anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Vladimir Setran expune la Galeriile de Arta "Dana"

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

   Expozitia care poarta semnatura artistului va fi vernisata astazi, de la ora 18, de criticul Petru Bejan si de graficianul Dragos Patrascu. Invitatul este Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte „G. Enescu" si detinator al distinctiilor Ordinul „Serviciul Credincios" in rang de Cavaler, „Meritul Cultural" si „Meritul pentru Invatamant" in rang de Comandor. Pictorul Vladimir Setran a fost, de asemenea, distins cu Marele Premiu pentru Pictura, Marele Premiu al pentru Arta Monumentala, Premiul special si Premiul pentru design-instalatie-ambient, toate acordate de Uniunea Artistilor Plastici. Pictorul originar din Basarabia a fost, totodata, rasplatit cu Premiul Radio Romania Cultural si, alaturi de membrii Grupului 8 Art, din care face parte, a castigat premiul U.A.P pentru excelenta, iar Ministerul Culturii i-a acordat un premiu pentru Arte Vizuale. Lucrarile lui Vladimir Setran sunt expuse in muzee si colectii de arta din Romania, Franta, Austria, Germania, SUA, Turcia, Liban sau Marea Britanie.

  Personalitatea pictorului, profesor la Catedra de Design a Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti din 1964, este bine creionata de criticul de Aurelia Mocanu. „La Setran, sarjele de miscare ale nudului feminin au o plinatate paradoxala a elipsei. Senior al tuturor dexteritatilor plastice, iubit profesor al sectiei de design din inceputurile ei, Setran nu poate avea clipa de spaima in fata foii albe. Dimpotriva, are pofta rablesiana de a-i da viata si trup. Siluetarile lui sunt, de fapt, minime detalieri anatomice si, uneori, vizitari invioratoare de intruziuni ale culorii. Deplina este voluptatea liniei de contur pe amintirea curbelor anatomice si pe dinamica unor pozitii nonsalante. Nimfele lui Setran sunt secvente stroboscopice, adica efectul retard pe retina al unui continuu protocol senzual al naturaletii. Daca regula celor 25 de imagini pe secunda da corp cinematograficului, alunecarea curbilinie a desenului in 25 de secunde poate da, in zeci de secvente, un film venusian, o «Città delle Donne»", subliniaza criticul de arta Aurelia Mocanu.  


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

  Alexandru LĂZESCU

  Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

  Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

  opinii

  Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

  Nichita DANILOV

  Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

  Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

  Despre competitivitatea digitală a României

  Ciprian IFTIMOAEI

  Despre competitivitatea digitală a României

  Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

  Porumbeii şi planeta

  Michael ASTNER

  Porumbeii şi planeta

  Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

  pulspulspuls

  Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

  Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

  Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

  Caricatura zilei

  Motorul Iubi

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

  Linkuri sponsorizate

  Parteneri

  Alte publicatii

   Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.