ApR Iasi reclama ca i-a fost furata Banca Moldovei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

ApR Iasi reclama ca i-a fost furata Banca Moldovei

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Vicepresedintele ApR, deputatul iesean, Dumitru Mugurel Vintila, a criticat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Progamul de relansare economica a Moldovei. Vintila, sustinut de liderii filialei locale a ApR, Mihail Popescu si Vasile Dumitriu, considera ca "acest program este o jignire a populatiei Moldovei, deoarece nu ofera nici o solutie pe termen scurt sau mediu. Este o culegere de masuri furate si prezentate de cei care, gratie alegerilor din '97 isi pot permite sa aiba un cuvint autorizat". Dintre "masurile furate", Vintila a dat ca exemplu proiectul Bancii Moldovei, proiect care, potrivit spuselor sale, ii apartine lui si deputatului Marian Enache. "Proiectul a fost preluat de Varujan Vosganian, care impreuna cu Eduard Costin au format un nucleu si au monopolizat intreaga actiune. Pe noi ne-au informat abia dupa ce nucleul a fost format, cind nu mai puteam face nimic", a declarat deputatul iesean. Relansarea la Iasi a acestui program de catre presedintele Constantinescu si senatorul Vosganian a fost interpretata de Vintila ca o obligatie a presedintelui tarii fata de Vosganian. "Este o jignire declararea Moldovei ca subdezvoltata. Diferente exista, dar nu putem marginaliza intr-o asemenea maniera aceasta regiune si sa profitam de nevoile omului pentru a beneficia de capital politic", a afirmat Vintila. El a fost completat de Vasile Dumitriu, care a declarat ca "nu de programe avem nevoie, ci de o atentie a Bucurestiului pentru finantarea investitiilor din Moldova".
  Contactat telefonic, senatorul Varujan Vosganian a infirmat afirmatiile lui Vintila si a declarat ca nu are rost sa polemizeze cu el. In schimb, Vosganian a dat asigurari ca proiectul Bancii Moldovei se afla intr-o stare avansata, iar o buna parte din banii necesari infiintarii bancii au fost deja strinsi.
  Cu toate criticile formulate impotriva programelor lansate de politicieni, Vintila a declarat ca, in ce priveste Moldova, si ApR lucreaza la un "program de relansare economica si valorica elaborat de Mircea Cosea si Viorel Salagean", program care este o sinteza a programelor zonale.
  Referind-se la initiativa primarului Simirad de a forma un partid al moldovenilor, Vintila sustine ca Simirad a lansat doar o idee, caracterizata de tendinte secesioniste, care poate afecta chiar siguranta nationala. Mai rezervat a fost viceprimarul Dumitriu, care a afirmat ca ideea infiintarii acestui partid este o incercare de a atrage atentia politicienilor asupra Moldovei. (Sorin COZLAC)
  top Local news    

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Italia sau Finlanda?

  Nicolae GRECU

  Italia sau Finlanda?

  Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  pr. Constantin STURZU

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

  Perspectivă inversă

  arh. Ionel OANCEA

  Perspectivă inversă

  O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

  pulspulspuls

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

  Caricatura zilei

  Asta zebră!

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.