anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Studentii ieseni au incheiat "pacea japoneza" rectoratului "Al.I.Cuza"

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  ei vor fi totusi in greva japoneza, pina cind guvernul va aloca fonduri pentru majorarea burselor de studiu
  Studentii de la Universitatea "Al.I.Cuza" vor reintra, de astazi, in amfiteatre. Ei au pus capat grevei generale, dupa ce liderii Ligii Studentilor au incheiat, simbata, un protocol cu rectorul Universitatii "Al.I.Cuza, prof.dr. Gheorghe Popa. Protocolul - alcatuit in urma negocierilor purtate intre cele doua parti in timpul grevei - cuprinde solutii pentru rezolvarea revendicarilor studentesti. Potrivit acestuia, rectoratul se obliga ca, in termen de doua saptamini, sa inceapa tratative cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) privind concesionarea internatelor disponibile ale liceelor iesene. Astfel
  s-ar rezolva cererea grevistilor de suplimentare a locurilor de cazare. Conducerea universitatii va aloca in fiecare campus - Tirgusor, Codrescu si MIU - cite o camera pentru amenajarea cabinetelor medicale pentru studenti. Asistenta medicala gratuita va fi asigurata de studenti medicinisti din anii terminali si de catre medici stagiari sau rezidenti. Protocolul prevede ca bursele in strainatate sa se acorde doar dupa criteriul valoric, iar tariful de cazare pe lunile noiembrie si decembrie sa fie de 100.000 lei. Pina la sfirsitul lunii noiembrie, studentii isi vor primi sumele restante din anul 1998-1999 reprezentind decontarea abonamentelor pe transportul in comun. In fiecare camin vor fi reamenajate salile de lectura. Pina acum, acestea au fost transfomate in dormitoare pentru studenti. Rectoratul se angajeaza, de asemenea, ca in scurt timp va finaliza lucrarile de cablare a caminelor la Internet. Rectorul Gheorghe Popa si directorul general administrativ, Bogdan Eduard Plescan, si-au asumat responsabilitatea pentru indeplinirea clauzelor protocolului. Deocamdata, studentii isi reiau cursurile. Ei se vor afla in greva japoneza pina cind guvernul va aloca fondurile necesare pentru majorarea burselor de studiu. (Emilia CHISCOP)
  La ISE, fidelitatea profesorilor are pret fix
  cadrele didactice care predau doar la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor vor primi 1,5 milioane de lei in plus la leafa. masura a fost luata de conducerea facultatii pentru a-i determina pe profesori sa nu mai predea prin alte parti n
  Cadrele didactice de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii "Al.I.Cuza" care renunta sa-si mai completeze veniturile lucrind pentru institutii concurente vor avea salarii mai mari. Consiliul profesoral al facultatii a hotarit, cu citeva zile in urma, sa dea sporuri salariale profesorilor care sint fideli institutiei unde sint angajati cu carte de munca. Decizia conducerii facultatii se bazeaza pe Legea Statutului cadrelor didactice, care prevede acordarea sporurilor de fidelitate in limitele fondurilor salariale existente. Universitarii fideli de la Economie isi vor rotunji in mod substantial salariile daca vor face dovada corectitudinii fata de Universitatea "Al.I.Cuza". Leafa unui cadru didactic cu gradul de profesor va creste cu aproximativ 1.500.000 lei, sporul reprezentind 2,65% din fiecare clasa de salarizare. "Acordarea primelor de fidelitate mi se pare foarte corecta. Sintem o facultate de stiinte economice, iar unul dintre principiile de baza ale economiei, este sa nu lucrezi pentru concurenta", a afirmat lector dr. Costel Istrate de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. Pentru a face dovada ca au dreptul la prime de fidelitate, profesorii vor trebui sa semneze un contract cu universitatea prin care sa afirme, pe propria raspundere, ca nu desfasoara nici un fel de activitati in universitatile concurente, de stat sau particulare. Profesorii care vor incheia contracte mincinoase vor fi aspru pedepsiti de catre conducerea facultatii. "Persoanelor care vor face declaratii care nu corespund realitatii, li se va desface contractul de munca", a afirmat decanul Dumitru Oprea. Prin Legea statutului cadrelor didactice, profesorii care doresc sa predea in alte universitati decit cea la care sint angajati cu norma de baza, sint obligati sa ceara acordul in acest sens conducerii facultatii. In lipsa unor masuri restrictive, reglementarea amintita a fost respectata doar de o mica parte a universitarilor, cei mai multi profesori nesolicitind acordul institutiei. (Emilia CHISCOP)
  top Local news    

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Otravă şi prostie veche (I)

  Cătălin ONOFREI

  Otravă şi prostie veche (I)

  Recurgeţi la următorul experiment mental: închipuiţi-vă că, în mai 1990, Ion Iliescu şi FSN au luat decizia istorică de a nu mai intra în lupta electorală.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Într-o bună zi…

  Briscan ZARA

  Într-o bună zi…

  Anii trec, corpul îmbătrâneşte, voinţa se diminuează şi mai mult, iar la un moment dat chiar spui fără să îţi dai seama că nu mai poţi fizic face lucrurile pe care le-ai tot amânat. Nu te mai ţin balamalele. Nu mai poţi urca pe munte, nu mai poţi alerga, nu mai poţi înota, nici măcar nu mai poţi sta treaz mai târziu de ora 23, nimic. Ai amânat până ce le-ai anulat.

  Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

  Ciprian IFTIMOAEI

  Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

  Consolidarea democraţiei reprezintă un proces eminamente focalizat pe îndeplinirea unor standarde politice: alegeri libere şi corecte, independenţa mass-media, guvernare democratică (stat de drept, eficienţă, transparenţă, corectitudine în alocarea şi cheltuierea fondurilor publice, echidistanţă, imparţialitate), societate civilă, justiţie independentă, combaterea eficientă a corupţiei. 

  A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

  Mihai DORIN

  A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

  Sau cum Turcia sfidează lumea creştină.

  pulspulspuls

  Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

  Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

  Informaţii interesante ne parvin recent din lumea biznisului ieşean, stimaţi telespectatori. 

  Caricatura zilei

  Repatriere

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

  Linkuri

  Alte ziare locale

   Intrebarea zilei

   Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.