anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Un iesean, seful Falun Gong Romania, a stat inchis intr-o puscarie din China

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Adrian Sturdza a declarat ieri ca tot ce i s-a intimplat in China este o "mare nedreptate". "Voiam sa fac ceva pentru oamenii care sint torturati in China pentru vina de a incerca sa fie mai buni, prin practica Falun Gong. Nu m-am dus acolo pentru a da jos Partidul Comunist sau pentru a schimba regimul, ci doar ca sa-i ajut pe acesti oameni", a spus Sturdza, iesean de bastina si ruda apropiata a printului Dimitrie Sturdza.
  Pentru ca organizatia Falun Gong este interzisa in China de peste trei ani, Sturdza a fost retinut de Politia chineza, batut cu bestialitate, dupa care i s-a dat insa drumul. Ieseanul a fost totusi un tip norocos, pentru ca multi dintre cei care au protestat de-a lungul timpului din acelasi motiv au sfirsit in inchisorile comuniste. Odata cu arestarea sa au mai fost retinuti circa 20 de cetateni occidentali, alaturi de citeva sute de chinezi. Incidentul a provocat un scandal diplomatic international finalizat cu eliberarea multora din cei retinuti.
  Citeva coaste rupte
  Adrian Sturdza este stabilit de sase ani in orasul Toronto din Canada, localitate in care a si inceput sa practice Falun Gong. De aici, impreuna cu un mic grup de practicanti, a plecat in februarie spre Beijing, pentru a protesta impotriva represiunii la care sint supusi toti adeptii din China ai Falun Gong. Ca loc de manifestare a fost aleasa Piata Tienanmen, pentru ca zona este plina de turistii straini si chinezii care asista la arborarea drapelului Republicii Populare Chineze, in fiecare dimineata. Sturdza n-a reusit sa reziste decit citeva secunde dupa ce a ridicat bannerul, aproape imediat fiind imobilizat de politistii din piata, bagat in duba si transportat la sectia de politie, nu inainte de a-i fi sparti ochelarii si rupte citeva coaste.
  80 de milioane de practicanti
  Pentru practicantul roman de Falun Gong, o posibila explicatie a "atrocitatilor" la care sint supusi adeptii acestei "practici de cultivare a corpului si a mintii" ar fi extraordinara popularitate de care ar fi inceput sa se bucure respectiva miscare nonreligioasa, nonpolitica, nonprofit si fara structuri organizate in anii '90 in China. Potrivit unor numaratori efectuate in 1998 de Partidul Comunist Chinez, peste 80 de milioane de chinezi practicau Falun Gong, cifra impresionanta de vreme ce numarul membrilor PPC este de "doar" 50 de milioane. Astfel, de unde, pina in 1998, Guvernul chinez nu a avut nimic impotriva acestei miscari, care a fost initiata in 1992, sprijinind-o chiar, in 1999 au inceput represaliile. In doar citeva saptamini, guvernantii au arestat mii de persoane pe care le-au torturat, silindu-le sa renunte la aceste practici.
  Falun Gong are "celula" la Iasi
  In Romania, desi nu au fost intocmite nici un fel de statistici in acest sens, exista peste 100 de practicanti "Falun Gong", cei mai multi dintre acestia aflindu-se la Bucuresti si Cluj-Napoca. Foarte putini exista si la Iasi. Falun Gong reprezinta un ansamblu de cinci exercitii respiratorii carora li se adauga un set de comandamente morale. Considerind de-a dreptul ridicola acuzatia autoritatilor chineze potrivit carora practicantii Falun Gong isi despica burta pentru a descoperi "roata", Adrian Sturdza s-a abtinut de la orice fel de comentarii pe aceasta tema. (C.O.)
  Ce este Falun Gong?
  Falun Gong sau Falun Dafa este o forma veche de Qigong, o practica de rafinare a corpului si a mintii prin exercitii speciale si meditatii. In afara eficacitatii exercitiilor practice, ceea ce distinge in mod esential Falun Gong de celelalte practici Qigong este accentuarea caracterului moral in viata de zi cu zi, potrivit principiilor trasate de Li Hongzhi, fondatorul Falun Gong. Trei principii sint fundamentale pentru aceasta practica, si anume: Adevarul, Compasiunea si Toleranta. Cele cinci exercitii care formeaza baza Falun Gong reprezinta un set de miscari ale trupului insotite de o respiratie calma fiind totodata simple si usor de invatat. Ele pot fi practicate in grup sau de unul singur, in parcuri sau acasa, indiferent de ora. Adeptii spun ca practica repetata poate conduce la insanatosirea organismului bolnav.

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

  Dan CONSTANTIN

  Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

  Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Ghidul bunului alegător

  Alexandru CĂLINESCU

  Ghidul bunului alegător

  Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

  Partidul şpăgar electoral

  Nicolae CREŢU

  Partidul şpăgar electoral

  S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

  Folcloristică

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Folcloristică

  „Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

  pulspulspuls

  Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

  Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

  Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

  Caricatura zilei

  Teleportare

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

  Linkuri

  Alte ziare locale

   Intrebarea zilei

   Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.