Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Premierul a fost chitarist intr-o trupa rock din Iasi (FOTO)

Din tineretea lui Mihai Razvan Ungureanu:

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Trupa "Graphic", dupa 15 ani: Mihai Razvan Ungureanu (centru), Radu Tepordei (stinga), Constantin Topoliceanu (dreapta) si Romin Giumali (jos)

    Noul premier, Mihai Razvan Ungureanu, a avut in perioada adolescentei sale iesene preocupari din cele mai diverse. In perioada in care era elev de liceu la Colegiul "Costache Negruzzi" participa la olimpiade si concursuri, era lider la nivelul liceului in cadrul organizatiei judetene a Uniunii Tineretului Comunist si facea parte dintr-o trupa pop-rock. Medicul stomatolog Radu Tepordei a fost coleg cu Mihai Razvan Ungureanu in trupa liceului si ne-a oferit mai multe detalii despre perioada in care muzica era o parte importanta din viata primului ministru de azi.

    "Am inceput sa cintam impreuna prin clasa a X-a, sub numele «Graphic». Mihai cinta la chitara bas si armonie, eu la pian, Constantin Topoliceanu la chitara solo, iar la percutie Cristi Oglan si Giumali Romin. Cu totii eram elevi la «Negruzzi». Componenta era inedita prin prezenta pianului, putine formatii rock ale adolescentilor avind, la vremea aceea, pianist", isi aminteste dr. Radu Tepordei. Repetitiile aveau loc la Casa Tineretului pe atunci, unde si concertau cu diverse ocazii. Aveau, de exemplu, spectacole de Craciun. "Repetam in studioul muzical de la Casa Tineretului pe atunci, pe niste amarite de amplificatoare Vermona, cu microfoane improvizate. Uneori, asteptam si cite doua ore sa ne vina rindul sa repetam. Boala grea cintatul asta, mai ales la 17 ani! Oricum, aveam o satisfactie imensa facind asta. Cred ca am fost si laureati ai festivalului «Cintarea Romaniei»", povesteste cu umor medicul. Bucuria de a cinta o resimteau la fel de intens la repetitii si in concerte.

    "Nu ne invirteam pletele in vazduh, nu rupeam chitari, dar nici solemni ca Doina Badea nu eram!"

      Abordind un rock mai "domol", erau si ceva mai retinuti in modul de a se manifesta pe scena. "Eram copii. Ne bucura teribil sa fim impreuna, sa cintam impreuna, chiar daca nu ne iesea intotdeauna cum am fi vrut vreo fraza muzicala. Repetam pina faceam bataturi. Ne intelegeam foarte bine, as putea spune ca rezonam. De aceea am si ramas, probabil, prieteni. Fiind o trupa de pop-rock, pe scena nu ne manifestam chiar ca cei care cintau hard-rock, foarte la moda atunci printre formatiile iesene de pustani. Nu ne invirteam pletele in vazduh, nu rupeam chitari dindu-le de pamint, dar nici solemni ca Doina Badea nu eram!", rememoreaza medicul. Cei cinci tineri artisti cautau sa fie originali, compunind si propriile piese, dar interpretau si melodii ale marilor formatii. De exemplu, le placeau foarte mult piesele celor de la  Beatles.

    Dupa terminarea liceului, trupa a mai avut citeva intilniri sporadice, apoi s-a destramat. Medicul Tepordei si Mihai Razvan Ungureanu au mai continuat insa o perioada sa cinte si sa compuna melodii pop-rock. "Mergeam doar eu acasa la Mihai sau venea el la mine. Ascultam muzica si incercam sa punem pe note piesele care ne placeau sau chiar melodii proprii. Mihai era un foarte bun camarad. Vesel, optimist, foarte inteligent, saritor la nevoie, sincer. In rarele ocazii cind ne intilnim, ne amintim cu mare placere de clipele petrecute impreuna in liceu", a spus medicul Radu Tepordei.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri