anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

80 de candidati

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  In cea de-a doua sesiune de admitere la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr.T.Popa", linia admisilor s-a tras dupa media 7,96, cu doua zecimi mai mica decit in septembrie (8,16). Statisticile efectuate de prof.dr. Valeriu Rusu, decanul Facultatii de Medicina, au relevat ca doar 3 candidati care au dat prima admitere la alte universitati din tara au fost admisi la Iasi. Din cei 77 de admisi care au dat prima admitere la UMF Iasi, 68 au incercat initial la Facultatea de Medicina iar 9 la Stomatologie. Celor 80 de reusiti li s-au adaugat doi studenti care au ales Medicina ca a doua facultate. "Concursul de la Iasi este mai cuprinzator si este important ca exista volumele de Teste care-i obliga pe candidati sa parcurga toata materia. Este mai corect pentru un candidat sa stie cit sa-si extinda pregatirea. Cei care au venit din exterior au trait experienta unui altfel de examen. Mai mult, acestia au venit si obositi de pe drum", a opinat prof.dr. Valeriu Rusu, decanul Facultatii de Medicina.
  Nivelul mai slab de pregatire al candidatilor care au concurat pentru cele 80 de locuri a reiesit din faptul ca cel mai bun candidat a obtinut doar 9,07. Nici in aceasta sesiune nu a fost vreo teza care sa fie apreciata cu nota maxima. La o scurta analiza, proba care a ridicat mediile de intrare a fost cea de Biologie, apreciata, totusi, de candidati ca fiind mai dificila decit cea din septembrie. Reamintim ca Fizica a constituit pentru candidati o adevarata "proba de foc" si a fost determinanta pentru reusita concurentilor. Aproape jumatate dintre cei prezenti la examen nu au luat nota de trecere (5.00). Contestatiile se pot depune in perioada 6 - 9 octombrie, intre orele 8.00 - 15.00. Conform precizarilor decanului Valeriu Rusu, cei 82 de admisi vor fi repartizati cite 2 in fiecare dintre cele 44 de grupe deja constituite. (Alina Titei)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (III)

  Alexandru LĂZESCU

  La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (III)

  Percepţia negativă şi criticile faţă de reuniunea de la Davos, în cadrul căreia vicepremierul chinez Liu He a anunţat dorinţa Beijingului de „re-globalizare”, au căpătat o tot mai mare amploare pe măsură ce propunerile avansate în timpul discuţiilor din cadrul Forumului s-au transformat într-o agendă radicală de inginerie socială motivată de o titanică luptă cu „schimbările climatice”.

  opinii

  O lume fără SUA

  Briscan ZARA

  O lume fără SUA

  Imităm fără măcar să ne mai dăm seama artişti, sportivi, VIP-uri, politicieni americani, urmărim în proporţie covârşitoare filme de peste ocean, ascultăm muzică produsă tot de acolo, gândim şi dorim ceea ce gândesc şi doresc ei. Vorbim pe jumătate engleză pentru că ni se pare că nu există cuvinte sau expresii echivalente în română sau care să exprime atât de bine ceea ce „simţim”. Am împrumutat până şi gesturi caracteristice lor...

  Nefericitul

  Cristina DANILOV

  Nefericitul

  Privind în jur vedem cum unii oameni știu să găsească fericirea chiar și când lumea se prăbușește lângă ei, alți sunt nefericiți, deși au totul. Pentru unii, fericirea este trecătoare și depinde de circumstanțele prezente, în timp ce alții par să fie în general fericiți sau în general nefericiți, indiferent de ceea ce se întâmplă în viața lor. Se pune întrebarea: cum ar trebui să definim fericirea ca să putem înțelege mai bine nefericirea - prin succes și recunoaștere publică, satisfacția interioară sau altcumva?

  Unificatori şi dezbinatori (I)

  Mihai DORIN

  Unificatori şi dezbinatori (I)

  Nu sunt prea numeroase ideile creatoare de istorie. Creaţia în istorie nu e însă doar despre capacitatea de a proiecta idealuri, cât mai ales despre consecvenţa de a le perpetua, indiferent de riscuri şi de a descifra sensuri noi, în acord cu vremurile. 

  pulspulspuls

  Un scenariu care dă broboane reci multor liberali ieşeni. Îi va lăsa au ba Ciucă pe tuşă?

  Un scenariu care dă broboane reci multor liberali ieşeni. Îi va lăsa au ba Ciucă pe tuşă?

  Am râs noi, am glumit, ne-am dat coate, dar cât e glumă-i panaramă, şi ce-i serios apăi serios rămâne. Da, la ţinutul la distanţă a lui Chirica şi Alexe de către şeful liberalilor de Ziua Unirii de la Iaşi ne referim. 

  Caricatura zilei

  Second Hand Germania

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

  Linkuri sponsorizate

  Parteneri

  Alte publicatii

   Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.