"Invirteli" cu apartamentele Primariei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

"Invirteli" cu apartamentele Primariei

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  In apartamentele destinate saracilor Focsaniului s-au mutat numai cei care au avut referinte bune. Primarul Decebal Bacinschi a propus la inceputul anului schimbarea destinatiei celor 56 de apartamente construite de firma britanica Mivan Kier pe str. Capitan Cretu Florin din locuinte pentru saraci in locuinte de serviciu pentru functionarii publici. Desi admitea ca nu e chiar moral, primarul Decebal Bacinschi spunea, la acea vreme, ca nu este o ilegalitate sa schimbi destinatia acestor locuinte si ca cererile pentru astfel de apartamente au fost foarte putine, fapt ce a dus la impartirea lor in rindul salariatilor din institutiile publice. Angajatii firmelor care au sponsorizat manifestarile PSD in ultimii ani au beneficiat de prioritate la obtinerea unei locuinte de serviciu. Lista locatarilor, prezentata in exclusivitate de "Ziarul de Vrancea", arata insa ca schimbara destinatiei apartamentelor a dat mina libera pesedistilor sa le ofere clientelei de partid.
  "Functionarii" din apartamentele Primariei
  Doar 29 din cele 56 de aprtamente au fost atribuite functionarilor publici din Primarie, Consiliul Judetean, Tribunal, Parchet, Jandarmerie, dar si angajatilor din Spitalul Judetean, Spitalul Militar si militarilor. Alte 27 de aprtamente au fost insa oferite societatilor comerciale apropiate PSD si lui Marian Oprisan, dat fiind faptul ca cererile pentru atribuirea unei locuinte s-au depus la Consiliul Judetean. Situatia repartizarii blocurilor destinate functionarilor, arata ca cinci angajati ai societatii comerciale Rosca Conf au primit dreptul de a locui in acele aprtamente. Pe primul loc se situeaza insa SC Vincon SA Vrancea, cu sase salariati care au primit apartamente din fondul locativ destinat initial saracilor si apoi functionarilor publici. Autoritatile locale nu au ezitat sa imparta aceste apartamente chiar si salariatilor de la SC Salf, SC Pandora, SC Scorpion Exim, SC Nasti, SC Vestiro, Incom Vranco si SC Avicola. Totusi, salariatii acestor firme au primit cite o locuinta, in timp ce societatile Comcereal si Rosca Conf sint in top, ceea ce inseamna ca se bucura de o mai mare atentie din partea sefilor administratiei judetene.
  Primarul arunca pisica la Consiliul Judetean
  Se pare ca si angajatii institutiilor publice au fost inlaturati de la acordarea de locuinte, desi acestea trebuiau sa fie atribuite lor. In raportul anexat proiectului de hotarire aprobat in Consiliul Local Focsani se arata ca "la Consiliul Judetean a fost inregistrat un numar mare de cereri prin care se solicita locuinte de serviciu de catre functionarii publici care intrunesc conditiile necesare repartizarii unor astfel de locuinte". Aceasta regula nu a fost respectata, dat fiind faptul ca nu doar functionari, ci si salariati ai unor societati comerciale de succes au primit asemenea apartamente. Primarul Decebal Bacinschi spune ca Primaria doar administreaza aceste locuinte si ca in acest caz Consiliul Judetean a intocmit lista cu beneficiari. "Noi am repartizat aceste locuinte in functie de tabelul trimis de Consiliul Judetean. Noi sintem doar administratori. Acelea sint locuinte de serviciu si atita timp cit o societate a cerut astfel de apartamente, i se pot repartiza. Locatarii vor putea locui in ele doar pe durata in care sint angajate la acea firma", ne-a declarat edilul sef al Focsaniului. De altfel, la repartizarea acestor apartamente se putea vedea lesne starea financiara a beneficiarilor, veniti sa-si ia cheile la volanul unor masini de lux.
  Apartamente de doua ori mai scumpe
  La inceputul anului, primarul Decebal Bacinschi, care acum nu stie ce sa faca cu saracii care solicita o locuinta si au dreptul conform legii sa o primeasca, propunea ca 56 de apartamente sa le fie repartizate functionarilor publici. La vremea respectiva, cererea a fost facuta personal de Marian Oprisan. Primarul motiva atunci ca sint putine cereri pentru locuinte sociale, cu toate ca la fiecare audienta acesta este asaltat de cereri din partea sarmanilor. Ca o solutie pentru acestia, edilul sef, acum candidat pentru un nou mandat la Primaria Focsani, spunea ca va gasi o solutie pentru a construi case pe pamint mai ieftine. Ce-i drept, acele apartamente de lux au fost facute la cele mai inalte standarde de calitate, parca numai potrivite pentru cei care lucreaza in Primarie, Consiliu Judetean, Tribunal etc. Pretul fostelor locuinte sociale, actualmente case de serviciu, construite de concernul britanic Mivan Kier, depaseste pretul unui apartament de lux din Focsani. Constructia celor 56 de apartemente a costat peste 2,1 milioane de dolari, in comparatie cu valoarea initiala de aproape 1,9 milioane de dolari, diferenta provenind din deprecierea cursului leu-dolar. Preturile sint insa de citeva ori mai mari decit pe piata imobiliara focsaneana, unde, cu acesti bani, iti poti cumpara chiar doua case. (Radu TOMESCU)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Temă

  Cătălin ONOFREI

  Temă

  Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Epilare inghinală

  Briscan ZARA

  Epilare inghinală

  Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

  Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

  Ciprian IFTIMOAEI

  Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

  Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

  New York, metropola vizionară

  Mihai DORIN

  New York, metropola vizionară

  Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

  pulspulspuls

  Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

  Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

  Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

  Caricatura zilei

  Urna

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.