Scoala "Elena Cuza" din Canta si-a facut harta cu strazile arondate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Scoala "Elena Cuza" din Canta si-a facut harta cu strazile arondate

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  Informaticianul Scolii „Elena Cuza" din Canta a realizat o harta online a circumscriptiei unitatii, foarte utila parintilor care trebuie sa isi inscrie micutii in clasele pregatitoare si I. „Harta a fost facuta mai intii pentru a ajuta colegii implicati in recenzarea copiilor pentru clasa pregatitoare si in clasa I si apoi am facut-o publica, ca sa o poata accesa parintii. Nu e o cerinta oficiala, e doar o modalitate de a ajuta parintii, pentru ei am facut-o publica", a explicat Adrian Chiorescu, inginer de sistem la „E. Cuza". Harta cu blocurile si casele arondate scolii este disponibila pe blogul acesteia, la adresa scoalaecuza. blogspot.com. Aceasta a fost realizata dupa o harta mai veche cu ajutorul aplicatiei „Google maps". „Noi aveam la scoala o harta botita, de prin anii 1990, pe aceea ne-am bazat. La nivelul scolii a fost o intreaga comisie de cartografiere a circumscriptiei, care a lucrat mai multe zile. Transpunerea ei pe internet, cu ajutorul google maps, mi-a luat o singura zi", a adaugat Adrian Chiorescu. Pe 19 februarie, parintii vor putea consulta pe site-ul Inspectoratului Scolar caror unitati din municipiu le sint arondate strazile pe care locuiesc. Informatiile vor fi disponibile, de asemenea, la avizierul tuturor scolilor, cu exceptia celor de la tara. Cunoasterea circumscriptiei scolare de care apartin este foarte importanta pentru parinti in vederea inscrierii copiilor in clasa pregatitoare sau I in cea dintii etapa, stabilita de minister intre 5 si 16 martie.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Cum să transformi o instituţie esenţială pentru piaţa asigurărilor într-o vacă bună de muls?

  Dan CONSTANTIN

  Cum să transformi o instituţie esenţială pentru piaţa asigurărilor într-o vacă bună de muls?

  Cert este că piaţa asigurărilor nu este supravegheată în nici un fel, iar salariile lor babane sunt plătite din poliţele noastre, ale tuturor.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Irimia. Florin Irimia

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Irimia. Florin Irimia

  „Cazul” prezenţei prozatorului Florin Irimia pe lista de „activitate ştiinţifică zero” a Universităţii din Iaşi îmi demonstrează clar nebunia în care s-a ajuns cu „scientometria”. Acest monstru e pe cale să anuleze diversitatea şi bogăţia experienţei intelectuale, care ar trebui să stea la temelia vieţii universitare. Este noul „nazism” academic şi nu greşesc deloc emiţând o asemenea comparaţie.

  Câteva date statistice recente (I)

  George ŢURCĂNAŞU

  Câteva date statistice recente (I)

  În plan regional, cele opt judeţe ale Moldovei au coborât sub 4 milioane de locuitori, involuţia demografică având valori peste media naţională (-9 la mie). Alături de judeţul Iaşi, doar Suceava are un declin inferior mediei naţionale (-6,4 la mie). Toate celelalte judeţe au pierdut între 11,2 şi 13,8 la mie din populaţie.

  Minciuna de aur

  Bogdan ILIESCU

  Minciuna de aur

  „A lie told often enough becomes the truth.” (O minciună spusă suficient de des devine adevărul.) Vladimir Lenin

  pulspulspuls

  E clară treabă, fraţilor: oamenii lui Mihăiţă sunt toţi în fundul gol!

  E clară treabă, fraţilor: oamenii lui Mihăiţă sunt toţi în fundul gol!

  Nu ştim dacă ştiţi, dar, pe lângă un fin analist cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, amicul nostru Archibald Tănase este şi un vechi şi încercat şofer în traficul infernal din Iaşi. 

  Caricatura zilei

  DNA

  Editia PDF

  Bancul zilei

  - Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.