anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 09.12.2022

Studentii ieseni au incheiat "pacea japoneza" rectoratului "Al.I.Cuza"

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  ei vor fi totusi in greva japoneza, pina cind guvernul va aloca fonduri pentru majorarea burselor de studiu
  Studentii de la Universitatea "Al.I.Cuza" vor reintra, de astazi, in amfiteatre. Ei au pus capat grevei generale, dupa ce liderii Ligii Studentilor au incheiat, simbata, un protocol cu rectorul Universitatii "Al.I.Cuza, prof.dr. Gheorghe Popa. Protocolul - alcatuit in urma negocierilor purtate intre cele doua parti in timpul grevei - cuprinde solutii pentru rezolvarea revendicarilor studentesti. Potrivit acestuia, rectoratul se obliga ca, in termen de doua saptamini, sa inceapa tratative cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) privind concesionarea internatelor disponibile ale liceelor iesene. Astfel
  s-ar rezolva cererea grevistilor de suplimentare a locurilor de cazare. Conducerea universitatii va aloca in fiecare campus - Tirgusor, Codrescu si MIU - cite o camera pentru amenajarea cabinetelor medicale pentru studenti. Asistenta medicala gratuita va fi asigurata de studenti medicinisti din anii terminali si de catre medici stagiari sau rezidenti. Protocolul prevede ca bursele in strainatate sa se acorde doar dupa criteriul valoric, iar tariful de cazare pe lunile noiembrie si decembrie sa fie de 100.000 lei. Pina la sfirsitul lunii noiembrie, studentii isi vor primi sumele restante din anul 1998-1999 reprezentind decontarea abonamentelor pe transportul in comun. In fiecare camin vor fi reamenajate salile de lectura. Pina acum, acestea au fost transfomate in dormitoare pentru studenti. Rectoratul se angajeaza, de asemenea, ca in scurt timp va finaliza lucrarile de cablare a caminelor la Internet. Rectorul Gheorghe Popa si directorul general administrativ, Bogdan Eduard Plescan, si-au asumat responsabilitatea pentru indeplinirea clauzelor protocolului. Deocamdata, studentii isi reiau cursurile. Ei se vor afla in greva japoneza pina cind guvernul va aloca fondurile necesare pentru majorarea burselor de studiu. (Emilia CHISCOP)
  La ISE, fidelitatea profesorilor are pret fix
  cadrele didactice care predau doar la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor vor primi 1,5 milioane de lei in plus la leafa. masura a fost luata de conducerea facultatii pentru a-i determina pe profesori sa nu mai predea prin alte parti n
  Cadrele didactice de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii "Al.I.Cuza" care renunta sa-si mai completeze veniturile lucrind pentru institutii concurente vor avea salarii mai mari. Consiliul profesoral al facultatii a hotarit, cu citeva zile in urma, sa dea sporuri salariale profesorilor care sint fideli institutiei unde sint angajati cu carte de munca. Decizia conducerii facultatii se bazeaza pe Legea Statutului cadrelor didactice, care prevede acordarea sporurilor de fidelitate in limitele fondurilor salariale existente. Universitarii fideli de la Economie isi vor rotunji in mod substantial salariile daca vor face dovada corectitudinii fata de Universitatea "Al.I.Cuza". Leafa unui cadru didactic cu gradul de profesor va creste cu aproximativ 1.500.000 lei, sporul reprezentind 2,65% din fiecare clasa de salarizare. "Acordarea primelor de fidelitate mi se pare foarte corecta. Sintem o facultate de stiinte economice, iar unul dintre principiile de baza ale economiei, este sa nu lucrezi pentru concurenta", a afirmat lector dr. Costel Istrate de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. Pentru a face dovada ca au dreptul la prime de fidelitate, profesorii vor trebui sa semneze un contract cu universitatea prin care sa afirme, pe propria raspundere, ca nu desfasoara nici un fel de activitati in universitatile concurente, de stat sau particulare. Profesorii care vor incheia contracte mincinoase vor fi aspru pedepsiti de catre conducerea facultatii. "Persoanelor care vor face declaratii care nu corespund realitatii, li se va desface contractul de munca", a afirmat decanul Dumitru Oprea. Prin Legea statutului cadrelor didactice, profesorii care doresc sa predea in alte universitati decit cea la care sint angajati cu norma de baza, sint obligati sa ceara acordul in acest sens conducerii facultatii. In lipsa unor masuri restrictive, reglementarea amintita a fost respectata doar de o mica parte a universitarilor, cei mai multi profesori nesolicitind acordul institutiei. (Emilia CHISCOP)
  top Local news    

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  De partea bună a istoriei

  Mihai CHIPER

  De partea bună a istoriei

  Cu schimbarea instituţiilor, a statului, a justiţiei, a sănătăţii, a educaţiei am dat greş. Totuşi, suntem „de partea bună a istoriei”. Cum se poate aşa ceva?

  opinii

  Doi eremiţi (II)

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Doi eremiţi (II)

  Concluzia programului transcendentalist este că, în ultimă instanţă, civilizaţia şi, implicit, modernitatea (individului/ comunităţii) trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru ruperea omului de arhetip şi împingerea lui spre un prizonierat al materialităţii (perisabilităţii).

  Modele de regionalizare (IV)

  George ŢURCĂNAŞU

  Modele de regionalizare (IV)

  E regionarea poloneză un model de bune practici? (continuare)

  Micul sculptor de creiere

  Bogdan ILIESCU

  Micul sculptor de creiere

  „Nu mă pot gândi la vreo nevoie în copilărie atât de puternică ca nevoia de protecţie a unui tată.” Sigmund Freud

  pulspulspuls

  Gogonele sau harbuz murat? Iată ce se mai întâmplă în cămara cu zacuscă şi murături de la partidoiul ieşean!

  Gogonele sau harbuz murat? Iată ce se mai întâmplă în cămara cu zacuscă şi murături de la partidoiul ieşean!

  Haidaţi pe azi, stimaţi telespectatori, să ne băgăm olecuţă nasul şi în cămara cu borcane puse deoparte de la partidoiul ieşean, ca să vedem ce meniuri ni se mai pregătesc pentru alegerile care vin! 

  Caricatura zilei

  Austria vrea

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

  Linkuri sponsorizate

  Parteneri

  Alte publicatii

   Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.