Universitatea Cuza va demara doua proiecte de 10 milioane de euro finantate cu fonduri UE
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Universitatea Cuza va demara doua proiecte de 10 milioane de euro finantate cu fonduri UE

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  "Cerinte educationale speciale pentru toti" si "Salvati copiii de abandon si neintegrare" sint cele doua initiative, fiecare avind o valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

  In cadrul primului proiect vor fi promovate tehnologii asistive de ultima generatie (n.r.-pentru persoanele cu dizabilitati), programe pentru copiii cu nevoi speciale si pentru parintii lor sau pentru functionarii publici care vor relationa cu ei. "Nu doar nevazatorii, surdo-mutii sau persoanele cu deficiente locomotorii au trebuinte speciale, ci cu totii avem nevoi speciale pentru a relationa corect, eficient si favorabil mediilor de formare", a explicat prof. univ. dr Laurentiu Soitu, managerul proiectului.

  In cadrul acestei initiative vor fi acordate 900 de burse pentru tineri si vor fi realizate activitati de formare a profesorilor si a persoanelor care lucreaza cu acesti copii. De asemenea, vor fi realizate si stagii de pregatire cu functionari publici si mediatori scolari.

  Cel de-al doilea proiect, intitulat "Salvati copiii de abandon si neintegrare" are ca scop reducerea ratei de abandon scolar ca o premisa a dezvoltarii permanente. In cadrul acestuia Universitatea va acorda 2.000 de burse copiilor care provin din medii sociale defavorizate. "Putini elevi din mediul rural mai termina liceul, iar si mai putini dintre acestia devin studenti. Pentru acest motiv Universitatea a lansat proiectul care are o valoare nerambursabila de 5 milioane de euro", a conchis Soitu.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Temă

  Cătălin ONOFREI

  Temă

  Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Epilare inghinală

  Briscan ZARA

  Epilare inghinală

  Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

  Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

  Ciprian IFTIMOAEI

  Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

  Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

  New York, metropola vizionară

  Mihai DORIN

  New York, metropola vizionară

  Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

  pulspulspuls

  Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

  Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

  Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

  Caricatura zilei

  Urna

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.