Coruptia reprezinta un mod de viata in anumite state est-europene
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Coruptia reprezinta un mod de viata in anumite state est-europene

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Presedintele Grupului de state care lupta impotriva coruptiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a declarat, ieri, ca in anumite state coruptia reprezinta un mod de viata, mai ales in Europa de Est. "Daca analizati rapoartele GRECO, veti constata ca, in anumite state, coruptia este un mod de viata, mai ales in Europa de Est", a declarat Drago Kos, intr-un interviu publicat pe pagina electronica a Consiliului Europei. "Numele acestor state sint cunoscute (...) Dintre ele, pot fi mentionate Georgia, Albania, Macedonia si Bosnia. La modul general, putem spune ca majoritatea statelor foste comuniste sint inca in cautarea mijloacelor de a limita o coruptie extinsa", a adaugat presedintele GRECO, care grupeaza 34 de state membre ale Consiliului. In ceea ce priveste Europa de Vest, problema este diferita. "Nu este vorba despre combaterea coruptiei, ci de identificarea acesteia. Daca nu doriti sa acceptati ca exista o problema, este dificil sa o combateti", a adaugat Kos. "Acest lucru se intimpla in anumite state, care au legi foarte stricte impotriva coruptiei, dar in care acest flagel se intilneste pe scara mare", a continuat Kos. Presedintele GRECO a denuntat existenta unor puternice influente politice asupra sistemului juridic. "Exista categorii care nu pot fi sanctionate, mai ales oamenii politici, care sint, de cele mai multe ori, protejati de imunitate", a subliniat Kos, evidentiind lipsa de independenta si de mijloace de jurisdictie.

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Italia sau Finlanda?

  Nicolae GRECU

  Italia sau Finlanda?

  Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  pr. Constantin STURZU

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

  Perspectivă inversă

  arh. Ionel OANCEA

  Perspectivă inversă

  O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

  pulspulspuls

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

  Caricatura zilei

  Asta zebră!

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.