Universitatea Cuza va demara doua proiecte de 10 milioane de euro finantate cu fonduri UE
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

Universitatea Cuza va demara doua proiecte de 10 milioane de euro finantate cu fonduri UE

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  "Cerinte educationale speciale pentru toti" si "Salvati copiii de abandon si neintegrare" sint cele doua initiative, fiecare avind o valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

  In cadrul primului proiect vor fi promovate tehnologii asistive de ultima generatie (n.r.-pentru persoanele cu dizabilitati), programe pentru copiii cu nevoi speciale si pentru parintii lor sau pentru functionarii publici care vor relationa cu ei. "Nu doar nevazatorii, surdo-mutii sau persoanele cu deficiente locomotorii au trebuinte speciale, ci cu totii avem nevoi speciale pentru a relationa corect, eficient si favorabil mediilor de formare", a explicat prof. univ. dr Laurentiu Soitu, managerul proiectului.

  In cadrul acestei initiative vor fi acordate 900 de burse pentru tineri si vor fi realizate activitati de formare a profesorilor si a persoanelor care lucreaza cu acesti copii. De asemenea, vor fi realizate si stagii de pregatire cu functionari publici si mediatori scolari.

  Cel de-al doilea proiect, intitulat "Salvati copiii de abandon si neintegrare" are ca scop reducerea ratei de abandon scolar ca o premisa a dezvoltarii permanente. In cadrul acestuia Universitatea va acorda 2.000 de burse copiilor care provin din medii sociale defavorizate. "Putini elevi din mediul rural mai termina liceul, iar si mai putini dintre acestia devin studenti. Pentru acest motiv Universitatea a lansat proiectul care are o valoare nerambursabila de 5 milioane de euro", a conchis Soitu.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Avem selecţioner!

  Nicolae GRECU

  Avem selecţioner!

  Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

  Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

  Din bucătăria rugăciunii

  pr. Constantin STURZU

  Din bucătăria rugăciunii

  Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

  Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

  Aurelian-Petruș PLOPEANU

  Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

  „Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

  pulspulspuls

  Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

  Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

  Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

  Caricatura zilei

  Fără certificat verde în UK

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

   X