Santier si in Copou, de saptamina viitoare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Santier si in Copou, de saptamina viitoare

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

   

  RATP mai deschide un santier. Saptamina viitoare ar urma sa inceapa lucrarile de inlocuire a sinei de tramvai de pe tronsonul Rond Super Copou - Agronomie. „Ultimele lucrari semnificative pe tronson au fost facute prin 2002-2003, dar si atunci fara a se interveni la terasament. Practic, sina a fost pusa direct pe asfalt. De atunci, interventiile au fost mai mult cirpeli. S-au mai pus pene pentru ridicarea sinei, s-a mai schimbat cite o bucata. Acum intentionam ca lucrarile sa rezolve problema circulatiei tramvaielor pe Copou, dupa modelul aplicat in alte zone ale orasului", a declarat directorul RATP, Maricel Gherca. Lucrarile din zona Copou vizeaza inlocuirea a 2,4 km de cale simpla de rulare, precum si refacerea si consolidarea terasamentului. Conform aprecierii lui Gherca, durata lucrarilor ar urma sa fie de 2,5-3 luni, in functie de conditiile meteo. Lucrarile fac parte din proiectul de reabilitare a Axei Culturale a municipiului, depus in cadrul Programului Operational Regional. Proiectul vizeaza modernizarea a 16 artere importante din municipiu, din Copou, pina in zona Palat. Urmeaza sa fie inlocuit si tronsonul de sine de tramvai dintre Fundatie si Liceul National. Lucrarile vor fi efectuate de asocierea dintre Martin Rose Romania, Vega '93, Conest si Citadin, oferta asocierii ridicindu-se la 56,5 milioane lei, fara TVA.

   


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Vremea păcatelor, era păcătoşilor

  Nicolae GRECU

  Vremea păcatelor, era păcătoşilor

  Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

  Eugen MUNTEANU

  Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

  Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

  Despre post

  pr. Constantin STURZU

  Despre post

  Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

  Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

  Aurelian-Petruș PLOPEANU

  Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

  În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

  pulspulspuls

  O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

  O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

  O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

  Caricatura zilei

  Crenvurșt nevegetal

  Editia PDF

  Bancul zilei

  - "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.