Pierderi de 10 milioane lei pentru RATP
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 29.11.2020

Pierderi de 10 milioane lei pentru RATP

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  In cifre seci, RATP a incheiat anul trecut cu o pierdere de aproximativ 9,6 milioane lei. "Sint mai multe motive care au condus la acest rezultat. Au fost si lucrarile de modernizare a caii de rulare care pe de o parte au avut ca efect intreruperea circulatiei tramvaielor, iar pe de alta parte trimiterea in somaj tehnic a circa 200 de oameni, timp de 3 luni. Apoi se adauga diferentele de curs valutar inregistrate, majorarile si penalitatile", a declarat Maricel Gherca, directorul RATP.

  Mai exact, pierderile din acest an se datoreaza in mare parte cheltuielilor cu dobinzi de 2,04 milioane lei, diferente din curs valutar de 1,5 milioane lei, cheltuieli cu penalitati si despagubiri pentru neplata la timp a datoriilor de 715.000 lei sau cheltuieli cu tramvaiele, troleibuzele si autobuzele executate de Fisc in suma de aproape 600.000 lei.

  In bilantul RATP se regasesc si sumele provenite din majorari si penalitati din anii trecuti, de circa 23 milioane lei sau datoriile de la fosta SC Autobuzul de 14 milioane lei. Oficialii regiei sustin ca, la 31 decembrie 2009, municipalitatea avea de dat catre RATP aproape 12 milioane lei reprezentind sume restante nedecontate.

  Fata de anul trecut, pierderea inregistrata de RATP este mai mica cu 7%. La sfirsitul lui 2008, regia incheia exercitiul financiar cu un minus de 10,3 milioane lei. Anul trecut, veniturile totale au fost de aproape 76 milioane lei, cu 9,6% mai mari decit in 2008, iar cheltuielile totale de 85,6 milioane lei, cu 7,4% mai mari. In 2009, cheltuielile cu salariile au crescut cu 7,7%.

  Daca in 2008, RATP avea un numar de 1.569 angajati, iar salariul mediu brut era de 1.530 lei, in 2009, numarul salariatilor a crescut la 1.602, iar salariul mediu brut la 1.614 lei. "Personalul a crescut pentru ca au fost achizitionate si tramvaie, si autobuze, si am avut nevoie de oameni. In ceea ce priveste salariile, a trebuit sa crestem salariul minim pe economie de la 540 de lei la 600 de lei", a explicat Gherca.

  In prezent, regia are 1.597 de angajati, iar conducerea a anuntat disponibilizari. Sefii RATP sustin ca vor fi restrinse 78 de posturi din toate sectoarele, noua organigrama urmind sa aiba 1.434 de posturi.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Gânduri despre Maradona

  Nicolae GRECU

  Gânduri despre Maradona

  De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

  Eugen MUNTEANU

  Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

  Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

  Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

  Ciprian IFTIMOAEI

  Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

  Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

  Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

  pr. Constantin STURZU

  Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

  Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

  pulspulspuls

  Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

  Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

  Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

  Caricatura zilei

  Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

  Editia PDF

  Bancul zilei

  O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

  Linkuri

  Alte ziare locale

   Intrebarea zilei

   Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.