Premiera la Baia Turceasca
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Premiera la Baia Turceasca

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  De citeva saptamini, la Baia Turceasca, amplasata in spatele Mitropoliei, opt tineri actori si o regizoare lucreaza cu indirjire si pasiune, in ciuda faptului ca in spatiul respectiv nu este caldura si nici lumina.

  Cei implicati in proiectul Alexandrei Badea, o regizoare mai apropiata de artele vizuale decit de teatru, dupa cum ea insasi declara, vor arata publicului rodul muncii lor miine, de la ora 19.00.

  "«4X4» vine de la masina pe care o cunoastem, care reprezinta un simbol pentru o clasa sociala ce domina societatea in clipa de fata. Insa numele piesei scrise de mine vine si de la faptul ca, in cadrul spectacolului, exista patru module, patru trasee, patru povesti spuse altfel, nu doar prin imagini", detaliaza Alexandra Badea.

  Spectatorii vor patrunde in acest spatiu nu ca la teatru, ci ca la o expozitie de arta contemporana. Ei vor avea posibilitatea de a interactiona cu actorii altfel decit intr-un teatru clasic. Povestea lor, extrasa din realitatea contemporana, este narata nu atit prin cuvinte, cit printr-un intreg ansamblu de gesturi si miscari, culori si sunete.

  "Publicul va patrunde ca la un fel de expozitie, pentru ca vor fi realizate si instalatii video si de sunet, vor fi fotografii. Este un spectacol pluridisciplinar. Eu ma exprim mai bine asa pentru ca sint mai apropiata de artele vizuale decit de teatru. Si spun asta pentru ca artele vorbesc mult mai direct despre ceea ce se intimpla in lume", spune Badea.

  In spectacolul sau, care face parte din proiectul Rezident Art - conceput de Compania FaPt-Fabrica de Arta si Productie Teatrala, dar sustinut de de Primarie prin programul "Iasi 600" - sint implicati si artistii vizuali Bogdan Vatavu si Bogdan Damian.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  „Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

  Cosmin PAȘCA

  „Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

  De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Experimentalism

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Experimentalism

  „Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

  Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

  Bogdan ILIESCU

  Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

  „The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

  Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

  George ŢURCĂNAŞU

  Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

  Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

  pulspulspuls

  Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

  Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

  Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

  Caricatura zilei

  va

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.