SGA a amendat "usor" o firma care "deranjeaza" Siretul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

SGA a amendat "usor" o firma care "deranjeaza" Siretul

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  In urma anchetei "Ziarului de Vrancea" cu privire la excavarile de pietris din albia Siretului, in zona Ploscuteni, efectuate de trei firme, doua din Adjud si una din Bacau, controalele efectuate in zona de mai multe institutii abilitate au lasat urme "adinci" in bugetul firmelor. Astfel, din trei firme exploatatoare, SGA a amendat doar una, cu suma de 5,3 milioane de lei, suma care ar fi necesara pentru doua plinuri de rezervor la un camion care transporta balast. Celelalte doua firme au scapat, deocamdata de aceasta "usturatoare" amenda, dar au fost avertizate ca vor urma "masuri urgente si obligatorii" cu privire la activitatea lor, dupa cum s-a aratat ieri, la conferinta de presa a SGA Vrancea
  Perimetrele de exploatare a balastului din riul Siret, din zona comunei Ploscuteni, despre care ziarul nostru a relatat pe larg in urma cu citeva zile, au fost verificate de SGA, Garda de Mediu, Agentia de Protectie a Mediului si Directia Tehnica din cadrul Consiliului Judetean. Pentru neregulile constatate in zona, Sistemul de Gospodarire a Apelor Vrancea a aplicat insa o singura amenda, de 5,3 milioane de lei, pentru firma SC Comtrans Sorea SRL Parava - Bacau. "In perimetrele de exploatare a balastului din riul Siret, in zona Adjud - Burcioaia, s-au stabilit masuri urgente si obligatorii pentru societatile care exploateaza agregate minerale din albia riului Siret. S-a aplicat o amenda de 5,3 milioane de lei unitatii SC Comtrans Sorea SRL Parava - Bacau, administrator Elena Sorea, pentru neintretinerea corespunzatoare a malurilor si a albiei riului Siret, nerealizarea nivelarii gropilor de excavatie din care s-au extras agregate minerale si nerealizarea recalibrariii albiei pentru scoaterea de sub efectul erozional a malului sting", a precizat subinginerul Costel Tecu, purtatorul de cuvint al SGA Vrancea. Specialistii de la SGA spun ca firma nu realiza o exploatare din albie, asa cum ar fi trebuit, ci de pe mal. Astfel, administratorul societatii a fost somat sa astupe gropile cauzate de utilaje, sa curete si sa igienizeze malul, dar si pasunea din apropiere, de mil si de refuzuri de ciur. In plus, firma a fost avertizata sa nu mai extinda drumurile de acces catre zona de exploatare.
  Cele doua firme care "au treaba" in Ploscuteni - doar avertizate
  Celelalte doua societati care "au treaba in zona", SC Industrial Trust SRL si SC Stomtrans SRL, ambele din Adjud, au fost avertizate sa realizeze igienizarea malurilor si eliberarea lor de depunerile de balast. De asemenea, firmele au fost obligate sa-si borneze limitele de exploatare. Toate trei societatile au primit somatii de a remedia situatia pina la data de 17 mai. "Situatia in zona este monitorizata zilnic, pentru ca firmele sa respecte masurile pe care noi le-am impus", a mai spus Costel Tecu. Reamintim ca Primaria din Ploscuteni a trimis in nenumarate rinduri adrese catre firmele care exploateaza pe albia Siretului, acuzindu-i pe patroni ca au deviat cursul riului si ca, prin depozitarile fara noima a refuzului provenit din exploatare, au distrus pasunea comunala. De asemenea, cei din primarie au cerut ca pentru exploatari sa se plateasca o taxa de 10% din fiecare transport de balast, dar firmele au catalogat aceasta cerere ca fiind "nelegala". (Camelia STANILA, Sebastian OANCEA)
  Investitii pentru atenuarea eroziunilor
  Viiturile de la jumatatea lunii aprilie au determinat eroziuni de mal pe citeva riuri din judet. Pe Siret, in zona Homocea, au fost reactivate anumite degradari de mal. Astfel, investitiile in zona trebuie urgentate, conform specialistilor de la Sistemul de Gospodarire a Apelor. "In judetul Vrancea s-au activat o parte din eroziunile de mal cuprinse in Studiul de Fezabilitate «Amenajarea riului Siret pe sectorul Homocea- confluenta cu fluviul Dunarea», intocmit de SC Aquaproiect SA, respectiv eroziunile din zona Ploscuteni- mal stinga, zona Suraia - mal drept, punct Chiua si zona Vadu- Rosca - mal drept. In acest sens, Directia Apelor Siret Bacau a inaintat o adresa cate Directia Apelor Prut Iasi, titularul lucrarilor de investitie, pentru urgentarea obtinerii de fonduri in vederea inceperii executiei lucrarilor in acest an, pe sectoarele specificate", a declarat Costel Tecu, purtatorul de cuvint al SGA Vrancea. Eroziuni puternice s-au produs si pe riul Trotus, in zona Adjud, eroziuni care au fost identificate si pentru care s-a inceput studiul topografic necesar inceperii unei investitii in zona. (C. STANILA)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Pesedistul bun, pesedistul rău

  Cătălin ONOFREI

  Pesedistul bun, pesedistul rău

  În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

  Filmuletul zilei

  opinii

  Din ce în ce mai buni

  Briscan ZARA

  Din ce în ce mai buni

  Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

  Glose la Eminescu

  Nicolae TURTUREANU

  Glose la Eminescu

  * „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

  Eminescu - în vremea lui şi a noastră

  Mihai DORIN

  Eminescu - în vremea lui şi a noastră

  În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

  pulspulspuls

  Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

  Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

  Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

  Caricatura zilei

  City manager

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.