anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Se cauta 100 de elevi cu nevoi speciale pentru burse de 600 lei

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  100 de elevi cu cerinte educationale speciale (CES) din judet vor primi timp de un an burse in cuantum lunar de 600 lei. Acestea vor fi acordate in cadrul proiectului "Cerinte Educationale Speciale pentru Toti - CESPeT", implementat de Universitatea "Al.I. Cuza" cu fonduri europene in valoare de 20.056.708 lei.

  Parteneri in proiect sint VIA University College Danemarca si inspectoratele scolare din judetele Iasi, Botosani, Vaslui, Maramures, Mures si Braila. In total, pe parcursul a doi ani, vor primi burse 900 de elevi, dintre care 200 din Iasi.

  "Beneficiarii burselor vor fi elevi cu intelect normal, dar care au dizabilitati locomotorii, de auz si de vedere, indiferent de virsta. Scopul acordarii acestor burse este sustinerea lor in scoala, pentru a-si putea continua studiile, dar si eventuala lor includere in scoli de masa", a precizat Monica Ioana Ciolan, responsabil cu promovarea proiectului.

  Selectia beneficiarilor va avea loc la Iasi, in perioada 5-6 mai, in urma unei evaluari pe baza de teste de cunostinte si de personalitate si in urma intervievarii elevilor de catre expertii proiectului.

  In acelasi interval se va face si selectia elevilor care vor primi cele 200 de burse acordate in cadrul proiectului "Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare" (SCAN). Acesta este implementat de Universitatea "Cuza" cu aceiasi parteneri, tot cu fonduri europene, in valoare de 20 miloane lei, cu scopul de a preveni abandonul scolar. "Cuantumul lunar al bursei va fi de 400 lei. La selectie vor participa elevi de clasa a VIII-a si a X-a, pentru a putea primi bursa in clasa a IX-a, respectiv  a XI-a", a precizat Alina Vornicu, responsabil cu promovarea proiectului SCAN. Ambele proiecte se vor desfasura pina in iulie 2013.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Moştenirea lui Iohannis (III)

  Cătălin ONOFREI

  Moştenirea lui Iohannis (III)

  Din pricina lui Klaus şi a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, anul electoral 2024 va găsi România într-o poziţie extrem de vulnerabilă, cu un AUR din ce în ce mai agresiv, ce-i va băga în sperieţi pe toţi cei săraci cu duhul. În frunte cu liberalii.

  opinii

  Meseriaşii viitorului

  Briscan ZARA

  Meseriaşii viitorului

  Doar o simplă privire pe nomenclatorul de meserii de azi te face să iei creionul roşu şi să tai o mulţime dintre ele care mâine nu vor mai fi. Asta însemnând că acum e ultimul om care o mai prestează şi după ce el va muri, va lua şi meseria cu el.

  Maternitatea, o alegere

  Cristina DANILOV

  Maternitatea, o alegere

  Societatea încă mai crede că a avea copii este o condiție prealabilă pentru fericirea conjugală. Poate că dacă femeile fără copii ar vorbi mai mult despre motivele alegerii lor, ar ajuta societatea să scape de prejudecățile care o determină să le judece atât de aspru. La urma urmei, ar trebui să fim cu toții de acord că această alegere este exclusiv „afacerea” fiecărui cuplu și nu a celor din jur.

  Războiul barbar şi pacea mizerabilă

  Mihai DORIN

  Războiul barbar şi pacea mizerabilă

  Motto: „Chiar şi războiul e preferabil unei păci mizerabile.” (Tacitus, Annales)

  pulspulspuls

  Cum a descoperit un deputat PSD trenul şi cum s-a suit scroafa-n copac

  Cum a descoperit un deputat PSD trenul şi cum s-a suit scroafa-n copac

  Iată pe astăzi o postare a deputatului Silviu Macovei, la care ne-a făcut atent un amic de-al nostru de la CFR, care a fost aseara în tura de noapte. Rândurile alesului pesedist sunt din zilele de acum vreo două săptămâni, când nu au putut ateriza sau decola avioanele.

  Caricatura zilei

  Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

  Linkuri sponsorizate

  Parteneri

  Alte publicatii

   Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.