Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cu Allah inainte!

Sferturi de finala, Viena

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Croatia: Pletikosa - Corluka, R. Kovac, Simunic, Pranjic - Srna, Modric, N. Kovac, Rakitic - Kranjcar ('65 - Petric), Olic ('97 - Klasnic). Antrenor: Slaven Bilic.

    Turcia: Rüstü - Altintop, Zan, Emre Asik, Balta - Topal ('76 - Semih) - Sabri, Tuncay, Turan - Kazim ('61 - Boral), Nihat (‘117 - Karadeniz). Antrenor: Fatih Terim.

    Arbitru: Roberto Rosetti (Italia).

    Cartonase galbene: Tuncay, Turan, Boral, Emre Asik

    1-0, min. 119: actiune a croatilor pe dreapta, Rüstü iese inoportun in lateral, Modric centreaza si Klasnic inscrie cu capul din 6 m;

    1-1, min. 120^2: Rüstü arunca o minge in careu, mingea ricoseaza la Semih iar acesta o catapulteaza spre vinclu.

    Dupa ce i-au scos din peisajul EURO pe cehi cu un final incandescent, in care au marcat de trei ori in ultimul sfert de ora, turcii s-au umflat in pene si s-au apucat sa bata apropouri legate de finala turneului austro-elvetian. Macar la nivel de vorbe nimeni nu le putea sta in cale, adica nici macar o Croatie care n-a stralucit in grupe, dar a lasat totusi in urma o echipa germana mult mai bine cotata. Desi turcii au fost cu initiativa in debut si Altintop a incercat primul poarta lui Pletikosa, toate dominarea otomana s-a diminuat in conditiile in care croatii au considerat ca si-au studiat suficient adversarul. Asa ca Bilic si-a indemnat baietii sa iasa din corzi, insa ordinul a fost extrem de timid executat si prima repriza a fost saraca in fotbal dar pigmentata cu o mare ocazie ratata de Olic, reluare din 6 m in bara transversala. Daca in benzi Croatia n-a contat, Modric a fost printre putinii care au incercat sa-si impinga colegii pe poarta prin actiuni centrale. Insa totul s-a oprit departe de poarta lui Rüstü in fata unui mijloc aglomerat bine de tripleta Topal - Altintop - Tuncay. Cu Nihat izolat in atac si Kazim inexistent undeva pe dreapta,  turcii n-au contat aproape deloc in ofensiva si asta s-a intimplat si in actul secund, cu toate schimbarile lui Fatih Terim. Asa ca treptat Croatia a preluat controlul, a initiat atacuri cu ruperi de ritm si ocaziile au inceput sa apara timid mai intii (Olic, Rakitic, Srna - din lovitura libera) apoi din ce in ce mai pregnant in ultimele cinci minute ale jocului: Olic cu o noua ratare din sase metri, Srna cu o alta lovitura libera si din nou Olic cu sut peste poarta. In prelungiri turcii au intrat hotariti sa rupa pisica in doua, s-au aruncat in atac si au pus probleme cu trei suturi bune ale lui Tuncay (de doua ori) si Semih. Apoi jocul s-a stins in a doua repriza pentru ca nimeni n-a mai fost dispus sa riste, preferind sa astepte loteria loviturilor de departajare.

    Si totusi, partida se putea termina mai devreme dupa ce excelentul Modric a profitat de o mare eroare a veteranului Rüstü (dupa modelul grecului Nikopolidis) si l-a servit pe Klasnic pentru un gol pe care scria aproape iremediabil SEMIFINALE. Dar, asa cum s-a mai intimplat de doua ori la acest EURO (cu Elvetia si Cehia), turcii au aratat resurse nebanuite (fizice si mentale) in ultimele clipe si Semih a dus jocul la 11 m, acolo unde croatii au clacat, tragind doua suturi pe linga poarta, iar Rüstü si-a spalat pacatele la ultima executie a lui Petric.

    Cu o gramada de jucatori accidentati, suspendati plus oboseala acumulata in prelungiri, Turcia pare victima sigura in fata unei Germanii pe val dupa eliminarea Portugaliei. Insa la ce minuni s-a aratat dispusa echipa lui Terim nemtii vor trebui sa sufle si-n iaurt inainte de a-si vedea locul ocupat in finala.

     

      

    Diagrama loviturilor de departajare

    Croatia         Modric    Srna       Rakitic        Petric                       

    Turcia           Turan        Semih  Altintop

    Jucatorii scrisi cu caractere aldine au ratat.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri