Operatorii de telefonie mobila vor semna un acord cu politia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Operatorii de telefonie mobila vor semna un acord cu politia

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Cei doi operatori de telefonie mobila din Republica Moldova, Voxtel si Moldcell vor semna un acord cu Ministerul de Interne de la Chisinau pentru a furniza "informatii operative pentru politie", transmite BASA-press.
  Documentul va fi semnat ca urmare a unei conventii intre ministrul de Interne din Republica Moldova, Vladimir Turcan, si reprezetantii celor doua companii de telefonie mobila.
  In baza documentului, operatorii telefoniei celulare vor fi obligati sa ofere politiei informatii despre convorbirile telefonice ale persoanelor aflate sub urmarire, precizind inclusiv locul in care se afla persoana in momentul convorbirii.
  Turcan a declarat pentru BASA-press ca la cererea directorilor de la Voxtel si Moldcell, Ministerul de Interne a stabilit o lista a functionarilor care vor avea dreptul sa solicite informatii de la operatorii de telefonie mobila. In lista respectiva au fost inclusi sefii de subdiviziuni, comisarii, sefii de sectii si adjunctii lor. Angajatii de rind nu vor avea acces la informatia respectiva pentru "a evita cazurile de scurgere a informatiei".
  Ministrul de Interne a mai spus ca semnarea acestui contract a fost necesara pentru ca "politia avea dificultati in obtinerea informatiei de la operatorii de telefonie mobila".
  Surse din cadrul companiilor "Voxtel" si "Moldcell" au precizat pentru BASA-press ca politistilor le-au fost oferite informatiile solicitate, iar "semnarea contractului va face aceste operatiuni mai legale".
  Dreptul de a intercepta convorbirile telefonice in reteaua GSM, la fel ca si in reteaua de telefonie fixe, il detine Serviciul de Informatii si Securitate, procuratura si politia, insa numai cu acordul procurorului.
  Gheorghe Malic, sef de sectie in Procuratura Generala, a declarat pentru BASA-press ca operatorii de telefonie celulara, indiferent daca sint antreprenori locali sau straini, sint obligati, conform legislatiei Republicii Moldova, sa ofere informatiile solicitate de organele de drept si sa asigure interceptarea convorbirilor in interesul anchetei.

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

  Alexandru LĂZESCU

  De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

  Procedeele, dezvăluite recent, prin care a fost discreditată timp de aproape un an şi jumătate o teorie de bun simţ, aceea că virusul care a provocat pandemia ar fi putut proveni de la Laboratorul de Virusologie din Wuhan, ilustrează corupţia din domenii ştiinţifice cu mare miză financiară şi maniera în care „ştiinţa” a fost politizată.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Câte ceva despre parabole

  Nichita DANILOV

  Câte ceva despre parabole

  Am trăit într-o lume parabolică. Într-o comunitate închisă. Prizoniera propriilor dogme. O lume în care predomina elementul religios. Am trăit într-o lume în care Evul Mediu era la el acasă. Dogmele şi cutumele unei astfel de lumi mi s-au imprimat adânc în suflet, încă din fragedă copilărie.

  Sociologia teatrală şi critica vie

  Dana ȚABREA

  Sociologia teatrală şi critica vie

  Două chestiuni din volumul al doilea de Teatru în diorame, semnat de Miruna Runcan, oglindind perioada comunistă dintre anii 1965 şi 1977, care reprezintă, în opinia autoarei, intervalul cel mai suportabil existenţial şi de efervescenţă teatrală din zbuciumata istorie a comunismului românesc, merită să fie supuse atenţiei: investigaţia sociologică asupra teatrului a lui Pavel Câmpeanu în contextul în care facultăţile şi institutele de cercetare sociologică fuseseră închise şi dezbaterea cu privire la actul critic.

  O scrisoare din RFG

  Michael ASTNER

  O scrisoare din RFG

  Prin aprilie, la Amnaş fiind, am găsit într-un dulap o scrisoare veche primită de ai mei de la soţia unuia dintre fraţii lui tata, scrisoare scrisă şi trimisă după ce fuseseră în vizită în România. Pe cât de banală pare, pe tot atât de interesantă este totuşi această relativ scurtă misivă venită din Republica Federală Germania, deci din Germania de Vest. Iat-o:

  pulspulspuls

  Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

  Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

  Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

  Caricatura zilei

  Răposat reclamant

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.