Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Recomandarile editurilor pentru Craciun: Carti de bucate, carti cu Mos Craciun si povesti erotice

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Editura Humanitas Fiction a publicat special ca un cadou de Craciun volumul "Viata mea cu Mozart", aparut in seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt, insotit de un CD cu muzica marelui compozitor. Editura recomanda drept cadou si alte patru titluri recente: "Nasterea lui Venus" de Sarah Dunant, o carte care-i va face pe cititori sa se indragosteasca de Florenta, "Al saptelea licorn" de Kelly Jones, care face referire la frumusetea si misterul faimoasei serii de tapiserii "Doamna cu licornul" de la Muzeul Clunny din Paris, "Furtul. O poveste de iubire" de Peter Carey, roman care vorbeste despre o frumoasa poveste de dragoste care il leaga pe artistul falit Butcher Boone de fratele sau autist, Hugh, si "Mastile" de Fumiko Enchi, o carte despre feminitatea nipona si mastile care o acopera.

    Humanitas propune pentru cititul sub brad volumele "Viata Domnului nostru scrisa de Charles Dickens special pentru copiii lui", "Povestiri despre Bunul Dumnezeu" de Rainer Maria Rilke, "Steaua. O poveste de Craciun" de Sergio Bambaren si "Noapte buna, blandul meu print" de Pierre Charras, toate in colectia "Cartea de pe noptiera".

    Pentru cei mici, editura a pregatit povesti cu vrajitoare si ursi razboinici, in "Luminile nordului" de Philip Pullman, carte care a stat la baza filmului "Busola de aur", ce ruleaza in aceasta perioada pe marile ecrane din Romania, editii noi din "Cartea cu Apolodor" si "A doua carte cu Apolodor", cu celebrul pinguin din Labrador al lui Gellu Naum, dar si carti de istorie de Neagu Djuvara - "Cum s-a nascut poporul roman" (Neagu Djuvara, Radu Oltean, Simona Bucan), "De la Vlad Tepes la Dracula Vampirul" si "Mircea cel Batran si luptele cu turcii" (Neagu Djuvara, Radu Oltean).

    Alte posibile cadouri de Craciun din oferta editurii sint trilogia lui Mircea Cartarescu "Orbitor", "Cartea cu bunici", coordonata de Marius Chivu, "Cartea cu lampa" de Ana Argenti, antologia de poeme "Ingerul pazitor" de Rainer Maria Rilke si "Catalogul obiectelor de negasit" de Jacques Carelman (Colectia "Rasul lumii"). Editura mai propune "Universul intr-o coaja de nuca" de Stephen Hawking (Colectia "Stiinta"), "Fellini despre Fellini, Convorbiri despre cinema cu Giovanni Grazzini" si albumele de arta Katsushika Hokusai, Johannes Vermeer si Amedeo Modigliani.

    Humanitas Fiction a ales pentru Craciun trei serii de autor in editie limitata, cu audiobook-uri de Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Horia-Roman Patapievici, dar si editia integrala pe 10 CD-uri din "O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri" de Neagu Djuvara si "Povesti pentru copii", in lectura Magdei Catone si a Rodicai Negrea.

    De la Editura Polirom, cei aflati in cautare de cadouri pot alege romanul laureatei cu Nobel din 2007 Doris Lessing "O coborire in infern", prima carte a autoarei aparuta in limba romana din anii '80. Alte posibile cadouri sunt primele doua volume din seria Ernest Hemingway, care-l readuc pe marele scriitor american premiat cu Pulitzer pe rafturile librariilor din Romania dupa 15 ani de absenta - "Batranul si marea" si "Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri" - in traducerea tinerilor scriitori Radu Pavel Gheo si Ionut Chiva. Amatorii de literatura mai pot alege din oferta Polirom "Mostenitoarea taramului pierdut" de Kiran Desai (Man Booker Prize 2006), "Veghea" de Sarah Waters,  una dintre cartile nominalizate la Man Booker, si romanul considerat favorit la premiul din 2007, "Pe plaja Chesil" de Ian McEwan, care a pierdut insa in favoarea lui Anne Enright, al carei roman castigator, "The Gathering", apare in romaneste in 2008, tot la Polirom.

    O carte cu tematica de sarbatoare pe care o recomanda Editura Nemira este "Autobiografia lui Mos Craciun" de Jeff Guinn, un bestseller de Craciun publicat in 2005.

    De la Curtea Veche, copiii pot afla "Cum si-au petrecut jucariile Craciunul" dintr-o carte ilustrata ce prezinta aventurile clovnului Jack, care, suparat ca jucariile nu primesc niciodata daruri de la Mos Craciun, hotaraste sa se ocupe personal de rezolvarea acestei probleme.

    Pentru mamicile cu imaginatie in bucatarie, editura recomanda cea mai noua carte a celebrului bucatar Jamie Oliver publicata in romaneste, "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", iar pentru barbatii care vor sa invete cum sa lege un papion sau cum sa prepare un martini, cartea de sfaturi "Regulile domnului Jones pentru barbatul modern".

    Alte propuneri pentru cadouri de Craciun sint "Cum iubesc femeile" de Maryse Vaillant, un eseu care dezvaluie dorintele si sensibilitatea unei femei indragostite prin prisma a patru portrete feminine, "Micromiracole. Sa descoperim puterea vindecatoare a enzimelor", foarte utila in perioada sarbatorilor, cind romanii maninca mai mult decit de obicei, si cel mai nou titlu al laureatului cu Nobel Orhan Pamuk, "Fortareata Alba", care aduce in atentia publicului o tema extrem de actuala in spatiul european, identitatea individului.

    Din oferta de fictiune Rao, editura recomanda pentru sarbatori "Adancuri" de Franck Schantzing, "Fratele Grimm" de Craig Russell, "Profetia familiei Romanov" de Steve Berry si "Cantecul misiunii" de John Le Carre. La categoria non-fictiune, cele mai bune cadouri ar fi memoriile celebrului bancher David Rockefeller, "Cantece invatate de la mama" de Marlon Brando, "Lumea vazuta de Garp" de John Irving, "Orientalistul" de Tom Reiss, "Istoria uratului" si "Istoria frumusetii", ambele coordonate de Umberto Eco, albumul de forografii realizate de fotoreporterii Reuters "Lumea, astazi" si ghidul "Animale".

    Pentru copii, cadourile Rao de Craciun ar putea fi "Piratii" de John Matthews, carte care face o incursiune in istoria piratilor, a corsarilor si a bucanierilor, "Cum sa cresti si sa ingrijesti un dragon" de John Topsell, din care cei mici vor invata tot ce trebuie sa stie despre cresterea unui dragon, "cel mai misterios si mai incintator animal de companie", "Scrisori de la Mos Craciun" ale celebrului autor britanic J.R.R. Tolkien, scrise de-a lungul anilor pentru copiii lui, John, Michael, Christopher si Priscilla, si seria "Ganganii Bazdaganii".

    Romanul de spionaj "Cu ochii-n patru" de William Boyd este unul dintre posibilele cadouri de la Paralela 45 pentru Craciun, alaturi de romanul politist "Mana rece" de Serge Brussolo. O alta propunere este volumul "100 de carti interzise" de Nicholas J. Karolides, Margaret Bald si Dawn B. Sova, care prezinta lucrarile cenzurate de-a lungul istoriei din motive politice ("Ferma animalelor", "Dr. Jivago", "Fructele maniei", "Coliba unchiului Tom", "Abatorul cinci"), din motive religioase ("Biblia", "Coranul", "Talmudul", "Ultima ispitire a lui Iisus", "Oliver Twist"), din motive sexuale ("Fanny Hill", "Lolita", "Doamna Bovary", "Amantul doamnei Chatterley", "Ulise") sau din motive sociale ("Aventurile lui Huckleberry Finn", "Povestiri din Cantebury", "Fahrenheit 451", "Portocala mecanica", "Jurnalul Annei Frank").

    "Un volum numai pentru copii si cunoscatori" este "Ispravile lui Degetel si ale altora ca el" de Serban Foarta, cu un "Post scriptum lamuritor" de Bogdan Lefter si o "fotonaratiune virtuala" de Romelo Pervolovici, bun de pus sub brad, potrivit editurii Paralela 45, ca si "Basme si povesti mistice romanesti", repovestite de Horia Garbea, Doina Rusti si Liviu Ioan Stoiciu, sau "Marea carte de bucate. Bucataria romaneasca" de Maria Cristea Soimu.

    Grupul Editorial Corint recomanda pentru cadouri de sarbatori "Cum sa fii o printesa adevarata", pentru fetitele intre 3 si 10 ani, care pot invata "cum sa se imbrace divin, cum sa danseze incintator si cum sa faca o conversatie fermecatoare", "Suflet de pirat" de Pat Croce, o carte plina de aventuri extraordinare in care cei mici vor gasi texte interesante si demne de incredere despre toate aspectele vietii si istoriei piratilor, si "Tezaurul cu povesti. O colectie magica de povesti nemuritoare cu ilustratii minunate", carte care aduna basmele traditionale cele mai iubite de copii.

    Pentru adulti, Editura Leda propune "Pastorul, ingerul si Walter, ciinele-minune de Craciun" de Dave Barry, o lectura "amuzanta si originala", iar Editura Runa recomanda "Ghidul gustului/ Initiere in arta vinului" de Cosmin Florescu Zidurean si Eugen Demeterca, un indrumar practic si usor de urmarit care consiliaza in achizitionarea vinului perfect.

    Tot adultilor le este dedicata si antologia "Povesti erotice romanesti" de la Editura Trei, in care cei mai cunoscuti scriitori romani au fost invitati sa publice un text inedit cu tematica erotica. In volum semneaza Stefan Agopian, Radu Aldulescu, Dan-Silviu Boerescu, Emil Brumaru, Ionut Chiva, Marius Chivu, Filip Florian, Matei Florian, Radu Pavel Gheo, Claudia Golea, Ioan Grosan, Florin Iaru, Cezar Paul-Badescu, Doina Rusti, Lucian Dan Teodorovici, Dan Sociu si Cecilia Stefanescu

    Pentru copii, Trei propune romanul "Inima de cerneala" de Cornelia Funke, cu ilustratiile autoarei, in care aventurile eroilor, pe viata si pe moarte, ii tin cu rasuflarea taiata atit pe copii, cit si pe adulti.

    Dintre cartile care pot fi oferite cadou din oferta All, cele mai potrivite sint albumele, dar reprezentantii editurii recomanda si titlurile "100 cele mai frumoase orase ale lumii" si "100 de minuni ale lumii". Pot fi insa oferite cadou si carti din domenii ca stiintele umaniste sau business, printre care "Diplomatia" de Henry Kissinger sau "Manager contra curentului".

    O editura specializata in cartea-cadou din grupul All este Helen Exley Romania, care are o oferta de peste 100 de tilturi si obiecte cadou pentru fiecare membru al familiei, prieten sau chiar partener de afaceri - "Pentru o minunata mama", "Sotiei mele cu dragoste", "O carticica pentru fiica mea" sau "Iti multumesc pentru tot". (NewsIn)


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    Liste electorale

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri