anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Regizorul Theodor-Cristian Popescu vine duminica la Iasi

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

   Regizorul Theodor-Cristian Popescu isi va lansa cartea si la Iasi, la sfarsitul saptamanii. Duminica, 10 februarie, de la ora 19, autorul va fi prezent la Teatru Fix, unde va purta un dialog cu publicul pe tema volumului „Surplus de Oameni sau Surplus de Idei/ Pionierii miscarii independente in teatrul romanesc post 1989 ". Aceasta este prima carte care abordeaza fenomenul teatrului independent din Romania postdecembrista. Lucrarea lui Theodor Cristian Popescu vine sa sistematizeze destinul istoric, contextul social, politic si cultural, dar si fundamentele teoretice ale miscarii teatrale independente de la noi. Autorul compenseaza astfel absenta unor programe de cercetare istorica si teoretica a miscarii teatrale contemporane recente.

  „Necesitatea, ba chiar urgenta abordarii unei asemenea teme cu o rigoare de nivel academic e, din punctul meu de vedere, una indiscutabila. Iar faptul ca ea e investigata pentru prima data de catre unul din actorii sai de marca, de altfel si un profesor talentat si dedicat, pare sa constituie o garantie de veridicitate, dar si una de entuziasm scrutator", spune Miruna Runcan, critic de teatru, despre cartea regizorului.

  Theodor-Cristian Popescu a absolvit in 1994 Academia de Teatru si Film din Bucuresti, orientandu-se de la inceputul carierei catre textul contemporan. A fost rezident la Royal Court, iar in 2000 a plecat cu o bursa Fulbright la Universitatea din Montana (SUA). S-a stabilit in Canada, iar din 2004 are propria sa companie, care ii poarta numele.

  Evenimentul de duminica este realizat in parteneriat cu Universitatea de Arte „G. Enescu".


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Politruci

  Cătălin ONOFREI

  Politruci

  Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

  Filmuletul zilei

  opinii

  Suntem cum gândim

  Briscan ZARA

  Suntem cum gândim

  Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

  Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

  Ciprian IFTIMOAEI

  Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

  Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

  Cuvântul ierarhului

  Mihai DORIN

  Cuvântul ierarhului

  Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

  pulspulspuls

  Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

  Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

  Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

  Caricatura zilei

  Arheologi

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

  Linkuri

  Alte ziare locale

   Intrebarea zilei

   Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.