anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Daca se va gasi un act se vinzare a unei nave Basescu promite ca se retrage din politica

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Ieri, liderul PD, Traian Basescu, a raspuns acuzatiilor PSD prinvind implicarea sa in vinzarea unor nave in perioada 1990-1993. Aflat la Constanta, Basescu a afirmat ca in afara de ordinele sale ca ministru al Transporturilor privind arborarea drapelului sau de radiere a unor nave nu exista acte comerciale sau vreun document in care sa fi semnat o singura vinzare de nave. "Atunci cind se va gasi un singur act comercial semnat de Traian Basescu inseamna ca eu trebuie sa plec din viata politica", a promis Basescu, aratind ca nu are nici o retinere de a se prezenta in fata organelor de ancheta. Liderul PD a pus la dispozitia presei raportul Comisiei de ancheta privind situatia flotei maritime comerciale romane in perioada 1990-1993, care face referire si la contractul de management cu firma norvegiana Torvald Klaveness. "In acea perioada nu se punea problema vinzarii vreunei nave. Acestea au inceput sa fie vindute dupa 1992, insa singura institutie care a coordonat actiunile a fost FPS", a precizat Basescu. El a aratat ca, dupa 1992, cind a venit PDSR la putere, flota a fost tratata de autoritati "ca o flota comunista". Basescu a explicat ca, dupa 1989, virsta medie a flotei era de 12 ani, in timp ce virsta maxima a unei nave este de 15 ani, iar acum flota ar fi avut 24 de ani. Traian Basescu a aratat ca deciziile luate au fost cauzate de lipsa de resurse financiare pentru intretinerea flotei. "Si daca toate navele erau legate in port, tot nu aveam flota", a declarat Basescu. "Ma uit cit sint de ridicoli cei care spun «vindem intreprinderile pe un dolar» si, pe de alta parte, intreaba de ce s-a vindut o nava cu o vechime de 25 de ani. Ma uit cit de ridicoli sint cind dau combinatul siderurgic din Galati cu 54 de milioane de dolari si intreaba de ce s-a vindut un vapor, sau 10 sau 300, cu o vechime de 24 de ani. A fost un joc politic nemernic si nefericit, care nu a lasat managerii sa faca ce trebuia", a afirmat Basescu.

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  NATO în faţa unei noi extinderi

  Lucian DÎRDALA

  NATO în faţa unei noi extinderi

  Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

  opinii

  Metamorfozele lui Eugenides

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Metamorfozele lui Eugenides

  Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

  Politica monetară şi inflaţia

  Alin ANDRIEȘ

  Politica monetară şi inflaţia

  În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

  Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

  Mircea MORARIU

  Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

  Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

  pulspulspuls

  Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

  PULS

  Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

  Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

  Caricatura zilei

  Cireșe, nu ruble

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.