Se cauta 100 de elevi cu nevoi speciale pentru burse de 600 lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Se cauta 100 de elevi cu nevoi speciale pentru burse de 600 lei

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  100 de elevi cu cerinte educationale speciale (CES) din judet vor primi timp de un an burse in cuantum lunar de 600 lei. Acestea vor fi acordate in cadrul proiectului "Cerinte Educationale Speciale pentru Toti - CESPeT", implementat de Universitatea "Al.I. Cuza" cu fonduri europene in valoare de 20.056.708 lei.

  Parteneri in proiect sint VIA University College Danemarca si inspectoratele scolare din judetele Iasi, Botosani, Vaslui, Maramures, Mures si Braila. In total, pe parcursul a doi ani, vor primi burse 900 de elevi, dintre care 200 din Iasi.

  "Beneficiarii burselor vor fi elevi cu intelect normal, dar care au dizabilitati locomotorii, de auz si de vedere, indiferent de virsta. Scopul acordarii acestor burse este sustinerea lor in scoala, pentru a-si putea continua studiile, dar si eventuala lor includere in scoli de masa", a precizat Monica Ioana Ciolan, responsabil cu promovarea proiectului.

  Selectia beneficiarilor va avea loc la Iasi, in perioada 5-6 mai, in urma unei evaluari pe baza de teste de cunostinte si de personalitate si in urma intervievarii elevilor de catre expertii proiectului.

  In acelasi interval se va face si selectia elevilor care vor primi cele 200 de burse acordate in cadrul proiectului "Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare" (SCAN). Acesta este implementat de Universitatea "Cuza" cu aceiasi parteneri, tot cu fonduri europene, in valoare de 20 miloane lei, cu scopul de a preveni abandonul scolar. "Cuantumul lunar al bursei va fi de 400 lei. La selectie vor participa elevi de clasa a VIII-a si a X-a, pentru a putea primi bursa in clasa a IX-a, respectiv  a XI-a", a precizat Alina Vornicu, responsabil cu promovarea proiectului SCAN. Ambele proiecte se vor desfasura pina in iulie 2013.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

  Alexandru LĂZESCU

  Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

  Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

  Filmuletul zilei

  opinii

  Câte ceva despre ororile nazismului

  Nichita DANILOV

  Câte ceva despre ororile nazismului

  Realitatea din lagărele de naziste era atât de cosmetizată de aparatul de propagandă, încât chiar şi prizonierii proaspăt aduşi în vagoanele de vite sigilate aveau tendinţa să nu dea crezare sinistrelor zvonuri legate de exterminare. Ca să nu intre în panică, deţinuţii ce coborau din trenuri aveau parte de o privelişte aproape bucolică. E drept că exista sârmă ghimpată. Dar dincolo de sârmă domnea o ordine desăvârşită.

  Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

  Ciprian IFTIMOAEI

  Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

  Pe la începutul lunii decembrie 2021, mă pomenesc cu un telefon de la prietenul şi colegul Bogdan Pătărlăgeanu de la Direcţia de Comunicare a Institutului Naţional de Statistică (INS) cu propunerea de a colabora la un Newsletter pentru Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) în care să surprindem crâmpeie din publicistica economică şi socială a poetului Mihai Eminescu, eventual, condimentate cu date statistice. Mai înainte de toate, prietenul Bogdan se interesă dacă ştiu ceva despre legătura lui Eminescu cu statistica, parcă, bănuind că am în lucru un studiu cu tema „Scurt istoric al statisticii oficiale în România” în care aveam câteva rânduri despre tema în cauză.

  Atenţie la trend

  Michael ASTNER

  Atenţie la trend

  În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

  pulspulspuls

  Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

  Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

  Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

  Caricatura zilei

  Pantaloni

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

   X