Studentii ieseni au incheiat "pacea japoneza" rectoratului "Al.I.Cuza"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Studentii ieseni au incheiat "pacea japoneza" rectoratului "Al.I.Cuza"

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  ei vor fi totusi in greva japoneza, pina cind guvernul va aloca fonduri pentru majorarea burselor de studiu
  Studentii de la Universitatea "Al.I.Cuza" vor reintra, de astazi, in amfiteatre. Ei au pus capat grevei generale, dupa ce liderii Ligii Studentilor au incheiat, simbata, un protocol cu rectorul Universitatii "Al.I.Cuza, prof.dr. Gheorghe Popa. Protocolul - alcatuit in urma negocierilor purtate intre cele doua parti in timpul grevei - cuprinde solutii pentru rezolvarea revendicarilor studentesti. Potrivit acestuia, rectoratul se obliga ca, in termen de doua saptamini, sa inceapa tratative cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) privind concesionarea internatelor disponibile ale liceelor iesene. Astfel
  s-ar rezolva cererea grevistilor de suplimentare a locurilor de cazare. Conducerea universitatii va aloca in fiecare campus - Tirgusor, Codrescu si MIU - cite o camera pentru amenajarea cabinetelor medicale pentru studenti. Asistenta medicala gratuita va fi asigurata de studenti medicinisti din anii terminali si de catre medici stagiari sau rezidenti. Protocolul prevede ca bursele in strainatate sa se acorde doar dupa criteriul valoric, iar tariful de cazare pe lunile noiembrie si decembrie sa fie de 100.000 lei. Pina la sfirsitul lunii noiembrie, studentii isi vor primi sumele restante din anul 1998-1999 reprezentind decontarea abonamentelor pe transportul in comun. In fiecare camin vor fi reamenajate salile de lectura. Pina acum, acestea au fost transfomate in dormitoare pentru studenti. Rectoratul se angajeaza, de asemenea, ca in scurt timp va finaliza lucrarile de cablare a caminelor la Internet. Rectorul Gheorghe Popa si directorul general administrativ, Bogdan Eduard Plescan, si-au asumat responsabilitatea pentru indeplinirea clauzelor protocolului. Deocamdata, studentii isi reiau cursurile. Ei se vor afla in greva japoneza pina cind guvernul va aloca fondurile necesare pentru majorarea burselor de studiu. (Emilia CHISCOP)
  La ISE, fidelitatea profesorilor are pret fix
  cadrele didactice care predau doar la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor vor primi 1,5 milioane de lei in plus la leafa. masura a fost luata de conducerea facultatii pentru a-i determina pe profesori sa nu mai predea prin alte parti n
  Cadrele didactice de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii "Al.I.Cuza" care renunta sa-si mai completeze veniturile lucrind pentru institutii concurente vor avea salarii mai mari. Consiliul profesoral al facultatii a hotarit, cu citeva zile in urma, sa dea sporuri salariale profesorilor care sint fideli institutiei unde sint angajati cu carte de munca. Decizia conducerii facultatii se bazeaza pe Legea Statutului cadrelor didactice, care prevede acordarea sporurilor de fidelitate in limitele fondurilor salariale existente. Universitarii fideli de la Economie isi vor rotunji in mod substantial salariile daca vor face dovada corectitudinii fata de Universitatea "Al.I.Cuza". Leafa unui cadru didactic cu gradul de profesor va creste cu aproximativ 1.500.000 lei, sporul reprezentind 2,65% din fiecare clasa de salarizare. "Acordarea primelor de fidelitate mi se pare foarte corecta. Sintem o facultate de stiinte economice, iar unul dintre principiile de baza ale economiei, este sa nu lucrezi pentru concurenta", a afirmat lector dr. Costel Istrate de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. Pentru a face dovada ca au dreptul la prime de fidelitate, profesorii vor trebui sa semneze un contract cu universitatea prin care sa afirme, pe propria raspundere, ca nu desfasoara nici un fel de activitati in universitatile concurente, de stat sau particulare. Profesorii care vor incheia contracte mincinoase vor fi aspru pedepsiti de catre conducerea facultatii. "Persoanelor care vor face declaratii care nu corespund realitatii, li se va desface contractul de munca", a afirmat decanul Dumitru Oprea. Prin Legea statutului cadrelor didactice, profesorii care doresc sa predea in alte universitati decit cea la care sint angajati cu norma de baza, sint obligati sa ceara acordul in acest sens conducerii facultatii. In lipsa unor masuri restrictive, reglementarea amintita a fost respectata doar de o mica parte a universitarilor, cei mai multi profesori nesolicitind acordul institutiei. (Emilia CHISCOP)
  top Local news    

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Temă

  Cătălin ONOFREI

  Temă

  Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Epilare inghinală

  Briscan ZARA

  Epilare inghinală

  Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

  Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

  Ciprian IFTIMOAEI

  Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

  Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

  New York, metropola vizionară

  Mihai DORIN

  New York, metropola vizionară

  Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

  pulspulspuls

  Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

  Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

  Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

  Caricatura zilei

  Urna

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.