UMF pune la bataie 5.000 de euro pentru cele mai bune idei de cercetare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

UMF pune la bataie 5.000 de euro pentru cele mai bune idei de cercetare

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  Conducerea Universitatii va organiza o competitie pentru finantarea a 10 proiecte de cercetare, fiecare in valoare de 5.000 de euro, din bugetul propriu, proiecte care vor fi acordate pe facultati.

  "La ora actuala nu s-a mai deschis nici o competitie de proiecte de cercetare la nivel national. Universitatea a vrut sa vina in sprijinul cadrelor didactice pentru a creste nivelul de accedere la proiectele de cercetare si pentru a invata cadrele didactice tinere cum sa aplice la competitiile de acest gen", a declarat conf.dr. Ileana Cojocaru, purtatorul de cuvint al institutiei.

  Proiectele vor fi realizate dupa modelul proiectelor de tip "idei", din cadrul Programului National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare - PN II. Aici nu sint stabilite domenii prioritare, ci accentul este pus pe ideea proiectului, excelenta si vizibilitate internationala, pe cunoasterea cercetarii, pe interdisciplinaritate si cercetari complexe in domenii de frontiera si participarea in retele internationale de cercetare de excelenta. Isi pot depune proiectele toate cadrele didactice de la functia de preparator pina la conferentiar, inclusiv. Exceptie fac profesorii si cadrele didactice care sint in prezent directorii unor granturi de cercetare.

  Depunerea proiectelor se va face in intervalul 2 martie - 15 aprilie, iar de la 1 septembrie va incepe finantarea efectiva. Banii primiti nu vor putea fi folositi pentru salarii, ci pentru obtinerea rezultatelor de cercetare, aparatura de valoare mai mica, pentru publicarea informatiilor sau pentru diseminarea informatiilor, respectiv participarea la conferinte internationale. Evaluarea proiectelor se va face tot in cadrul institutiei, de profesori de la UMF care sint evaluatori pe proiecte de cercetare la nivel national, dar care nu au voie sa participe la competitie.

  Perioada de desfasurare a proiectelor este 1 an de zile. Dupa finalizarea proiectelor cistigatoare, participantii vor trebui sa publice o lucrare intr-o revista cotata international ISI sau CNCSIS, minim categoria B plus. O alta conditie este ca acele proiecte cistigatoare sa fie ulterior inscrise intr-o competitie mai mare.

  "Vom incerca mai departe, in functie de fonduri, sa crestem suma alocata finantarii acestor proiecte. Astfel avem cu totii de cistigat",  a declarat prof.dr. Vasile Astarastoae, rectorul institutiei.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Lăsaţi selecţionerii în pace

  Nicolae GRECU

  Lăsaţi selecţionerii în pace

  Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

  Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

  Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

  pr. Constantin STURZU

  Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

  O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

  Online în pandemie

  Ciprian IFTIMOAEI

  Online în pandemie

  Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

  pulspulspuls

  Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

  Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

  Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

  Caricatura zilei

  Răposat reclamant

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.