pentru persoane fizice este de 500 dolari, iar pentru persoane juridice de 10.000 dolari.

     

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri