anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Schimbare de garda la Carom

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Adunarile Generale ale Actionarilor de la Carom Onesti si Chimcomplex Borzesti au hotarit ieri, 26 martie, schimbarea formulei de conducere cu administratori unici si consilii de directori cu consilii de administratie. Fiecare consiliu de administratie este condus, la rindul sau, de un presedinte-director general. Schimbarea s-a facut, la ambele societati, in baza unei ordonante de urgenta intrata in vigoare din februarie, prin care in toate intreprinderile cu capital majoritar de stat trebuie numite consilii de administratie. Masura a fost interpretata ca o modalitate prin care PDSR sa-si numeasca oamenii in posturi cheie. In judetul Bacau, cele mai importante societati din aceasta categorie sint cele de pe platforma industriala Borzesti.
  Schimbarea era previzibila
  In cel mult o luna de zile, Gheorghe Iovcea, presedintele, noul director general de la Carom, urmeaza sa isi stabileasca strategia si echipa de directori cu care porneste la drum. Alaturi de Iovcea, din Consiliul de Administratie mai fac parte Octavian Angheluta, Lucian Vintan, Adrian Gafencu si Costel Bancila. Singurul onestean care a reusit sa patrunda in noua structura de conducere de la Carom, cu exceptia lui Gheorghe Iovcea, este Lucian Vintan, fost director de productie la Carom, retras acum la pensie. Tot de pe meleagurile trotusene, dar ceva mai departe de Onesti, este si Octavian Angheluta. Fost director economic la Rafinaria Darmanesti, el a avut parte anul trecut de un moment mai delicat, cind a fost cercetat intr-un dosar penal, pentru fraude in gestiunea rafinariei.
  Dupa ce a reusit sa scape cu fata curata, Angheluta a fost readus la Darmanesti de Valentin Anastasiu, care l-a luat drept consilier. Revenirea in prim plan a fostului director economic de la Darmanesti nu s-a oprit aici. El a reusit sa prinda doua Consilii de Administratie, la Rafo Onesti si la Carom, care ii confera o pozitie importanta pe Platforma petrochimica Borzesti.
  Un alt privilegiat al noilor Consilii de Administratie de la intreprinderile onestene este Costel Bancila. Ca reprezentant al societatii Reno Oil Imperial Bacau, fosta M Invest, Costel Bancila a fost ales ieri in Consiliile de Administratie de la Carom si Chimcomplex. Tot ieri a fost numita si noua Comisie de Cenzori de la Carom, formata din Tudora Danila, Teodora Uta si Olga Haineala. Urmatorul pas pe care il are de facut Gheorghe Iovca este stabilirea echipei de directori care il va seconda. Ieri, la citeva ore dupa sedinta AGA, Alexandru Ioan, director pina ieri, isi stringea hirtiile din birou, pentru a-i face loc lui Iovcea. "Statul si-a numit noii administratori si astept sa vad ce imi vor propune acestia" - ne-a declarat Alexandru Ioan referitor la viitorul sau la Carom.
  Presedintele - director general al SC Carom, Gheorghe Iovcea, are 40 de ani dintre care cei mai multi i-a petrecut la firma producatoare de cauciuc. El a fost simplu inginer, sef de instalatie, sef de sectie si sef al departamentului comercial, functie din care a fost promovat in fruntea societatii. Despre relatiile cu noul director general, liderul sindicatului Carom, Costica Comanici, spune ca "il vom sprijini atit cit putem, pentru a functiona societatea".
  La Chimcomplex, Virgiliu Bancila ramine pe pozitie
  Sedinta AGA de la Chimcomplex Borzesti a fost condusa de Costache Munteanu, reprezentantul Autoritatii pentru Privatizare, actionarul majoritar in aceasta societate. "Am considerat ca este bine sa mentinem la conducere un tehnician care s-a remarcat ani de zile pe aceasta functie, ne-a declarat Costache Munteanu. Acesta este Virgiliu Bancila, care a fost numit presedinte-director general". In consiliu de administratie au fost confirmati Marin Marin - din partea APAPS, Elena Rebei - sef de serviciu la SIF Moldova, Ioan Paris - directorul SC Comore Onesti si Costel Bancila - de la Reno Oil Imperial Bacau. Comisia de cenzori a fost formata, dupa revocarea lui Ioan Aron Popa, din Doru Damaschin - director economic la Aerostar, Emilian Drehuta si Bogdan Dumitrescu - directorul Bancii Unirea Bacau.
  Costache Munteanu a mai tinut sa precizeze ca Virgiliu Bancila va intocmi, pina la sfirsitul lunii aprilie, o lucrare de prezentare a Chimcomplex, cu punctele ei forte si punctele slabe, astfel incit APAPS sa decida in cunostinta de cauza asupra privatizarii societatii. (Petru DONE, Cristian BIBIRE)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Moscova taie punţile

  Lucian DÎRDALA

  Moscova taie punţile

  Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

  opinii

  Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

  Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

  Viitorul memoriei

  Bogdan ILIESCU

  Viitorul memoriei

  „Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

  Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

  Grigore ILISEI

  Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

  Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

  pulspulspuls

  Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

  Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

  Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

  Caricatura zilei

  Zbor anulat

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

  Linkuri sponsorizate

  Parteneri

  Alte publicatii

   Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.