anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iasul inecat in razboiul apei

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Reprezentantii BERD au amenintat ca, daca de la 1 decembrie pretul apei nu va fi majorat, banca va bloca creditele catre RAJAC. Aceasta declaratie a fost facuta, ieri, in urma unei intilniri cu prefectul Florin Vitan, la care au participat managerul general al regiei, Gheorghe Nichita, si Tiberiu Brailean, director economic al Consiliului Judetean Iasi. "Atit reprezentantul BERD cit si cel al firmei de consultanta a bancii au explicat ce inseamna «termen real», in sensul cresterii tarifului. Banca a precizat foarte clar ca, in cazul in care nu se va respecta acordul, de la 1 ianuarie anul viitor va inceta finantarea pentru judetul Iasi", a mentionat managerul general al RAJAC, Gheorghe Nichita. El a adaugat ca o asemenea masura ar avea consecinte nefaste atit asupra regiei cit si increderii investitorilor in afacerile care le pot face in judet. Vinovati de intirzierea intrarii in aplicare a pretului majorat, cu circa cinci luni, in opinia lui Gheorghe Nichita, sint "anumiti functionari din Ministerul de Finante. Cele cinci regii din tara care au contractate credite BERD au solicitat ministerului clarificarea acestei probleme. Nici pina in prezent nu am primit raspuns, ci doar ca trebuie sa marim pretul, fara a se preciza nivelul majorarii". Celelalte patru Regii de Apa-Canal din tara - Timisoara, Brasov, Craiova, Tg. Mures - au majorat deja pretul apei, conform cerintelor BERD. Demersul RAJAC Iasi este, in acest moment, blocat la Ministerul de Finante, din cauza interventiei prefectului Vitan.
  Acesta, la rindul sau, a ramas in urma intilnirii de ieri neclintit pe pozitii: "Sustin in continuare punctul meu de vedere. Calculele efectuate sint corecte. Prin actualul cost al apei se asigura resurse pentru dezvoltarea regiei. Toata dezbaterea se datoreaza unor interpretari ale textului acordului". In ceea ce priveste posibilitatea sistarii creditului catre RAJAC, Florin Vitan a apreciat: "Nu cred ca din acest motiv banca va denunta acordul". In cursul acestei saptamini, va avea loc o intilnire intre reprezentantii Ministerului de Finante si ai BERD, in care va fi, in sfirsit, transata aceasta problema. (Ovidiu BUNEA; Fanica DUMITRASCU)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

  Cosmin PAȘCA

  Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

  Campania de racolări declanşată de liberali înseamnă în primul rând o umilinţă pentru propriul electorat şi activul de partid. E o palmă pe obrazul acelor liberali (mulţi, puţini?) care s-au luptat în ultimii patru ani cu „ciuma roşie” pe uliţa satului, care şi-au pierdut patru ani din viaţă crezănd că PNL trebuie să facă opoziţie.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Savanţii zilelor din urmă

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Savanţii zilelor din urmă

  „Dragul meu, adevărul este chiar cel comunicat de hârţogarii academici: mi-am mistificat activitatea de cercetare, aşa-zisele informaţii epocale, savantlâcul, biografia, tot! Existenţa mea e o farsă de la A la Z. Nu puteam să mor cu minciuna în spate! Mă bucur că accidentul deconspirării s-a petrecut înainte de ieşirea din sistem. Nu vor fi consecinţe punitive, iar eu, în sfârşit, voi savura câţiva ani de sinceritate....”

  Iaşul vrea tren urban! (II)

  George ŢURCĂNAŞU

  Iaşul vrea tren urban! (II)

  În ciuda dorinţei autorităţilor locale ale aglomeraţiilor urbane importante ale României, fără o descentralizare reală punerea în practică a proiectelor de trenuri urbane e extrem de dificilă. Atâta vreme cât tot ce ţine de infrastructura de transport feroviar se decide la Ministerul Transporturilor şi autorităţile locale sau judeţene nu pot contacta după nevoile lor transportul feroviar, lucrurile se vor mişca foarte greu. 

  De la moară la războiul de ţesut

  Bogdan ILIESCU

  De la moară la războiul de ţesut

  „Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi când îţi iei ochii de la ţelul tău.” Henry Ford

  pulspulspuls

  Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

  Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

  Caricatura zilei

  3 AM

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

  Linkuri

  Alte ziare locale

   Intrebarea zilei

   Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.