Accesul copiilor de la tara la un liceu bun este inca un vis indepartat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Accesul copiilor de la tara la un liceu bun este inca un vis indepartat

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Pentru copiii de la tara, care sint peste jumatate din total, accesul la un liceu de elita din Iasi este inca un vis greu de atins. Ierarhia mediilor de admitere la nivel de judet este semnificativa in acest sens. Primele 500 de medii de admitere in liceu, corespunzatoare in linii mari numarului de locuri din colegiile de elita, sint "acaparate" de oraseni. Doar 41 de copii de la tara au reusit sa se strecoare in aceasta parte a ierarhiei.
  Comuna cea mai bine reprezentata este Miroslovesti, cu 5 reprezentanti in primii 500 de admitanti din judet. Acestia au medii de admitere cuprinse intre 9,38 si 9,62. Dintre elevii din Miroslovesti aflati printre primii 500 de ierarhie, media cea mai mare, de 9,52, apartine lui Razvan Alexa. Daca s-ar face un top al celor mai bine reprezentate comune din aceasta parte a ierahiei, comunei Miroslovesti ii urmeaza Tomesti, cu patru elevi, ce au medii de admitere intre 9,33 si 9,51. Cea mai mare medie din Tomesti a fost obtinuta de Alina Tincu. Pe locul al treilea, cu cite trei candidati la admiterea in liceu situati in primii 500 din judet, se afla comunele Lespezi si Valea Seaca. Elevii de aici au de asemenea medii de peste 9,30, avind sansa sa fie admisi la cele mai bune licee din Iasi. Alte sase comune - Raducaneni, Belcesti, Halaucesti, Letcani, Tansa si Valea Lupului, au fiecare cite doi elevi in primii 500 din judet, situindu-se in top pe locul al patrulea. Mult mai multe scoli din judet sint reprezentate printre primii 500 de admitanti in liceu doar de cite un elev. Pe aceasta lista se afla scolile din Cotnari, Popricani, Dumesti, Scinteia, Ciurea, Butea, Gropnita, Horlesti, Probota, Cristesti, Vladeni, Birnova, Deleni si Movileni.
  Elevul de la tara care se situeaza pe cea mai inalta pozitie din ierarhie este insa Radu Sarbanescu, din Deleni. Acesta are o medie de admitere de 9,84, mult mai mare decit orice ultima medie cu care s-a intrat anul trecut la un liceu teoretic din Iasi. Astfel, Radu are sansa sa fie admis pe 16 iulie, cind va avea loc repartizarea computerizata, chiar la unul din cele mai rivnite colegii iesene: "Racovita", "Negruzzi" sau National. (Marinela RATA)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Ce au în comun PNRR-ul, reforma pensiilor şi procurorul Giorgiana Hosu

  Dan CONSTANTIN

  Ce au în comun PNRR-ul, reforma pensiilor şi procurorul Giorgiana Hosu

  Nu uitaţi să munciţi, zi de zi, pensiile speciale nu se plătesc singure!

  Filmuletul zilei

  opinii

  Progresism

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Progresism

  „Am cerut diversificarea noţiunilor admirative de la un referat la altul. Nu doream monotonie. Astfel, notabil ajungea uneori respectabil, alteori onorabil. Ce să vedeţi? Două fete m-au reclamat la CND pentru discriminare! Cea cu onorabil zicea că notabil o pune, semantic, pe locul al doilea, iar aia cu respectabil susţinea că ar fi tratată arogant. Culmea, toţi studenţii au aderat la petiţia lor, iar eu am fost amendat şi suspendat din funcţia de decan! Cine se cred gagicuţele astea, domnule profesor? Revenim la examene! Le sparg!”

  Miracolul moştenit - muzica şi creierul

  Bogdan ILIESCU

  Miracolul moştenit - muzica şi creierul

  Music is the last surviving form of magic./ Muzica este ultima formă de magie care ne-a rămas. autorul

  Metastazele democraţiei

  Florin CÎNTIC

  Metastazele democraţiei

  Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

  pulspulspuls

  Iar ne-a luat Mihăiţă de papagali? Sau sunt doar aburi de dimineaţă?

  Iar ne-a luat Mihăiţă de papagali? Sau sunt doar aburi de dimineaţă?

  Băbăeţ, asta ca să intrăm în limbajul de şuetă la bere, voi aţi observat că premarele Mihăiţă îi tratează pe ieşeni la mişto parcă mai dens decât o făcea până la alegeri? 

  Caricatura zilei

  Bloc la cimitir

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.