MiG 29 modernizat la Bacau
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

MiG 29 modernizat la Bacau

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Cel mai performant avion militar din dotarea Armatei Romane, MiG 29, urmeaza sa fie modernizat la Bacau. Dupa succesul inregistrat cu modernizarea avionului MiG 21, Aerostar incearca sa faca acelasi lucru si cu avioanele MiG 29. Anul trecut, firma bacauana a demarat programul de modernizare a avionului de lupta MiG 29 Sniper, in baza acordului de cooperare industriala semnat de Aerostar cu Daimler Chrysler AG (DASA) din Germania si Elbit Systems din Israel. Imediat dupa Paste, la Bacau este programat sa aiba loc primul zbor al MiG-ului 29 Sniper. Acesta este singurul avion de conceptie estica aflat atit in dotarea armatelor NATO cit si a celor estice. Intrate in dotarea NATO dupa alipirea celor doua Germanii, pastrarea in dotarea Aliantei a acestui tip de aparat se datoreaza faptului ca MIG 29 este compatibil cu antrenamentul pilotilor care vor zbura pe avioane Eurofighter.
  La finele lui 1997, in cadrul societatii bacauane incepeau activitatile de asimilare a reparatiei avionului MiG 29, avindu-se in vedere si o modernizare a conceptului de reparare/intretinere. Treptat, s-a cristalizat ideea unui program de modernizare a acestui avion, iar in vara anului trecut a fost semnat in acest sens un acord cu DASA si Elbit. Scopul acestui acord era realizarea unui avion care sa fie prezentat tarilor care folosesc in cadrul fortelor aeriene avioane de tip MiG 29. MiG-ul 29 modernizat va pastra o parte din echipamentele originale - radiolocatorul, sistemul de detectie in infrarosu, pilotul automat si sistemul de navigatie - insa va folosi si o parte din echipamentele de pe MiG 21 Lancer - receptorul avertizor de radiolocatie, sistemele de comunicatie si identificare precum si sistemul video de bord. De asemenea, in varianta modernizata, MiG-ul 29 va avea atit armament de tip estic, cit si vestic, precum si unele sisteme noi: calculator modular multirol, sistem de afisare tip HUD (Head Up Display - un afisaj complex plasat in cimpul vizual al pilotului), comenzi tip HOTAS (concept prin care comenzile utilizate in timpul misiunii sint centralizate pe mansa si maneta de gaze), sisteme de afisaj color cu cristale lichide, realizindu-se un pachet de echipamente de avionica similar cu cel de pe cele mai moderne avioane de la ora actuala.
  Modernizarea avionului MiG 29 vizeaza - conform oficialilor Aerostar - cresterea capacitatii de lupta si a capacitatii de a raspunde in mod adecvat la cerintele de compatibilitate si interoperabilitate NATO. Este de remarcat faptul ca programul de realizare a lui MiG 29 Sniper este un program 100% privat, fiind realizat fara sprijinul statului. Intentia societatii este sa prezinte varianta modernizata a MiG-ului 29 tarilor interesate in modernizare, inclusiv Romaniei, care are in dotare 18 astfel de aparate.
  Aerostar a inceput in 1995 modernizarea avioanelor MiG 21 din dotarea armatei romane. Avionul modernizat, denumit Lancer, a fost realizat in trei configuratii. Primele livrari catre aviatia militara au inceput in 1996, iar pe 8 mai 1997 a fost echipata complet cu avioane MiG 21 modernizate prima escadrila. Aerostar mai realizeaza si modelul YAK 52, un avion de scoala si antrenament. Dupa incetarea, in 1991 a livrarilor catre piata ruseasca, intreprinderea bacauana s-a orientat spre noi piete din europa Occidentala si America de Nord. (R. BIBIRE)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

  Alexandru LĂZESCU

  Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

  Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

  Filmuletul zilei

  Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

  opinii

  Liviu Suhar

  Nichita DANILOV

  Liviu Suhar

  Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

  Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

  Dana ȚABREA

  Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

  Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

  O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

  Michael ASTNER

  O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

  Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

  pulspulspuls

  Suferinţele discrete ale madamei

  Suferinţele discrete ale madamei

  Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

  Caricatura zilei

  De 8 martie

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.