vineri, 29.03.2024
Festivalul PROVINO Vin - Arta - Gastronomie are loc la Iasi in perioada 3 - 6 noiembrie, la Centrul Expozitional Providenta situat pe Soseaua Nicolina, Nr. 115 bis. Festivalul reprezinta o ocazie unica de petrecere a timpului liber si de a asista la momente inedite precum sabrari de sampanie, intalniri cu somelieri si cavaleri ai vinului, degustari si lansari vin, show-uri gastronomice organizate in premiera la Iasi de maestri bucatari.
PROVINO aduce in fata publicului peste 150 de tipuri de vinuri de la cei mai importanti producatori din tara dar si produse si servicii auxiliare si conexe pentru industria vinului.
INSCRIE-TE la "Scoala Vinului" - Program: 10.00 - 18.00
"Scoala Vinului" are loc in zilele de 4 si 5 noiembrie, in cadrul Festivalului PROVINO. La inscriere participantii pot opta pentru ziua in care doresc sa urmeze cursurile. Instruirea se desfasora pe durata a sase ore, in grupe de cate 30 de persoane, iar trainerii sunt somelierul Marian Timofti, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania 2011 si Dan Boboc, presedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania.
La "Scoala Vinului" pasionatii invata de la profesionisti cum sa aprecieze un vin bun, dar si tehnici de servire si asociere a vinului cu mancarea iar la final primesc diplome de participare. Cursurile vizeaza insusirea notiunilor de baza despre Vinurile HoReCa; Tehnici de servire si asociere a vinului cu mancarea; Initierea in arta degustarii - tipuri de pahare, manuirea paharului, degustarea vinului; Cultivarea vitei de vie - metode de crestere, boli, taiere, cules; Vinificarea in alb, rose, rosu; Champagne, Spumant, Frizante; Vinuri Romanesti - caracteristicile zonelor viticole, podgorii, plaiuri viticole, crame; Vinurile Lumii - Franta, Italia, Africa de Sud, Spania; si Vinuri din Lumea Noua - Chile, Argentina, SUA, Africa de Sud s.a. Pachetul de participare este de 250 de lei. Pentru inscrieri intra pe siteul oficial al festivalului www.provino.ro .
VINO la degustarile de vin „Wine & Gastronomy" - Program 12.30 - 17.00
Organizate in zilele de 4, 5 si 6 noiembrie, unde poti descoperi vinul preferat din 8 - 10 tipuri de vin prezentate intr-o sesiune de degustare care dureaza 45 de minute. Vor avea loc cate sase sesiuni de degustari pe zi realizate in grupe de cate 50 de persoane.
Vinurile vedeta de la Festivalul PROVINO vor fi promovate prin ritualul degustarii si prezentari profesioniste realizate de somelieri si degustatori autorizati si vor fi servite alaturi de tapasuri potrivite puse la dispozitie de restaurantele partenere.
Iubitorii de vin vor putea degusta vinurile Francusa Selectie, Grasa 2005 si Feteasca Alba Demisec de la Cotnari; Fume si Cabernet Sauvignon de la Budureasca; La Cetate Shiraz si Dragaica Rosie de la Crama Oprisor; Zghihara, Feteasca Regala si Aligote de la Crama Averesti, Husi; Castel Starmina Merlot de la Vinarte, si Trei Hectare Sable Noble Alb, Rose si Rosu de la Murfatlar.
Numarul de locuri la degustari este limitat! Taxa de participare este de 10 lei /sesiune de degustare. Pretul include intrarea la festival si programul degustarilor pe care il veti primi de la Receptia PROVINO. Inscrie-te la degustari pe www.provino.ro .
REZERVA un loc la salonul exclusivist "Art, Wine & Gastronomy" - Program 4 si 5 noiembrie: 18.00 - 22.00 / Program 6 noiembrie: 14.00 - 18.00
Amfitrionii serilor „Art, Wine & Gastronomy" sunt Adrian & Catalin Paduraru. Actorul si Criticul de Vin va asteapta sa ciocniti un pahar de vin intr-o atmosfera relaxanta, cu muzica buna si o expozitie de arta cu lucrari de pictura, sculptura si grafica ale artistilor ieseni. Vor fi realizate degustari cu vinuri special selectionate pentru aceasta ocazie de Cotnari, Bucium si Vinarte . Crama Averesti lanseaza "Zghihara", un vin crescut pe langa Husi, in unicul tinut care produce acest soi nobil, cunoscut drept a fi cel mai acid vin al neamului romanesc. Somelierii, degustatorii si bucatarii vor adauga un plus de savoare fiecarei seri prin asocierea vinurilor cu produse culinare rafinate.
Vineri, 4 noiembrie, gatesc pentru invitati Adrian Lucian Sipoteanu si Cristi Zamfir, bucatari sefi la unul dintre cele mai noi si rafinate restaurante din Iasi, care detin mai multe medalii la sectiunea "Creatie" si "Asocierea vinului cu preparatul culinar".
Sambata, 5 noiembrie, Dan Boerescu, singurul roman membru concomitent al confreriilor europene ale vinului si gastronomiei „Ordo Equestris Vini Europae / Cavalerii Vinului" si „Chaine des Rotisseurs", va realiza un show gastronomic cu vin iar umorul si carisma sa vor fi principalele ingrediente ale serii.
Duminica, 6 noiembrie, Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai in voga bucatari cu care se mandreste Bucurestiul culinar, aflat printre cei mai tineri Chefi din tara, va realiza la Iasi un show gastronomic de exceptie.
Locurile sunt limitate, pentru a rezerva un loc din timp, intra pe siteul www.provino.ro , unde gasesti datele de contact ale agentilor ABplus Events.
Prima editie a Festivalului PROVINO - Vin-Arta-Gastronomie organizata de compania ABplus Events este realizata sub patronajul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad" Iasi, cu sprijinul Patronatului National al Viei si Vinului, Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania si Organizatiei Somelierilor din Romania 2011.
Cotnari, Murfatlar, Agroindustriala Bucium, Crama Averesti Husi, Budureasca, Crama Oprisor, Crama Basilescu, Vinarte, Domeniile Nicoresti, Domeniile Samburesti, Lozawine si Banemi va asteapta la PROVINO.
Companii din tara si din strainatate prezinta la PROVINO solutii complete pentru crame, utilaje, echipamente, sisteme si accesorii pentru podgorii si crame, dar si tratamente cu grad minim de toxicitate pentru culturile de vita de vie, decantoare, carafe, pahare realizate manual si sticle decorative. Participa: Lantec Industries, Valdo Invest, Alti Prest, Vignetinox, Mateo, Loredo, TM Inox, Fabrica de sticla Fredi Onesti, Polimercolor si Andre Cristal.
Partener Oficial: Bilbor
Partener de Servicii: Conti Grup
Parteneri Gastronomici: La Castel, Five Continents, Panifcom
Travel Partner: Icar Tours
Cuvinte cheie:
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Un tânăr motociclist a murit după ce s-a izbit de un cap de pod la Chicerea
VIDEO Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești/Suceava
Trei copii au ajuns la spital după ce un copac a căzut peste mașina în care se aflau
IMAGINEA ZILEI: fața occidentală a aeroportului Iași după ce s-a deschis marelui public
4,25 milioane de dolari pentru cel mai scump medicament din lume
Bulevardul Socola, închis pe jumătate. Pe unde au fost deviate autobuzele
VIDEO PRIMELE IMAGINI cu craterul format de prăbușirea dronei, la 8 km de Brăila
Prognoză meteo pentru luna aprilie: Temperaturi peste cele normale. În ce zone sunt anunțate ploi
Ciucă se gândește la o confruntare cu Ciolacu la alegerile prezidențiale
Miroslava – comuna cea mai mare și cea mai bogată din regiune. Încotro? (P)
Gamificarea: o aventură magică la școala primară Lorelay! (P)
Este videochatul o nouă cale către independența financiară a fetelor? (P)
Dealer de droguri cu sute de comenzi, iertat de judecători: „A făcut progrese în plan spiritual”
Lovitură în Podu Roş: trei tineri au jefuit maşina de îngheţată. O greşeală minora a şoferului
Temperaturi de vară la început de aprilie. 28 de grade Celsius la Iași
Grindeanu: Contractul pentru încă un lot din secţiunea montana a A8 intră în licitaţie
Premierul anunţă că “nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”
O capsulă cu senzori ar putea fi o alternativă la endoscopie
Pavel LUCESCUCine profită de madam Şoşoacă |
Alexandru CĂLINESCUDistrugerea statuilor |
pr. Constantin STURZUDe ce este atât de aspru Postul Mare? |
Codrin Liviu CUȚITARURoboţi |
Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă? |