anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 03.06.2023

Universitatea Cuza va demara doua proiecte de 10 milioane de euro finantate cu fonduri UE

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  "Cerinte educationale speciale pentru toti" si "Salvati copiii de abandon si neintegrare" sint cele doua initiative, fiecare avind o valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

  In cadrul primului proiect vor fi promovate tehnologii asistive de ultima generatie (n.r.-pentru persoanele cu dizabilitati), programe pentru copiii cu nevoi speciale si pentru parintii lor sau pentru functionarii publici care vor relationa cu ei. "Nu doar nevazatorii, surdo-mutii sau persoanele cu deficiente locomotorii au trebuinte speciale, ci cu totii avem nevoi speciale pentru a relationa corect, eficient si favorabil mediilor de formare", a explicat prof. univ. dr Laurentiu Soitu, managerul proiectului.

  In cadrul acestei initiative vor fi acordate 900 de burse pentru tineri si vor fi realizate activitati de formare a profesorilor si a persoanelor care lucreaza cu acesti copii. De asemenea, vor fi realizate si stagii de pregatire cu functionari publici si mediatori scolari.

  Cel de-al doilea proiect, intitulat "Salvati copiii de abandon si neintegrare" are ca scop reducerea ratei de abandon scolar ca o premisa a dezvoltarii permanente. In cadrul acestuia Universitatea va acorda 2.000 de burse copiilor care provin din medii sociale defavorizate. "Putini elevi din mediul rural mai termina liceul, iar si mai putini dintre acestia devin studenti. Pentru acest motiv Universitatea a lansat proiectul care are o valoare nerambursabila de 5 milioane de euro", a conchis Soitu.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

  Radu POPESCU

  Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

  Pentru că nu toate lucrurile pot fi perfecte până la capăt, un aspect interesant ce trebuie remarcat este modul în care primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, (care se prezintă acum ca pro-european, în ciuda trecutului său pro-rus, așezat de-a stânga socialistului Igor Dodon) a încercat să-și schimbe imaginea, profitând de vizibilitatea evenimentului, pentru a-și promova propriile interese politice.

  opinii

  Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

  Eugen MUNTEANU

  Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

  Autorul serialului continuă argumentația ideii formulate în titlu, marcând astfel aniversarea, în anul în curs, a celor 350 de ani de la tipărirea versiunii versificate a psalmilor biblici în limba română.

  Rapide notaţii „la cald”

  Alexandru CĂLINESCU

  Rapide notaţii „la cald”

  Negocierile dintre guvernanţi şi liderii sindicatelor nu m-au convins. Liderii mi s-au părut cam oscilanţi, gata să se înţeleagă cu puterea şi cred că doar presiunea venită de la „bază” i-a determinat să nu cedeze.

  Carol Mihalic de Hodocin (1)

  Neculai SEGHEDIN

  Carol Mihalic de Hodocin (1)

  În faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi există o lucrare monumentală din fontă, cu o înălţime de aproape 7 metri şi o greutate de 4,3 tone, realizată în stil gotic după planurile inginerului hidraulic şi montanist Carol Mihalic de Hodocin. Este vorba de o cişmea, turnată în Moravia, monumentul fiind consfinţit îndămânării publice de către Grigore Ghica la 1851, după cum este precizat în înscripţia în română şi latină de pe lucrarea cu pricina.

  pulspulspuls

  Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

  Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

  Prin partidoi se bârfeşte că unul din argumentele pentru care fostul activist pro-autostradă şi fost conţilier ministerial ieşean Cătălin Brânzoi a fost uns şef interimar la compania de autostrăzi şi drumuri naţionalear fi fost şi socoteala lui nea Măricel că, în acest mod, îşi măreşte baza de recrutare pentru un candidat cât mai viabil la Premăria ieşeană. 

  Caricatura zilei

  Greva și Mașina școală

  Cumpara editia digitala

  Vremea in Iasi

  Curs valutar

  Linkuri sponsorizate

  Parteneri

  Intrebarea zilei

  Credeti ca daca salariile profesorilor vor fi dublate in urma grevei calitatea actului educational va creste

  vezi raspunsuri