Alegeri cu cintec la Universitatea de Arte "George Enescu"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Alegeri cu cintec la Universitatea de Arte "George Enescu"

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Alegerile de la Universitatea de Arte "George Enescu" ar putea fi invalidate de minister dupa o sedinta furtunoasa de Senat, in care profesorii au aruncat unii in altii cu acuzatii de manipulari si aranjamente electorale. Dupa ce, ieri-dimineata, vreme de peste trei ore, prof.dr. Dimitrie Gavrilean si-a prezentat in Adunarea Generala a cadrelor didactice raportul de activitate pentru perioada in care a detinut functia de rector, noii senatori s-au intrunit pentru a vota viitoarea echipa de conducere. Dintre cei cinci candidati, dupa primul tur de scrutin in fruntea clasamentului s-a situat - asa cum previzionasera mai multe cadre didactice - prof.dr. Viorel Munteanu, decanul Facultatii de Pedagogie Muzicala, Muzicologie, Compozitie si Teatru, cu 13 voturi din totalul de 27. Pe al doilea loc s-a situat Corneliu Solovastru, decanul Facultatii de Interpretare Muzicala si Canto, care a obtinut sase voturi, pe al treilea - prof.dr. D.N.Zaharia, decanul Facultatii de Arte Plastice, Decorative si Design, cu cinci voturi. Actualul rector, Dimitrie Gavrilean, s-a plasat pe al patrulea loc, obtinind doar trei voturi, Dionisie Vitcu, fostul sef al Departamentului de Teatru, nefiind votat de nimeni. In al doilea tur de scrutin, Viorel Munteanu l-a invins pe Corneliu Solovastru cu un scor de 17 voturi din totalul de 27.
  Gavrilean: "Au fost acuzatii de manipulare electorala"
  Scandalul a izbucnit la alegerea cancelarului. In spiritul reprezentarii echitabile a celor doua domenii - muzica si arte plastice -, cancelarul trebuia sa fie din partea facultatii conduse de D.N. Zaharia. "Domnul Munteanu a intrebat-o pe doamna Maria Urma daca vrea sa fie cancelar, iar aceasta a raspuns hotarit negativ. Cu toate acestea, el a facut propunerea in plen si, cind aceasta a refuzat oficial postul, - deoarece tocmai a fost realeasa cancelar la facultatea noastra -, Munteanu a propus sa fie ales cineva de la muzica. A jucat teatru, si de aceea am izbucnit", relateaza prof.dr. D.N. Zaharia, care a parasit sala acuzindu-l pe Munteanu de incorectitudine. Intrucit era cunoscut faptul ca Zaharia intrase in lupta doar pentru a-i aduce voturile plasticienilor lui Munteanu, contracandidatii au profitat de neintelegerea aparuta intre ei pentru a cere invalidarea alegerilor. Primul a fost Corneliu Solovastru, imediat alaturindu-i-se acestuia si prof.dr. Dimitrie Gavrilean. "Au fost acuzatii de manipulare electorala. Miine (n.r. - astazi), dupa ce voi avea procesele verbale de la sedinta de Senat, voi informa ministerul de ceea ce s-a intimplat, si nu este exclus ca alegerile sa fie invalidate", a spus prof.dr. Dimitrie Gavrilean. In pofida scandalului, alegerile au continuat, pentru functia de cancelar fiind realeasa, in cele din urma, Magda Obreja, de la Arte Plastice. "Nu am participat la sedinta de Senat, insa stiu ca totul a plecat de la postul pentru care am fost aleasa eu. Cit priveste acuzatiile de manipulare, cred ca aceasta poate exista oriunde", a declarat Magda Obreja, aleasa cu 23 de voturi din 24, dupa ce trei cadre didactice au parasit sala. Daca aceasta va forma impreuna cu Munteanu viitoarea echipa de conducere de la Arte s-ar putea sti chiar astazi, in functie de raspunsul MECT. Chiar in cazul invalidarii si repetarii alegerilor, Viorel Munteanu are sanse sa fie rector in urmatorii patru ani daca va intruni doua treimi din voturile senatorilor. (Mirela CORLATAN)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Italia sau Finlanda?

  Nicolae GRECU

  Italia sau Finlanda?

  Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  pr. Constantin STURZU

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

  Perspectivă inversă

  arh. Ionel OANCEA

  Perspectivă inversă

  O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

  pulspulspuls

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

  Caricatura zilei

  Asta zebră!

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.