Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Terenul in panta poate fi un avantaj in constructia casei

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    La inceputul anului 2007, sotii Iordan au hotarit ca este momentul sa faca o schimbare in viata lor in ceea ce priveste locuirea. Isi doreau o casa nu foarte departe de Bucuresti, dar care sa ofere linistea de care aveau nevoie. Voiau ceva linga un lac si in apropierea unei paduri, dar care sa beneficieze de un acces facil si de un pret bun. Dupa citeva luni de cautari au gasit un lot la granita dintre Mogosoaia si Chitila care dispunea de toate utilitatile, dar care avea un singur defect: era in panta. „Asezarea terenului ne-a ajutat la negociere, obtinind la acea vreme un pret bun, insa ne gindeam ca va fi dificil sa construim o casa acolo. Mai tirziu am vazut ca a meritat tot efortul", ne spune doamna Iordan.

    Povestea casei a inceput in vara anului 2008, dupa ce s-a finalizat procesul de achizitie a terenului. Noii proprietari s-au gindit la o casa simpla, nu foarte mare, dar care sa fie deosebita ca arhitectura si care sa le ofere o locuire decenta. Dupa o atenta cautare, au gasit proiectul potrivit in revista noastra. „Intr-o seara, sotul a venit cu revista Planul Casei Mele si mi-a aratat citeva proiecte de casa. Imediat mi-a atras atentia unul. Pot spune ca a fost dragoste la prima vedere, pentru ca deja a doua zi am contactat arhitectul si am inceput discutiile pentru realizarea acestuia", adauga doamna Iordan.

    Construirea casei a durat trei ani

    Dupa ce toate documentatiile proiectului au fost facute, in luna septembrie din 2008 lucrarile au fost demarate. Cu toate ca in primavara lui 2009 acestea se aflau la stadiul de „rosu", casa a fost finalizata abia in vara acestui an. „Santierul s-a intins pe o perioada de aproape trei ani, pentru ca am vrut sa respectam cit mult liniile de proiectare, incit totul sa iasa bine. Nu ne-am grabit! In plus, am fost foarte atenti la finisaje, atit interioare, cit si exterioare, dar si la amenajarea gradinii", afirma proprietara.

    Casa are un regim de inaltime dispus pe parter si etaj, avind o suprafata totala de 220 mp si o amprenta la sol de 120 mp. Constructia este amplasata pe un teren de 500 mp si a fost realizata pe cadre din beton armat cu zidarie din caramida eficienta, peste care a fost aplicat un termosistem din polistiren expandat de 10 cm. Compartimentarea interioara a casei a fost facuta in ideea de a statisface nevoiele unei familii alcatuite din trei membri. Astfel, la parter se afla o bucatarie cu dining, un hol, un living generos, camera tehnica, o baie si un birou, iar la etaj se gaseste dormitorul matrimonial cu baie proprie si dressing, alte doua dormitoare si o baie.

    Proiectul initial a trebuit adaptat suprafetei de teren

    Faptul ca terenul se afla in panta a creat ceva probleme la turnarea fundatiei si la asezarea casei in teren. Astfel, chiar daca liniile principale ale proiectul initial au fost pastrate, totusi acesta a trebuit adapatat la suprafata de teren. Printre modificarile esentiale se numara si pozitionarea caii de acces, asezata in asa fel incit sa fie orientata catre aleea de servitute. „Nu este un lot foarte generos si de aceea constructia a trebuit sa fie bine proportionata, ceea ce a dus la necesitatea unor modificari ale proiectului. Casa a trebuit orientata dupa punctele cardinale si a fost schimbata calea de acces, care initial se facea pe una din laturi. Insa faptul ca terenul este in panta a reprezentat in cazul de fata un avantaj, pentru ca mi-a dat posibilitatea sa proiectez totul in trepte, ceea ce aduce o dinamica aparte constructiei si o face mult mai placuta privirii", spune Gabriel Georgescu, arhitectul casei.

    Totodata, stilul arhitectural se deosebeste prin imbinarea reusita a formelor rotunjite cu cele drepte sau prin deschiderea larga a acoperisului. Un alt aspect care atrage atentia il reprezinta spatiile vitrate, care impresioneaza atit prin forma, cit si prin marime, oferind astfel o buna luminozitate interiorului. Finisajele au fost realizate prin combinarea elementelor naturale, cum ar fi piatra sau lemnul, dorindu-se in acest fel o integrare a locuintei in mediul inconjurator. In privinta costurilor, bugetul cheltuit a fost de aproximativ 150.000 de euro, fara amenajarea gradinii si a gardului de imprejmuire. (Costel Popa - Planul Casei Mele)


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri