anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Elicopterul "Ambulantei" a fost deturnat

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Eforturile conducerii Serviciului de Ambulanta de a intra in posesia unuia din cele doua elicoptere pe care le va achizitiona Ministerul Sanatatii (MS) in decursul urmatoarelor luni a ramas fara ecou. Cele doua aparate vor "zbura" catre Bucuresti si catre Tg. Mures, desi la Iasi ar avea un loc bun de aterizare. Poate si pentru faptul ca Serviciul de Ambulanta Iasi are o experienta de doi ani in asigurarea serviciilor medicale aeriene. "Am inaintat mai multe memorii in care am cerut Ministerului Sanatatii un elicopter. Noi am dorit ca MS sa achizitioneze in prima transa trei elicoptere, dintre care unul sa vina la noi. Dar am ajuns la concluzia ca Moldova este uitata din nou", ne-a spus dr. Florin Agapi, directorul Serviciului de Ambulanta. Pina in prezent, mii de oameni din toate colturile judetului au fost salvati pentru ca li s-a acordat ajutor medical foarte repede. In ultimele opt luni, 221 de copii si adulti grav bolnavi au fost transportati la Iasi cu elicopterul din sate indepartate ale judetului, unele dintre ele greu accesibile pentru masinile "Ambulantei". Desi nimeni nu contesta utilitatea elicopterului, cheltuielile sale sint destul de piperate. Aparatul este inchiriat de la SC "Aviatia Utilitara" SA, si numai o ora de zbor costa 535 de dolari. In medie, elicopterul "Salvarii" este in aer, lunar, timp de 15 ore. "Pentru noi este deosebit de important. In primul rind, timpul de ajungere la locul solicitarii este mult mai mic si actul medical se face la locul solicitarii. De asemenea, in timpul transportului, pacientul este asistat permanent pina cind ajunge la spital. Si nu in ultimul rind, accesul este mult mai bun. Sint sate in care nu se poate intra toamna sau iarna cu masina", ne-a spus dr. Smaranda Umbrarescu. Singura speranta a conducerii "Ambulantei" ramine pina la urma societatea privata "Aviatia Utilitara". Aceasta a reinfiintat "Aviasanul", un serviciu medical aerian desfiintat in anii '80 de Nicolae Ceausescu. "Conducerea «Aviatiei Utilitare» a promis ca va achizitiona mai multe elicoptere daca vor fi solicitari. Parerea mea este insa ca MS ar fi trebuit sa reinfiinteze «Aviasanul», si nu o societate privata", a adaugat dr. Florin Agapi. (Alina TITEI)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Duşmanii democraţiei

    Alexandru CĂLINESCU

    Duşmanii democraţiei

    „China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

    opinii

    Sateliţi

    Neculai SEGHEDIN

    Sateliţi

    Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

    Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

    The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

    Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

    George ŢURCĂNAŞU

    Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

    Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

    pulspulspuls

    Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

    Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

    Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

    Caricatura zilei

    Xi Jinping si Putin

    Editia PDF

    Bancul zilei

    Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Alte publicatii

      Fotografia zilei

      Intrebarea zilei

      Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

      vezi raspunsuri

      Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.