anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Patru ministri din Moldova au studiat la Universitatea "Cuza"

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  Guvernul Republicii Moldova are patru membri care au studiat la Universitatea "Al.I. Cuza". Gru­pului de ministri i se adauga guvernatorul Bancii Nationale, Dorin Dragutanu, si primarul Chisi­na­ului, Dorin Chirtoaca, cel care a ab­solvit Liceul "Costache Negruzzi" in 1997.

  Prorectorul Universitatii "Cuza", prof.dr. Gheorghe Iacob, ne-a ajutat sa-i descoperim pe toti cei cinci studenti sau doctoranzi ai institutiei, din executivul Moldovei. "Avem mai multi «ieseni» la Chisinau decit in guvernul Romaniei, unde, din cunostintele mele nu este momentan nici unul", a spus prorectorul Gheorghe Iacob. Insusi premierul, Vladimir Filat, a terminat Dreptul in anul 1994, fiind coleg de an cu Ministrul Justitiei, Alexandru Tanase. In anul III, respectiv anul universitar 1992-1993, lor le-a predat actualul decan al Facultatii de Drept si judecator la Curtea Constitutionala, prof.dr. Tudorel Toader, care atunci tinea seminariile de Drept penal si Drept procesual penal. "Au fost mai multi absolventi buni in generatia aceea. Multi dintre ei facusera si Literele, cazul lui Alexandru Ta­na­se, care a terminat tot aici, fiind coleg cu un frate de-al sau. In acelasi an au mai fost Dragos Blanaru, care acum este cadru didactic la Universitatea Chi­si­nau, Victor Munteanu, de la Fun­da­tia Soros sau Alex Tureanu, parlamentar in mandatul trecut", a spus prof.dr. Tudorel Toader.

  Alexandru Tanase a fost in timpul facultatii reprezentantul Pro­gra­mu­lui Natiunilor Unite pentru Dez­vol­tare. "Atunci se dadea ad­mi­te­re, era repartizare la absolvire si putine locuri, dar erau multi basarabeni. Am avut incredere in ei ca studenti. Erau oameni maturi in atitudine, comportament, studii. Erau oameni seriosi. Am tinut legatura si cu Victor Munteanu, si cu Tanase. Relatiile mele cu lumea juridica din Republica Moldova au evoluat constant. Prin aceste legaturi cu facultatile de acolo, programele de colaborare, le-am vazut evolutia si dupa finalizarea studiilor", a declarat decanul Tudorel Toader.

  Vlad Filat a initiat si condus mai multe afaceri la Iasi, intre 1994-1998, fiind director general la RoMold Trading SRL si presedinte al consiliului administrativ al Societatii "Dosoftei". In 1996, actualul Guvernator al Ban­cii Nationale a Moldovei, Dorin Dragutanu, termina Facultatea de Economie si Administrarea Afa­ce­ri­lor, specializarea Finante. Intre anii 1995-1998, vicepremierul Ion Negrei a urmat studiile de doctorat in cadrul Facultatii de Istorie, pe care nu le-a mai finalizat din motive familiale. Loretta Handrabura, ministrul adjunct in cadrul Ministerului Educatiei, a absolvit doctoratul in Filologie in anul 2000, in cadrul Facultatii de Litere.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Un vis de vară după Bacalaureat

  Ioan Alexandru TOFAN

  Un vis de vară după Bacalaureat

  Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

  opinii

  O lume a celorlalţi

  Codrin Liviu CUȚITARU

  O lume a celorlalţi

  Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

  Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

  George ŢURCĂNAŞU

  Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

  În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

  Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

  Bogdan ILIESCU

  Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

  „My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

  pulspulspuls

  Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

  Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

  Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

  Caricatura zilei

  Rusia și-a amintit de Alaska

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

  Linkuri sponsorizate

  Parteneri

  Alte publicatii

   Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.