anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Dudu Ionescu a intrat cu barda printre politisti

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Ministrul de Interne, Constantin Dudu Ionescu, a operat ieri peste patruzeci de numiri si eliberari din functii la nivelul aparatului central si la unitatile teritoriale de politie - a anuntat purtatorul de cuvint al MI. Generalul de brigada Constantin Matei, aflat la dispozitia MI, a fost numit consilier al ministrului de Interne. Raul Eduard Helvig a fost trecut din functia de consilier al secretarului de stat in cea de consilier al ministrului de Interne. Eliberat din functia de sef al Directiei Generale de Pasapoarte, Straini si Probleme de Migari, generalul de brigada Ovidius Paun a fost numit consilier al secretarului de stat Liviu Popescu. De asemenea, locotenent-colonelul Paul Sirbu, eliberat din functia de sef serviciu la Grupul de Control, a fost numit consilier al secretarului de stat Liviu Popescu. In locul sau a fost avansat locotenent-colonelul Ion Stancu, anterior loctiitor al sefului serviciu la Grupul de Control. Pe linga acestea, au mai fost operate alte citeva zeci de numiri sau eliberari importante. La nivel teritorial, au fost inlocuiti sefii IPJ Vaslui, Suceava, Vilcea, Timis, Buzau, Ilfov si Ialomita.
  La IGP, MI l-a desemnat adjunct pentru Politia Judiciara pe colonelul Alexandru Ionas, anterior sef al IPJ Brasov. Colonelul Ion Mihaila a fost eliberat din functia de adjunct al sefului IGP si numit adjunct al sefului IPJ Vaslui. In locul sau, pentru Politia de Ordine Publica, a fost desemnat colonelul Iosif Panduru, fost sef al IPJ Timis. Colonelul Lucian Vilcan a fost eliberat din functia de adjunct al Directiei pentru Combaterea Criminalitatii Economico-Financiare (DCCEF) si numit sef al Directiei Logistice din IGP. In locul sau a fost trecut locotenent-colonelul Gheorghe Dragomiroiu, care a activat in cadrul DCCEF.
  La conducerea Directiei Cercetari Penale din IGP a fost numit colonelul Mihai Gheorghe Stoica, din functia de sef al IPJ Arad, iar in loc a fost trecut loctiitorul sau, colonelul Viorel Hahaianu. Colonelul Petru Albu a fost avansat de la functia de adjunct la cea de sef al Brigazii de Combaterea a Crimei Organizate si Coruptiei. De asemenea, colonelul Petru Albu, aflat la dispozitia IGP, a fost numit adjunct al sefului Directiei Cabinet din IGP.
  MI a anuntat, totodata, schimbari masive la Directia Generala de Pasapoarte, Straini si Probleme de Migrari (DGPSPM) si la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI).
  La conducerea DGPSPM a fost numit colonelul Ionel Nicolae, eliberat din functia de sef al Directiei Pasapoarte. Colonelul Stefan Margelatu a fost eliberat din functia de adjunct al sefului DGPSPM si pus la dispozitia IGP. In functia de adjunct al sefului acestei directii a fost trecut colonelul Ion Sultanescu, aflat la dispozitia IGP. Colonelul Dan Marian Pirvulescu a fost eliberat din functia de sef al Directiei Straini si Probleme de Migrari si pus la dispozitia MI. In locul sau a fost numit colonelul Constantin Manoloiu, eliberat din functia de sef al Directiei Cercetari Penale din IGP. Si adjunctul lui Pirvulescu, colonelul Ion Vergu, a fost eliberat din functie si pus la dispozitia IGP, locul sau fiind ocupat de maiorul Dumitru Zurbagiu, de la UM 0962 Bucuresti. De asemenea, colonelul Dumitru Banu a fost avansat din functia de sef serviciu la Pasapoarte la conducerea acestei structuri.
  La DGIPI, colonelul Zamfir Geanta a fost mutat din functia de sef al Diviziunii de Protectie in cea de loctiitor al sefului Directiei Generale. Tot loctiitor al sefului DGIPI a fost numit colonelul Constantin Dirna, de la comanda Directiei Generale de Investigare a Criminalitatii, desfiintata prin Hotarire de Guvern. La conducerea Diviziunii Protectie a trecut colonelul Alexandru Burian, ofiter specialist principal I. Colonelul Neculae Plaesu a fost mutat din functia de loctiitor al sefului BCCOC din IGP in cea de sef al Diviziunii Informatii. De asemenea, la sefia Diviziunii de Investigatii Economice Strategice a fost numit colonelul Gheorghe Mihai, fost adjunct al sefului Directiei Generale de Investigatii a Criminalitatii. Totodata, colonelul Dan Mitica a fost trecut de la conducerea Sectorului Transmisiuni la cea a Diviziunii Comunicatii.
  Purtatorul de cuvint al MI a anuntat modificari si la unitatile teritoriale de politie. Astfel, la IPJ Brasov, colonelul Constantin Scurtu a fost avansat de la functia de adjunct la cea de sef, in timp ce in locul sau a venit colonelul Aurel Milescu, eliberat din functia de sef al Serviciului de Combatere a Criminalitatii Economico-Financiare a aceluiasi inspectorat. La conducerea IPJ Timis a fost trecut colonelul Doru Spataru, eliberat din functia de sef al Inspectoratului de Politie Transporturi (IPT) Timisoara. In locul acestuia a trecut adjunctul IPJ Timis, colonelul Avram Balan. Generalul de brigada Neculae Cheptanaru a fost eliberat de la sefia IPJ Suceava si trecut in rezerva pentru limita de virsta in grad. in locul sau a venit seful IPJ Vaslui, colonelul Gheorghe Neamtu, ale carui atributii au fost preluate de adjunctul sau. La IPJ Buzau, locotenent-colonelul Ion Iaru a fost numit la conducere, pe o functie vacanta pina la aceasta decizie. Locotenent colonelul Gheorghe Glavan, de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), a fost numit sef al IPJ Vilcea. Colonelul Gheorghe Dinescu, eliberat din functia de adjunct al IPJ Ilfov, fost mutat la DGPMB. Locul sau a fost luat de locotenent-colonelul Dumitru Pirvu, mutat de la DGPMB. De asemenea, colonelul Nicolae Raducanu a fost numit adjunct la IPJ Ialomita, din functia de sef serviciu cercetari penale la aceasta structura.
  Potrivit oficialilor MI, Constantin Dudu Ionescu va preciza, saptamina viitoare, motivele acestor modificari de personal din structurile ministerului. Purtatorul de cuvint al MI a spus ca aceste numiri si eliberari din functie se inscriu "in cadrul masurilor de reforma" luate de conducerea institutiei.

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Moscova taie punţile

  Lucian DÎRDALA

  Moscova taie punţile

  Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

  opinii

  Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

  Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

  Viitorul memoriei

  Bogdan ILIESCU

  Viitorul memoriei

  „Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

  Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

  Grigore ILISEI

  Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

  Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

  pulspulspuls

  Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

  Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

  Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

  Caricatura zilei

  Zbor anulat

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

  Linkuri sponsorizate

  Parteneri

  Alte publicatii

   Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.