Directoare de liceu demisa pentru absente
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Directoare de liceu demisa pentru absente

Premiera trista pentru invatamintul iesean

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) a luat ieri decizia de a o elibera din functie pe directoarea Grupului Scolar "Radu Cernatescu" (fostul liceu de chimie), Crina Petrea.

  Pornind de la sesizarile profesorilor unitatii de invatamint si dupa mai multe luni de ancheta, Inspectoratul a hotarit, in cele din urma, sa "inainteze dosarul doamnei director Petrea Crina Rodica catre Ministerul Educatiei cu propunerea de eliberare din functie si acordarea calificativului «nesatisfacator». Decizia a fost luata deoarece au fost semnalate grave disfunctii in activitatea sa manageriala. De asemenea, doamna refuza colaborarea cu inspectorii ISJ, nu raspunde solicitarilor adresate de forul ierarhic superior, nu colaboreaza cu consiliul de administratie din unitatea scolara si nu a realizat documente manageriale importante. Conducerea ISJ a primit o informare din partea consiliului de administratie al scolii referitoare la absentele numeroase ale doamnei directoare, numite chiar fenomen de absenteism. Drept urmare, activitatile importante din scoala sint blocate sau aminate, fapt ce nu poate fi ignorat de ISJ", a motivat decizia sefa ISJ, Camelia Gavrila.

  Aceasta este a doua saptamina consecutiv cind ISJ incearca sa ia o decizie cu privire la cazul directoarei Petrea, insa, in ziua consiliului de administratie, la care directoarea ar trebui sa participe pentru a-si sustine cauza, se imbolnaveste subit.

  "Am fost sunati astazi (n.r., joi) la scoala de cineva care s-a prezentat a fi mama sau soacra doamnei directoare, ca aceasta a fost internata de urgenta la spital, avind o problema la coloana. Pina la urma, am aflat ca ar fi vorba despre o internare la domiciliu", a declarat un cadru didactic din scoala.

  Chiar si fara prezenta directoarei, Consiliul de Administratie al ISJ a putut lua o decizie. Contactata telefonic, directoarea Petrea a declarat ca nu este disponibila pentru a purta o conversatie. Pina la verdictul ministerului, ISJ a propus ca atributiile directoarei sa fie preluate de actualul director adjunct, Cristinela Bojoga.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Armistiţiu ca să ce?

  Cosmin PAȘCA

  Armistiţiu ca să ce?

  Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

  Filmuletul zilei

  opinii

  O poveste (nebună) victoriană

  Codrin Liviu CUȚITARU

  O poveste (nebună) victoriană

  Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

  Arta surâsului

  Nicolae TURTUREANU

  Arta surâsului

  Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

  Instabilitatea politică şi performanţa economică

  Alin ANDRIEȘ

  Instabilitatea politică şi performanţa economică

  Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

  pulspulspuls

  Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

  Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

  Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

  Caricatura zilei

  Mall

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.