Lovitura mare la hanul "Trei sarmale"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

Lovitura mare la hanul "Trei sarmale"

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Disputa pentru dreptul de proprietate asupra hanului si terenului a inceput in urma cu 12 ani si se pare ca este departe de a se fi terminat, urmasii proprietarului sustinind ca vor ajunge pina la Curtea Europeana a Drepturile Omului de la Strasbourg.
  Pe 25 aprilie 2003, Curtea de Apel Iasi a hotarit retrocedarea hanului "Trei sarmale" si a suprafetei de 2.000 mp catre Magda Chiosac, Rodica Pop Luca si Grigore Luca, urmasii fostului proprietar al imobilului. Una dupa alta, instantele iesene au dat cistig de cauza cind celor trei urmasi, cind actualului proprietar. Ultimul proces, cel de la Curtea de Apel, este contestat vehement de Danut Prisecariu.
  "Cum se poate vorbi despre un proces despre care una din parti nu este instiintata. Ne-am trezit cu o hotarire judecatoreasca nefavorabila firmei in conditiile in care nu am primit nici o citatie de prezentare la proces, deci fara a avea posibilitatea de a ne apara. Decizia Curtii de Apel nici macar nu ne-a fost adusa oficial la cunostinta. A trebuit sa aflu din alta parte despre acest lucru", a sustinut Danut Prisecariu.
  Hotarirea magistratilor a fost afisata in holul institutiei pe 23 mai, la aproape o luna de la pronuntarea ei. Pe 6 iunie ar fi expirat termenul legal de 15 zile in care o decizie poate fi atacata, aceasta urmind sa devina irevocabila.
  Conform legii privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv de vechiul regim, cele care au fost transformate, devenind astfel imobile noi, nu se inapoiaza in natura, ci se stabilesc masuri reparatorii in echivalent. In opinia celor de la "Turism Moldova", hanul "Trei sarmale" ar intra in aceasta categorie.
  Lucrarile efectuate la hanul "Trei sarmale" au determinat firma "Turism Moldova" sa solicite, in 2002, magistratilor de la Tribunalul Iasi stabilirea unor despagubiri in valoare de 82 de milioane de lei in favoarea urmasilor fostului proprietar, propunere acceptata de instanta.
  Aceasta decizie a fost atacata de Grigore Luca si surorile sale, care sustin ca imobilul nu a suferit modificari de structura si ca s-au efectuat doar lucrari de intretinere si restaurare. "Noi am prezentat toate actele si dovezile in instanta. Curtea de Apel Iasi ne-a dat dreptate si am solicitat avocatei care ne reprezinta sa faca demersurile pentru investirea cu titlu executoriu a acestei hotariri", a spus Magda Chiosac.
  Cu alte cuvinte, firmei "Turism Moldova" i se va cere sa paraseasca hanul si terenul aferent. "Am formulat recurs la Curtea Suprema de Justitie impotriva deciziei instantei iesene. Acolo se va hotari cine are dreptate", a mentionat Danut Prisecariu. "Daca CSJ va infirma decizia Curtii de Apel Iasi, avem si noi cai de atac. Vom ajunge pina al Strasbourg daca este nevoie", a spus Magda Chiosac. (V.M.)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

  Nicolae GRECU

  Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

  Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

  Filmuletul zilei

  Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

  opinii

  Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

  Eugen MUNTEANU

  Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

  În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

  Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

  pr. Constantin STURZU

  Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

  Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

  Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

  Aurelian-Petruș PLOPEANU

  Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

  Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

  pulspulspuls

  Suferinţele discrete ale madamei

  Suferinţele discrete ale madamei

  Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

  Caricatura zilei

  De citit

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.