Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

CDR 2000 s-a mai largit putin

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Cele cinci partide din CDR 2000 au semnat, marti, protocolul de asociere cu sase formatiuni civice, din care doar Solidaritatea Universitara a fost membru fondator al CDR, reprezentantii AFDPR, UMRL, Asociatiei 21 decembrie 1989 si Miscarii Romania Viitoare, membre fondatoare ale CDR, precum si ai FORS fiind absenti.
    Formatiunile civice care au semnat protocolul de asociere sint: Asociatia Conventiei Democrate a Inginerilor (ACDI), Asociatia Nationala a Femeilor cu Diploma Unviersitara din Romania (ANFDUR), Asociatia Nationala a Proprietarilor de Pamint si Actionarilor din Agricultura - Propact, Conventia Medicilor Democrati din Romania, Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici si Luptatori Anticomunisti (FRFDPLA) si Solidaritatea Universitara.
    Liderii PNTCD si UFD, Ion Diaconescu si Varujan Vosganian, au explicat absenta celorlalte formatiuni civice prin faptul ca este necesara o decizie a forurilor lor de conducere privind aderarea la alianta. "Exista conditionari procedurale care le-au impiedicat sa fie alaturi de noi, dar le consideram partenere in lupta electorala", a spus liderul UFD.
    Surse din CDR 2000 au aratat, insa, ca UMRL, Asociatia Romania Viitoare si Asociatia 21 Decembrie au fost nemultumite ca nu au fost anuntate luni de aminarea semnarii protocolului de asociere pentru a doua zi, aminare cauzata de unele divergente asupra unor texte.
    Varujan Vosganian a precizat ca forul de conducere al AFDPR se va intruni in curind si va decide daca asociatia se va alatura CDR 2000 si a aratat ca senatorul Ticu Dumitrescu "este binevenit" si are un loc eligibil asigurat pe listele electorale. Liderul UFD a spus ca presedintele AFDPR reprezinta "un caz punctual", datorita experientei sale parlamentare si faptului ca este autorul unei legi importante, intrucit nici unul din candidatii formatiunilor civice nu au primit un loc eligibil pe listele parlamentare.
    De altfel, Varujan Vosganian a subliniat ca asocierea partidelor politice cu formatiunile civice "nu a fost conditionata" de negocierea pozitiei pe listele electorale si a salutat "probitatea" asociatiilor civice, aratind ca singura conditionare a fost legata de principiile de asociere.
    Presedintele PNTCD a apreciat ca semnatarii protocolului au in comun "comunicarea de idei", care este un liant mult mai puternic ca listele electorale.
    Presedintele ANCD, Victor Ciorbea, si-a manifestat speranta ca celelalte organizatii civice fondatoare ale CDR se vor alatura CDR 2000.
    In ceea ce priveste Alianta Civica (AC), Varujan Vosganian a declarat ca "este posibil" ca aceasta sa se implice mai mult in campania prezidentiala si a apreciat ca este de dorit acest tip de alaturare a AC la CDR 2000. Ion Diaconescu a precizat ca AC a declarat ca, pentru o perioada de timp, nu vrea sa devina activa politic, dar considera ca AC este "foarte apropiata" de CDR 2000, aceasta alianta avind sprijinul moral al Aliantei.
    Ion Diaconescu a precizat ca asocierea cu grupurile civice are "un caracter elastic" si ca asociatiile care nu au semnat inca protocolul o pot face ulterior.
    Semnarea protocolului a fost aminata cu aproape o ora, fiind invocate aspecte procedurale, dar surse din PNTCD au precizat ca motivul real a fost ca liderii CDR 2000 au urmarit la televizor evolutiei echipei nationale de gimnastica care a cistigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Sidney.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

    Dan CONSTANTIN

    În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

    Primarul ne tot ameninţă cu tot felul de proiecte, care de care mai fanteziste. Este campion la înşirat vorbe goale şi machete, niciun alt edil din ţară nu-l întrece.

    opinii

    Teroare academică

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Teroare academică

    Teroarea autentică se cunoaşte după maniera în care îi pici. Nota 4 pe linie reprezintă un act terorist primitiv, lipsit de rafinament. Eu evaluez numai pe o scară de la 0 la 1. Adică, în cataloagele mele, vei găsi note precum 0.12, 0.20, 0.37, 0.42, 0.63. În cazuri excepţionale, când mi se înmoaie şi mie sufletul, pun câte un 0.95 sau – cu mână tremurândă! – câte o notă de 1.

    Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

    Gabriel MURSA

    Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

    Universitatea constituie loc al reflecției produse de capul limpede. Universitatea nu trebuie să fie locul patimei, ci al calmului, al prezumției că adevărurile nu pot fi absolute, ci conjecturale, adică supuse permanentei verificări, cum ar spune Karl Popper. Ea constituie nu un spațiu al bigotismului, ci al toleranței, nu al comandamentelor, ci al spiritului critic, nu al spaimelor iraționale, ci al prudenței și al optimismului moderat. Universitarul și Universitatea nu pot pretinde statutul de deținător ultim al adevărului. 

    Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

    Florin CÎNTIC

    Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

    Cum Dan Alexe a stârnit Golemul adormit al naţional-ceauşismului istoric aş pune această introducere la viitoarea mea analiză a prodigioasei sale activităţi editoriale din ultimul deceniu de a construi o hermeneutică istorică cu ajutorul literaturii şi al lingvisticii:

    pulspulspuls

    O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

    O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

    Ehehee, nu ştim dacă aţi observatără, stimaţi telespectatori ai scenei politice locale, dar în ultima vreme se petrec lucruri tare interesante, cu schepsis şi cu bătaie lungă, în zona liberalilor de Bahlui. 

    Caricatura zilei

    Drona cu bunătăți

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

    vezi raspunsuri