Profesorii nu vor fi platiti pentru perioada de evaluare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Profesorii nu vor fi platiti pentru perioada de evaluare

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Datorita faptului ca in judetul Iasi nu s-a ajuns la cifra de 488,39 de norme eliminate, ISJ va trebui sa mai caute si alte posturi de restructurat. "Va trebui sa gasim solutii pentru a mai restructura aproape 11 posturi", a precizat inspectoarea scolara generala. Ministerul si-a mentinut pozitia inflexibila in ceea ce priveste numarul posturilor ce trebuie restructurate in reteaua educatiei nationale, fapt ce va atrage dupa sine si concedierea inca a citorva salariati din invatamintul iesean. Dupa cum a afirmat sefa ISJ Iasi, inspectoratele din tara au aplicat in mod diferit ordinul ministrului de restructurare a posturilor din invatamint. "In unele judete s-a ajuns abia la jumatate din numarul impus de minister, in timp ce altele - numite in gluma si «stahanoviste» - au depasit chiar norma ministerului", a adaugat Camelia Gavrila. Pe de alta parte, profesorii din invatamintul preuniversitar au ramas si fara ultima "arma de lupta" in razboiul impotriva Ministerului Educatiei Nationale. Ministerul a taiat orice speranta a profesorilor de a fi platiti macar pentru ultima saptamina din ianuarie - ultima din perioada de evaluare de pe semestrul intii. "In schimbul incheierii mediilor, profesorii cer sa le fie platita macar acea saptamina din ianuarie", declara Gheorghe Isvoranu, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamintul Preuniversitar, inca de la inceputul grevei profesorilor. Punctul de vedere al sindicalistilor nu a fost insa acceptat de minister, care le-a amintit ca incheierea mediilor face parte din indatoririle lor: "Conform reglementarilor contractului colectiv de munca, profesorii au obligatia de a incheia mediile", a declarat Camelia Gavrila, inspectoarea scolara generala. (Adrian MITESCU)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Italia sau Finlanda?

  Nicolae GRECU

  Italia sau Finlanda?

  Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  pr. Constantin STURZU

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

  Perspectivă inversă

  arh. Ionel OANCEA

  Perspectivă inversă

  O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

  pulspulspuls

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

  Caricatura zilei

  Asta zebră!

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.