Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Vila cu clopotnita a procurorului Ciofu

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Parchetul de pe linga Curtea de Apel Iasi va organiza miine "Ziua portilor deschise". Este singura zi din saptamina in care sediul Parchetului este deschis pentru presa si cind contribuabilii pot afla, prin ingaduinta prim-procurorului Dorin Buzdugan, informatiile publice despre activitatea procurorilor ieseni. In asteptarea zilei de joi, "Monitorul" si-a continuat investigatiile despre activitatea "la vedere" a procurorilor. Astfel, am ajuns, ieri, in zona Bucium. Pe drumul spre Birnova, la citeva sute de metri de hanul "Trei Sarmale", pe partea dreapta, troneaza o casa ce aduce, dintr-un anumit unghi, cu o biserica. Imobilul este "la rosu", avind nevoie de o tencuiala si un var, iar de afara - se vede ca interiorul casei nu este finisat. Casoiul apartine cunoscutului procuror Ioan Ciofu, de la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Iasi. "Am inceput sa adun materiale de constructie inca din 1991, cind am cumparat terenul. Pina in 1995, am cumparat caramida, lemn, ciment, si abia atunci am turnat fundatia" a declarat procurorul Ioan Ciofu. "Tocmai pentru ca m-am gindit ca pot aparea speculatii privind constructia acestei case, am adunat toate documentele de achizitie ale materialelor. Nimeni nu poate afirma ca un singur cui nu este cumparat din banii cistigati cinstit de mine sau de sotia mea", a adaugat el.
    Ioan Ciofu a fost procuror criminalist la Pachetul de pe linga Tribunalul Iasi, apoi a fost avansat la Pachetul de pe linga Curtea de Apel. El spune ca are un salariu foarte bun si ca banii pe care ii cistiga ii ajung pentru intretinerea familiei, iar tot ce ii ramine din salariu investeste, impreuna cu sotia sa, cercetator la Universitatea "Al. I. Cuza", in casa de la marginea Iasului. Casa are trei nivele si mai multe balcoane, iar pe acoperis, un turnulet da impresia ca acolo se construieste clopotnita unei biserici. Ioan Ciofu a evitat sa spuna cite camere are sau citi bani a dat pina acum pentru ridicarea vilei, motivind faptul ca nu ar putea face un calcul: "Am construit aceasta casa in zece ani, si tot nu e gata. Mai sint inca multe de facut si, pina la terminarea ei, vor mai trece ceva ani. Aproape ca imi pare rau ca m-am inhamat la o asemenea treaba", a concluzionat procurorul Ciofu.
    Verdictul arhitectului: "Casa seamana cu o biserica"
    "O imbinare nefericita de stiluri", au fost primele cuvinte rostite de arhitectul Tudor Vericeanu la vederea vilei procurorului Ioan Ciofu. Chiar daca in arhitectura
    moderna nu exista reguli stricte pentru proiectarea unei locuinte, Vericeanu spune ca unele principii elementare trebuie respectate. "Exteriorul unei locuinte trebuie
    sa-ti creeze o impresie despre functionalitatea ei interioara. Ferestrele largi implica un living, de exemplu. In cazul acestei constructii insa, nu se poate vorbi despre asa ceva", a spus Vericeanu.
    Arhitectul iesean considera ca proprietarul vilei a intervenit nepermis de mult in munca arhitectului. "La parter sint arcade, specifice stilului vechi romanesc. Etajul
    este proiectat ceva mai modern, iar alaturarea celor doua stiluri este cel putin nefericita. Geamurile «impuscate» de la etaj, foisorul care pare rupt de restul constructiei, stresinile suspendate, totul creeaza o impresie de fragilitate si de masivitate, in acelasi timp. Ca ansamblu, constructia seamana mai degraba cu o casa de oaspeti a Mitropoliei sau cu o biserica. Functionalitatea ei ca locuinta este, practic, nula", a incheiat Vericeanu. (Radu BURLACU, A.Z.)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri