Case canadiene la cheie pentru vrinceni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Case canadiene la cheie pentru vrinceni

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Lipsa fondurilor pentru investitii si scaderea drastica a puterii de cumparare a accentuat criza de locuinte. In conditiile in care administratia locala nu poate rezolva solicitarile care au devenit tot mai numeroase oamenii cauta cu disperare o solutie.
  O astfel de solutie este oferita de firma mixta canado-romana SC Habitat Group SA care s-a constituit pentru a promova si realiza in Romania locuinte canadiene in sisteme si tehnologii neconventionale. "Noua generatie de locuinte canadiene se caracterizeaza prin performanta, calitate si confort la nivelul standardelor internationale. Cladirile se executa integral din elemente structurale modulare prin asamblare si rigidizare, rezultind case de pina la 3 etaje, cu o suprafata de 600 mp/planseu", ne-a spus Ioan Gabor, vicepresedinte si director general adjunct al SC Habitat Group SA.
  Sursa citata a mai precizat ca locuintele canadiene prezinta, comparativ cu locuintele clasice, caracteristici superioare privind rezistenta structurala, izolare termica si fonica, rezistenta la umiditate, viteza de executie: "Datorita constructiilor laminate, constind din doua straturi exterioare care imbraca un strat de izolatie (din spuma polyizocianurata de mare rezistenta), rezistenta locuintelor canadiene la cutremure este de 3 ori mai mare, decit in cazul locuintelor clasice. In plus, costurile sint mai mici cu 30% fata de tehnologia conventionala, atit ca suprafata construita, cit si din punct de vedere al cheltuielilor cu incalzirea si intretinerea".
  Ioan Gabor a mai mentionat ca in tara noastra se vor construi initial 20 de modele de locuinte, dintr-un numar de 15.000 care se realizeaza in Canada. Oferta firmei Habitat Group are doua componente: locuinte sociale si rezidentiale. Indiferent de destinatia lor, locuintele vor avea finisaje exterioare durabile, finisaje interioare cu tapet, faianta, gresie, mocheta, instalatie de apa, canal, gaze, electrica, de aer conditionat, de incalzire, baie dotata cu obiecte sanitare, cabina de dus si cada, bucatarie dotata cu modul chiuveta - spalator, masina de gatit, hota, dulapuri in perete, garaj, etc. "Toate aceste dotari sint incluse in pret", a subliniat directorul Ioan Gabor.
  Mentionam ca pretul estimat (in care nu este inclus terenul) oscileaza intre 200 dolari/mp (nivel standard) si 500 dolari/mp (nivel lux). Habitat Group si-a propus sa construiasca 30.000 locuinte pe an, precum si sa asigure servicii privind obtinerea de credite externe si interne, de terenuri si de autorizatii de constructii, de garantii bancare prin ipoteca pe locuinta si teren, proiectare si diverse servicii dupa vinzare.
  Potrivit afirmatiilor directorului Ioan Gabor, primele locuinte canadiene vor fi construite in tara noastra peste cel mult un an. "In cazul locuintelor rezidentiale, se plateste un avans de 30% din valoarea locuintei, iar restul se va achita in 10 - 20 de ani. Dobinda perceputa la credit va fi de 7% pe an, calculata la valoarea in dolari. Cei care vor solicita constructia unei astfel de locuinte vor incheia un contract cu firma noastra, isi vor alege modelul de casa dorit, iar dupa 4 luni o vor putea lua in primire la cheie. De altfel, constructia propriu-zisa nu dureaza mai mult de 4 saptamini", ne-a mai spus Ioan Gabor.
  In prezent, firma canado-romana are 3 sucursale in tara noastra: "Moldova" cu sediul la Iasi, "Muntenia" cu sediul la Bucuresti si "Transilvania" cu sediul la Cluj Napoca. De asemenea fiecare sucursala va avea cite 3 agentii cu antrepriza de constructii. Pentru sucursala "Moldova" aceste antreprize vor fi la Iasi, Focsani si Constanta. (S. FILOTE, I. CRISTIAN)
  top Local News

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Italia sau Finlanda?

  Nicolae GRECU

  Italia sau Finlanda?

  Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  pr. Constantin STURZU

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

  Perspectivă inversă

  arh. Ionel OANCEA

  Perspectivă inversă

  O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

  pulspulspuls

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

  Caricatura zilei

  Asta zebră!

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.