Lovitura mare la hanul "Trei sarmale"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Lovitura mare la hanul "Trei sarmale"

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Disputa pentru dreptul de proprietate asupra hanului si terenului a inceput in urma cu 12 ani si se pare ca este departe de a se fi terminat, urmasii proprietarului sustinind ca vor ajunge pina la Curtea Europeana a Drepturile Omului de la Strasbourg.
  Pe 25 aprilie 2003, Curtea de Apel Iasi a hotarit retrocedarea hanului "Trei sarmale" si a suprafetei de 2.000 mp catre Magda Chiosac, Rodica Pop Luca si Grigore Luca, urmasii fostului proprietar al imobilului. Una dupa alta, instantele iesene au dat cistig de cauza cind celor trei urmasi, cind actualului proprietar. Ultimul proces, cel de la Curtea de Apel, este contestat vehement de Danut Prisecariu.
  "Cum se poate vorbi despre un proces despre care una din parti nu este instiintata. Ne-am trezit cu o hotarire judecatoreasca nefavorabila firmei in conditiile in care nu am primit nici o citatie de prezentare la proces, deci fara a avea posibilitatea de a ne apara. Decizia Curtii de Apel nici macar nu ne-a fost adusa oficial la cunostinta. A trebuit sa aflu din alta parte despre acest lucru", a sustinut Danut Prisecariu.
  Hotarirea magistratilor a fost afisata in holul institutiei pe 23 mai, la aproape o luna de la pronuntarea ei. Pe 6 iunie ar fi expirat termenul legal de 15 zile in care o decizie poate fi atacata, aceasta urmind sa devina irevocabila.
  Conform legii privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv de vechiul regim, cele care au fost transformate, devenind astfel imobile noi, nu se inapoiaza in natura, ci se stabilesc masuri reparatorii in echivalent. In opinia celor de la "Turism Moldova", hanul "Trei sarmale" ar intra in aceasta categorie.
  Lucrarile efectuate la hanul "Trei sarmale" au determinat firma "Turism Moldova" sa solicite, in 2002, magistratilor de la Tribunalul Iasi stabilirea unor despagubiri in valoare de 82 de milioane de lei in favoarea urmasilor fostului proprietar, propunere acceptata de instanta.
  Aceasta decizie a fost atacata de Grigore Luca si surorile sale, care sustin ca imobilul nu a suferit modificari de structura si ca s-au efectuat doar lucrari de intretinere si restaurare. "Noi am prezentat toate actele si dovezile in instanta. Curtea de Apel Iasi ne-a dat dreptate si am solicitat avocatei care ne reprezinta sa faca demersurile pentru investirea cu titlu executoriu a acestei hotariri", a spus Magda Chiosac.
  Cu alte cuvinte, firmei "Turism Moldova" i se va cere sa paraseasca hanul si terenul aferent. "Am formulat recurs la Curtea Suprema de Justitie impotriva deciziei instantei iesene. Acolo se va hotari cine are dreptate", a mentionat Danut Prisecariu. "Daca CSJ va infirma decizia Curtii de Apel Iasi, avem si noi cai de atac. Vom ajunge pina al Strasbourg daca este nevoie", a spus Magda Chiosac. (V.M.)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Temă

  Cătălin ONOFREI

  Temă

  Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Epilare inghinală

  Briscan ZARA

  Epilare inghinală

  Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

  Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

  Ciprian IFTIMOAEI

  Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

  Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

  New York, metropola vizionară

  Mihai DORIN

  New York, metropola vizionară

  Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

  pulspulspuls

  Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

  Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

  Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

  Caricatura zilei

  Urna

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.