Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Maia Morgenstern aduce iesenilor spectacolul "Profesiunea doamnei Warren"

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Indragita actrita Maia Morgenstern se intalneste din nou cu publicul iesean luni. Va intra in pielea doamnei Kitty Warren, personajul principal din spectacolul „Profesiunea doamnei Warren", oferit de Teatrul Mic din Capitala, incepand cu ora 19, in Sala Mare a Nationalului iesean.

    Comedia scrisa de catre dramaturgul irlandez George Bernard Shaw a fost pusa in scena de Claudiu Istodor, care a debutat astfel ca regizor. Cu ajutorul personajelor si al decorului realizat de Maria Miu, spectatorii vor fi purtati in atmosfera Angliei de la sfarsitul secolului al XIX-lea. „Actiunea se desfasoara in jurul relatiei dintre doamna Kitty Warren (Maia Morgenstern), administratora unor afaceri nu tocmai curate - «o femeie agreabila, prezentabila, vulgara si destul de batrana», asa cum ne-o prezinta autorul - si fiica ei, Vivie (Ilinca Manolache), proaspat absolventa de matematica la Cambridge. Fata afla adevarul despre mama pe care abia daca o cunoscuse pana atunci. Si nu e tocmai un adevar usor de acceptat, mai ales cand in jur exista Sir George Crofts (Dan Condurache), dornic sa puna paie pe foc, Frank (Tudor Aaron Istodor) care isi urmareste propriul interes, reverendul Gardner (Sorin Medeleni) cu un trecut destul de incert si visatorul Praed (Radu Gheorghe), un ultim romantic cu mintea la frumusetile Venetiei si Veronei", prezinta pe scurt subiectul comediei, organizatorii evenimentului. Folosind umorul acid, George Bernard Shaw le pune pe mama si fiica in ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia si decadenta asa-numitei societati de bon ton.

    Comedia „Profesiunea doamnei Warren" a fost jucata pentru prima data in 1902, la Londra, iscand controverse si critici virulente datorita subiectului considerat prea indraznet. In Romania, istoria montarilor celebre cu aceasta piesa incepe in 1929, cu Lucia Sturza Bulandra in rolul principal si continua, pe scena Teatrului Mic, cu Maria Filotti (in 1945) si cu Olga Tudorache (in 1974).

    Pana ieri, s-au vandut aproximativ 40% din biletele disponibile pentru spectacolul de luni. Acestea pot fi achizitionate cu 80 lei si cu 100 lei, de la Agentia teatrala a turneelor nationale si internationale care are sediul in zona Galeriilor Comerciale Stefan cel Mare si Sfant (str. Closca nr. 8). 


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri