Baroul Vrancea, asaltat de cereri ale magistratilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Baroul Vrancea, asaltat de cereri ale magistratilor

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  Consiliul de administratie al Baroului Vrancea are sarcina de a analiza mai multe solicitari inaintate de judecatori si procurori din judet care vor sa treaca in tabara aparatorilor. Chiar daca s-a aratat rezervat in ceea ce priveste numele magistratilor care l-au asaltat cu cereri de inscriere in barou, decanul Tivu Burca ne-a spus totusi ca nu este vorba despre judecatorii si procurorii aflati in pragul pensionarii.

  "Sint judecatori si procurori care au facut cereri de intrare in avocatura. Cererile au fost analizate individual, insa consiliul, in sedinta din 28 ianuarie a aminat discutiile pina la sosirea relatiilor de la UNBR cu privirea la data pina cind puteau fi formulate cereri", ne-a declarat avocatul Ticu Burca, decanul Baroului.

  Se pare ca este vorba despre peste 10 solicitari, care insa mai au de asteptat un raspuns ceva timp, intrucit conditiile de primire in avocatura in ceea ce priveste magistratii s-au schimbat. Daca pina in acest an magistratii care aveau cel putin 10 ani vechime in cimpul muncii puteau trece fara examen la profesia de avocat, de la sfirsitul lunii noiembrie legea privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat a fost modificata printr-o ordonanta de urgenta, care prevede ca si magistratii care vor sa fie avocati trebuie sa dea examen de intrare in barou, ca si orice alt simplu licentiat in drept.

  Schimbarea legii, care este valabila inca din 1995, vine dupa ce avocatii si consilierii juridici cu vechime in profesie nu au mai putut intra in magistratura decit cu examen prin INM. Pina in luna aprilie licentiatii in drept cu o anume vechime in profesie puteau solicita intrarea in magistratura fara examen.

   

  Sursa: Ziarul de Vrancea


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Italia sau Finlanda?

  Nicolae GRECU

  Italia sau Finlanda?

  Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  pr. Constantin STURZU

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

  Perspectivă inversă

  arh. Ionel OANCEA

  Perspectivă inversă

  O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

  pulspulspuls

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

  Caricatura zilei

  Asta zebră!

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.