Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Capitanul Vlad se bilbiie

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Se lasa ceata peste cazul capitanului Irimia Vlad, o ceata dintr-aia de-ti bagi degetele-n ochi. Cel putin asa prognozeaza "meteorologii" care fac de o buna bucata de vreme purici in Politie, ne referim desigur la oamenii cu vechime in sistem. Ofiterii veniti val-virtej de la Bucuresti ca sa analizeze trecutul catalogat drept dubios al actualului sef de la Serviciul Rutier au stat trei zile la Galati, dupa care au luat rezultatele anchetei in circa si au disparut ca-n Star Trek. Ofiterul de presa al IJP Galati, lt. col. Ion Maris, nu a putut oferi ieri presei nici cel mai mic amanunt cu privire la "scormoneala" organizata in teritoriu de Ministerul de Interne, pe motiv ca nu i s-a pus la dispozitie nici un fel de date referitoare la cazul capitanului Vlad. "Asteptam sa primim rezultatele anchetei, iar dupa asta le vom face publice", a precizat l'ent colonelul Maris.
    Este cel putin ciudata maniera in care "controlorii" MI au actionat in ograda IJP Galati. Au anchetat pe sestache, n-au dat socoteala nimanui si au sters-o hoteste la Bucuresti, de parca ar fi tinut cu tot dinadinsul sa nu rasufle nimic din munca lor. Probabil ca asa au primit ordin de sus, sa nu ciripeasca vreun cuvint cu privire la situatia sefului Serviciului Rutier. "Mai multe amanunte ati putea obtine de la biroul de relatii cu presa al Ministerului de Interne", ne-a incurajat colonelul Maris. La minister insa, aceeasi situatie. Se stia doar ca o echipa de control a descins la Galati, dar nimic despre un eventual rezultat sau vreo data cind acesta va fi facut public. "In mod normal, ofiterii care s-au deplasat in Galati trebuie sa intocmeasca un raport cu privire la cele constatate si sa-l inainteze conducerii Ministerului de Interne. Raportul va fi analizat, iar apoi se va trage si o concluzie cu privire la ofiterul Irimia Vlad. Din aceasta cauza nu va putem da mai multe amanunte", ne-a declarat maiorul Gabriel Mihalache din cadrul biroului de presa a Ministerului de Interne.
    Iar ca sa-l citam pe maiorul Mihalache, "in mod normal", in Occident, orice ofiter asupra caruia doar planeaza suspiciuni ca ar fi facut niscaiva magarii, este suspendat din functie pe perioada cit este anchetat. La noi, nu este cazul. In legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare se precizeaza ca ofiterii sint suspendati abia atunci cind faptele sale intra in atentia procurorilor militari, adica dosarul sau a fost deferit justitiei. "Este adevarat ca in Occident se intimpla asa. Poate dupa ce va aparea legea care defineste statutul politistului vom putea vorbi de asa ceva si la noi in tara", a conchis maiorul Mihalache.
    Ancheta care l-a vizat direct a avut efecte neasteptate asupra capitanului Irimia Vlad. Intr-o discutie telefonica purtata ieri cu reporterii "Monitorului", seful Serviciului Rutier Galati a parut speriat si confuz. Cum se spune in popor, a dat-o in bilbiiala. "Cei care au venit in ancheta nu m-au intrebat nimic. Nu au discutat cu mine, nu stiu ce-au facut. Da, am fost controlat de minister, insa pina cind nu se va clarifica acest caz nu mai declar alte chestii", a precizat capitanul Vlad.
    El nu a putut preciza ieri nici daca mai este sau nu sef al Serviciului Rutier. Asa in gluma, i-am spus capitanului Vlad ca ar putea sa sune un prieten, pentru a gasi raspunsul la intrebarea adresata de noi, iar ofiterul a gustat poanta, semn ca totusi nu s-a pierdut in spatiu. "Vad ca va arde de glume... Nu, n-am motive sa fiu ingrijorat, de ce as fi?", s-a intrebat capitanul Vlad. Ei, la intrebarea asta noi chiar ca nu putem raspunde, in schimb Ministerul de Interne ne-ar putea da o mina de ajutor. (Iulian GROSU)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri