Danemarca a decis impunerea unui regim tranzitoriu muncitorilor romani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Danemarca a decis impunerea unui regim tranzitoriu muncitorilor romani

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Danemarca a decis sa impuna un regim tranzitoriu pentru cetatenii romani si bulgari, ale caror tari vor adera la UE la 1 ianuarie 2007, a declarat, ieri, ministrul Muncii, Claus Hjort Frederiksen, citat de AFP. Muncitorii din cele doua tarivor fi supusi aceluiasi regim tranzitoriu care afost aplicat in 2004pentru tarile est-europene care au aderat la UE la acea data. Acest regim stipuleaza ca cetatenii statelor vizate pot fi angajati legal in Danemarca daca sintremunerati potrivit grilelor de salariisi a conventiilor colective in vigoare in Regat, pentru a preveni un eventual "dumping social". "Acest acord referitor la tarile est-europene (incheiat in decembrie 2003 in urma acordului dintre majoritatea paridelor din Guvernul liberal-conservator si opozitie) a fost un succes si a contribuit la asigurarea unor conditii convenabile pe piata daneza a muncii", aspus ministrul. "Este asadar normal sa folosim aceleasi reguli in cazul Romaniei si Bulgariei, tari care vor adera la UE la 1 ianuarie 2007", a adugat ministrul. Partidele semnatare ale acordului si-au rezervat dreptul de a introduce reguli speciale pentru Romania si Bulgaria, in cazul in care conditiile de pe piata daneza a muncii vor impune acest lucru.

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Italia sau Finlanda?

  Nicolae GRECU

  Italia sau Finlanda?

  Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  pr. Constantin STURZU

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

  Perspectivă inversă

  arh. Ionel OANCEA

  Perspectivă inversă

  O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

  pulspulspuls

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

  Caricatura zilei

  Asta zebră!

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.