Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Unde isi pot petrece copiii timpul liber in Iasi

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

     

     

    La Ateneu: lectii de chitara, pian, dans sportiv, balet, teatru, pictura, sah, engleza

    Ateneul Tatarasi organizeaza pina in septembrie cursuri de chitara, pian, dans sportiv, balet, teatru, pictura, sah si limba engleza. Cursul de chitara are loc in fiecare joi, intre orele 16 si 20, pentru incepatori si avansati, si este tinut de profesorul Adrian Gradinaru. Taxa de inscriere este de 50 de lei si constituie suma achitata pentru prima luna. Cursul de pian este programat lunea si joia, intre orele 9 si 13, sub indrumarea profesoarei Ina Cristea. Taxa este de 100 de lei pe luna. „Este cel mai scump dintre toate cursurile desfasurate la Ateneu pentru ca este individual, nu ai cum sa ii pregatesti in grupa. In acest moment sint inscrisi 6 copii, toti incepatori, cel mai mic dintre ei avind 4 ani. Pentru cei de 4 si 5 ani, cursul dureaza jumatate de ora, fiindca o ora e prea mult pentru ei. Ii invat sa cinte in general melodiile pe care le-au invatat si la gradinita. Se poate inscrie insa oricine doreste sa isi indeplineasca visul de a cinta la pian, cu conditia sa se incarce cu foarte multa rabdare si cu un caietel de muzica. Vor invata sa cinte la o pianina Lipatti", a precizat profesoara Ina Cristea. Cursul de dans sportiv se desfasoara martea si joia, nu numai pentru copii, ci si pentru adulti, incepatori si avansati. Pentru copiii cu virste cuprinse intre 3 si 13 ani, care sint incepatori, taxa este de 50 de lei pe luna, iar pentru cei mai mari de 14 ani taxa este de 80 de lei pe luna. Cursul de balet este programat miercurea si vinerea, in intervalul 9:30-12.00, iar taxa este de 60 de lei pe luna. „S-au inscris pina acum 50 de copii, dar vin constant 19. Pot veni copii de la 4 ani pina la 15 ani. La inceput, vin imbracati cum isi doresc, numai sa fie o tinuta care sa le permita o anumita mobilitate, dupa care trebuie sa vina in costumatie, pe care parintii o pot achizitiona din magazinele specializate pe echipamente sportive", a precizat profesoara Simona Petrila. Cursul de balet ii va ajuta pe copii sa se dezvolte armonios, dar si sa isi cultive simtul artistic. „Baletul ajuta organismul sa se dezvolte armonios, mai ales bratele. Cei care fac balet ajung sa aiba o tinuta corecta, un corp bine antrenat, plus un simt artistic mai dezvoltat", a explicat profesoara Simona Petrila. Copiii cu virste intre 4 si 8 ani pot fi inscrisi si la cursul de teatru, tinut de Doina Maria Iarcuczewicz numai simbata, pentru care taxa de inscriere este de 70 de lei. Aceeasi suma trebuie achitata si pentru cursurile de initiere in arta picturii si de limba engleza. Cursul de sah va fi tinut de instructorii Lucian Filip si Gheorghe Aioanei martea, joia si simbata, taxa fiind cuprinsa intre 40 si 50 de lei pe luna. Inscrierile pentru fiecare din cursurile mentionate au loc la secretariatul institutiei, de luni pina vineri, in intervalul 8-16 sau la numarul de telefon 0232.261.846.

    Tot la Ateneul Tatarasi, in fiecare miercuri si vineri, pina pe 9 septembrie, se va desfasura programul „Cinemateca copiilor". Cei mici pot urmari gratuit, in limita locurilor disponibile, filme si desene animate, printre cele mai indragite titluri numarindu-se „Shrek", „Dumbrava minunata", „Magarusul buclucas„ sau „Tom si Jerry".

    Cursuri de teatru si pictura la Casa de Cultura din Parcul Copou

    Casa de Cultura „M. Ursachi" din Parcul Copou organizeaza pina la sfirsitul lunii august cursuri de teatru (dans, improvizatie cu obiecte si masti, jocuri de rol) si de pictura. Primul se adreseaza copiilor cu virste cuprinse intre 4 si 8 ani, iar cel de-al doilea celor care au intre 6 si 12 ani. „Se fac inscrieri permanent, pina la sfirsitul lui august, dar daca vor fi amatori le putem continua si pe durata scolii. Si pentru cursul de teatru, tinut de Andreea Andras, si pentru cel de pictura, tinut de Elena Potop, sedinta, care are o durata de 2 ore, costa 25 de lei. Cel de teatru este programat joia si vinerea, de la ora 16, iar cel de pictura vinerea de la 17 si simbata de la 11", a mentionat Tudorita Dudeanu, referent al Casei de Cultura. Inscrierile se pot face si telefonic, la numarul 0232.267.547.

    Arta mestesugareasca, auditii de povesti si muzica organizate de Biblioteca „Gh. Asachi"

    Un program de vacanta pentru copii a pregatit si Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi". Saptamina viitoare, la centrul de cartier din Tatarasi vor avea loc ateliere de initiere in arta teatrala, iar la filiala „Ateneu" (tot din Tatarasi) a Bibliotecii Judetene continua pina pe 16 august atelierul de arta mestesugareasca, sustinut in mod voluntar de Mary Suvoianu, reprezentant al Asociatiei CIVITAN. „Atelierul de arta mestesugareasca a inceput de joia trecuta si dureaza pina pe 16 august. Dureaza in jur de o ora, o ora si jumatate, timp in care copiii vor face bratari si margele din croset", a spus Irena Brodoceanu, coordonator Birou Programe Culturale in cadrul Bibliotecii Judetene. De pe 6 august, la filiala „Garabet Ibraileanu" din Pacurari a bibliotecii va debuta un program de auditii de povesti si muzica. „Ne-am propus sa avem intii o discutie cu cei care se vor inscrie, pentru a vedea ce povesti isi doresc ei sa asculte. Ideea e ca, dupa ce vor asculta povestile, vor fi pusi sa redea, prin desen, personaje din acestea. La auditii pot veni copii incepind cu virsta de 10 ani, pentru ca, da, ne jucam, coloram, dar ne-am propus si sa le dezvoltam un pic gustul pentru muzica. Vom pune discuri de vinil din fonoteca proprie. Inscrierile au inceput deja - avem 3 copii inscrisi - , dar nu putem primi mai mult de 10 copii, fiindca spatiul e foarte restrins", a explicat Irena Brodoceanu. Inscrierile in programul de vacanta al Bibliotecii Judetene, desfasurat in toate cele 4 filiale, plus in centrele de cartier din Nicolina, Alexandru cel Bun si Pacurari, sint gratuite, intrucit activitatile sint sustinute de voluntari.

    Unde pot lua copiii lectii de inot

    Ca activitati sportive, parintii pot opta sa ii inscrie pe copii pentru lectii de inot sau de escaladare. La bazinul Hotel Capitol, de pe Aleea Ezareni, la aproape 2 km distanta de capat CUG, pot veni sa invete sa inoate copii incepind cu virsta de 3 ani. Grupele pentru lectiile de inot - programate lunea si miercurea, in intervalul 8-18 - se formeaza cu maximum 15 copii. Apa din bazin este tratata cu clor, iar copiii trebuie sa vina echipati cu slapi, costum de baie, prosop si ochelari de inot. Un abonament pentru 8 ore de inot costa 200 de lei. La Club Moving, deschis pe amplasamentul vechii piscine a hotelului Moldova, pot fi adusi copii incepind cu virsta de 5 ani. Locul este insa cam exclusivist, abonamentul ajungind la 100 de euro pentru 8 ore de inot.

    Cei pasionati de escaladari si bouldering pot opta pentru cursuri de initiere sau de perfectionare in cadrul Salii de catarat din Bucium. Sala se afla pe strada Socola nr. 16, la fostul TAMAZ, statia de autobuz FRIGORIFER, la baza podului spre Bucium, pe partea dreapta. O singura intrare plus un curs de initiere costa 20 de lei pentru copii, respectiv 22 de lei pentru elevi. Abonamentul pentru o luna (nelimitat) costa 65 de lei, iar cu tot cu orele de curs ajunge la 100 de lei pentru copii, respectiv 145 de lei pentru elevi. Inchirierea echipamentului (espadrile, ham si un saculet cu magneziu) costa 15 lei. Pentru copii, sala este deschisa miercurea si vinerea, intre orele 17 si 19. Mai multe informatii despre activitatile desfasurate aici pot fi solicitate la unul din numerele de telefon 0752/646.324, 0769 /630.494, 0736/673.571 sau la adresa de e-mail contact@saladecatarat.ro.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri