anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

"So Keres" in club Sundays

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  Traditiile si cultura romilor au devenit, in ultimii ani, surse de inspiratie pentru multi artisti, indiferent de domeniul de activitate. Unul dintre ei este si regizorul Tudor Giurgiu, al carui nou film, "Me sem baxtalo" (Ma simt norocos) va putea fi urmarit astazi in clubul Sundays, dupa ora 14.00. Filmul sau va fi proiectat, alaturi de alte spoturi si emisiuni realizate de Ciprian Necula, in cadrul unei dezbateri care il are ca invitat special pe jurnalistul Mircea Toma, presedinte al Agentiei de Monitorizare a Presei "Academia Catavencu".

  Problemele cu care comunitatea romilor se confrunta in prezent vor fi puse sub lupa de Mircea Toma alaturi de Cezara David, coordonator PR la Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii, Margareta Hertan, consilier pe problemele romilor  la Prefectura Ias, si Ionut Stan, reprezentant al etniei rome.

  "Evenimentul de astazi face parte dintr-o campanie mult mai larga, care a inceput pe 7 mai, numita «So Keres - Rom in Romania», care urmareste sa analizeze problemele cu care se confrunta romii in prezent. Dezbaterea de astazi va incepe cu un «vox populi», citeva interviuri realizate de noi pe strada cu si despre parerea iesenilor in legatura cu romii. Unele raspunsuri sint de-a dreptul revoltatoare", explica Andrei Giurgia, presedintele Asociatiei Stundetilor Jurnalisti din Iasi, organizatoare a proiectului.

  Dupa dezbatere, atit invitatii cit si iesenii dornici sa se implice intr-o astfel de actiune sint asteptati, de la ora 21.00, in club Sundays, unde li s-a pregatit o seara de muzica, dansuri si fotografii realizate de membri ai comunitatii rome. Un moment special va fi sustinut de trupa de dans „Gipsy Eyes".


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Pohtiţi la fotbal!

  Nicolae GRECU

  Pohtiţi la fotbal!

  N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

  opinii

  Mitocanul de la volan (I)

  Eugen MUNTEANU

  Mitocanul de la volan (I)

  Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

  Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

  Aurelian-Petruș PLOPEANU

  Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

  Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

  O limbă din prefabricate

  Alexandru CĂLINESCU

  O limbă din prefabricate

  Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

  pulspulspuls

  O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

  O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

  Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

  Caricatura zilei

  Ambulanța

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

  Linkuri sponsorizate

  Parteneri

  Alte publicatii

   Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.