Portal pentru lupta impotriva analfabetismului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Portal pentru lupta impotriva analfabetismului

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  "Literacy Project" le permite profesorilor, organizatiilor si celor interesati sa utilizeze internetul pentru a cauta si a face schimb de informatii despre programele de combatere a analfabetismului. Noul serviciu online a fost lansat la Tirgul de Carte de la Frankfurt.
  Utilizatorii pot cauta informatii in carti si articole academice in format digital si pot face schimb de informatii prin intermediul blogurilor si al inregistrarilor video. Instrumentul permite gasirea organizatiilor de gen din lumea intreaga cu ajutorul unei harti. Portalul a fost creat in colaborare cu campania pentru alfabetizare initiata de Tirgul de Carte de la Frankfurt (Litcam) si Unesco's Institute for Lifelong Learning.
  Karin Pltz, responsabil al Litcam, a declarat: "O problema globala are nevoie de o solutie globala si credem ca, prin cooperare si schimb de informatii despre cele mai bune aplicatii, se poate lupta impotriva analfabetismului".
  Portalul se asociaza cu un alt mare proiect al gigantului de internet in domeniul literar, Google Book Search. Utilizatorii pot avea acum acces la o arhiva de carti in format digital pentru a descoperi texte literare care contin cuvintele cheie alese de ei.
  Publisheri, precum editurile Penguin si HarperCollins, si biblioteci din lumea intreaga, precum cea a universitatii Oxford, s-au asociat proiectului, permitindu-le celor de la Google sa le scaneze cartile.
  Daca o anumita carte este detinuta de cineva pe baza drepturilor de autor, utilizatorii au acces limitat la informatiile din ea. Daca aceasta nu este protejata prin drepturi de autor, utilizatorul o poate descarca online.
  Din cauza acestui proiect, Google a fost dat deja in judecata de Authors Guild of America, Association of American Publishers si de editura La Martiniere, care sint de parere ca motorul de cautare incalca drepturile de autor prin convertirea in format digital a lucrarilor fara permisiunea proprietarilor. Google pretinde insa ca prin prezentarea unor fragmente din carte nu se incalca drepturile de autor.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Italia sau Finlanda?

  Nicolae GRECU

  Italia sau Finlanda?

  Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  pr. Constantin STURZU

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

  Perspectivă inversă

  arh. Ionel OANCEA

  Perspectivă inversă

  O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

  pulspulspuls

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

  Caricatura zilei

  Asta zebră!

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.