Dudu Ionescu a intrat cu barda printre politisti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Dudu Ionescu a intrat cu barda printre politisti

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Ministrul de Interne, Constantin Dudu Ionescu, a operat ieri peste patruzeci de numiri si eliberari din functii la nivelul aparatului central si la unitatile teritoriale de politie - a anuntat purtatorul de cuvint al MI. Generalul de brigada Constantin Matei, aflat la dispozitia MI, a fost numit consilier al ministrului de Interne. Raul Eduard Helvig a fost trecut din functia de consilier al secretarului de stat in cea de consilier al ministrului de Interne. Eliberat din functia de sef al Directiei Generale de Pasapoarte, Straini si Probleme de Migari, generalul de brigada Ovidius Paun a fost numit consilier al secretarului de stat Liviu Popescu. De asemenea, locotenent-colonelul Paul Sirbu, eliberat din functia de sef serviciu la Grupul de Control, a fost numit consilier al secretarului de stat Liviu Popescu. In locul sau a fost avansat locotenent-colonelul Ion Stancu, anterior loctiitor al sefului serviciu la Grupul de Control. Pe linga acestea, au mai fost operate alte citeva zeci de numiri sau eliberari importante. La nivel teritorial, au fost inlocuiti sefii IPJ Vaslui, Suceava, Vilcea, Timis, Buzau, Ilfov si Ialomita.
  La IGP, MI l-a desemnat adjunct pentru Politia Judiciara pe colonelul Alexandru Ionas, anterior sef al IPJ Brasov. Colonelul Ion Mihaila a fost eliberat din functia de adjunct al sefului IGP si numit adjunct al sefului IPJ Vaslui. In locul sau, pentru Politia de Ordine Publica, a fost desemnat colonelul Iosif Panduru, fost sef al IPJ Timis. Colonelul Lucian Vilcan a fost eliberat din functia de adjunct al Directiei pentru Combaterea Criminalitatii Economico-Financiare (DCCEF) si numit sef al Directiei Logistice din IGP. In locul sau a fost trecut locotenent-colonelul Gheorghe Dragomiroiu, care a activat in cadrul DCCEF.
  La conducerea Directiei Cercetari Penale din IGP a fost numit colonelul Mihai Gheorghe Stoica, din functia de sef al IPJ Arad, iar in loc a fost trecut loctiitorul sau, colonelul Viorel Hahaianu. Colonelul Petru Albu a fost avansat de la functia de adjunct la cea de sef al Brigazii de Combaterea a Crimei Organizate si Coruptiei. De asemenea, colonelul Petru Albu, aflat la dispozitia IGP, a fost numit adjunct al sefului Directiei Cabinet din IGP.
  MI a anuntat, totodata, schimbari masive la Directia Generala de Pasapoarte, Straini si Probleme de Migrari (DGPSPM) si la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI).
  La conducerea DGPSPM a fost numit colonelul Ionel Nicolae, eliberat din functia de sef al Directiei Pasapoarte. Colonelul Stefan Margelatu a fost eliberat din functia de adjunct al sefului DGPSPM si pus la dispozitia IGP. In functia de adjunct al sefului acestei directii a fost trecut colonelul Ion Sultanescu, aflat la dispozitia IGP. Colonelul Dan Marian Pirvulescu a fost eliberat din functia de sef al Directiei Straini si Probleme de Migrari si pus la dispozitia MI. In locul sau a fost numit colonelul Constantin Manoloiu, eliberat din functia de sef al Directiei Cercetari Penale din IGP. Si adjunctul lui Pirvulescu, colonelul Ion Vergu, a fost eliberat din functie si pus la dispozitia IGP, locul sau fiind ocupat de maiorul Dumitru Zurbagiu, de la UM 0962 Bucuresti. De asemenea, colonelul Dumitru Banu a fost avansat din functia de sef serviciu la Pasapoarte la conducerea acestei structuri.
  La DGIPI, colonelul Zamfir Geanta a fost mutat din functia de sef al Diviziunii de Protectie in cea de loctiitor al sefului Directiei Generale. Tot loctiitor al sefului DGIPI a fost numit colonelul Constantin Dirna, de la comanda Directiei Generale de Investigare a Criminalitatii, desfiintata prin Hotarire de Guvern. La conducerea Diviziunii Protectie a trecut colonelul Alexandru Burian, ofiter specialist principal I. Colonelul Neculae Plaesu a fost mutat din functia de loctiitor al sefului BCCOC din IGP in cea de sef al Diviziunii Informatii. De asemenea, la sefia Diviziunii de Investigatii Economice Strategice a fost numit colonelul Gheorghe Mihai, fost adjunct al sefului Directiei Generale de Investigatii a Criminalitatii. Totodata, colonelul Dan Mitica a fost trecut de la conducerea Sectorului Transmisiuni la cea a Diviziunii Comunicatii.
  Purtatorul de cuvint al MI a anuntat modificari si la unitatile teritoriale de politie. Astfel, la IPJ Brasov, colonelul Constantin Scurtu a fost avansat de la functia de adjunct la cea de sef, in timp ce in locul sau a venit colonelul Aurel Milescu, eliberat din functia de sef al Serviciului de Combatere a Criminalitatii Economico-Financiare a aceluiasi inspectorat. La conducerea IPJ Timis a fost trecut colonelul Doru Spataru, eliberat din functia de sef al Inspectoratului de Politie Transporturi (IPT) Timisoara. In locul acestuia a trecut adjunctul IPJ Timis, colonelul Avram Balan. Generalul de brigada Neculae Cheptanaru a fost eliberat de la sefia IPJ Suceava si trecut in rezerva pentru limita de virsta in grad. in locul sau a venit seful IPJ Vaslui, colonelul Gheorghe Neamtu, ale carui atributii au fost preluate de adjunctul sau. La IPJ Buzau, locotenent-colonelul Ion Iaru a fost numit la conducere, pe o functie vacanta pina la aceasta decizie. Locotenent colonelul Gheorghe Glavan, de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), a fost numit sef al IPJ Vilcea. Colonelul Gheorghe Dinescu, eliberat din functia de adjunct al IPJ Ilfov, fost mutat la DGPMB. Locul sau a fost luat de locotenent-colonelul Dumitru Pirvu, mutat de la DGPMB. De asemenea, colonelul Nicolae Raducanu a fost numit adjunct la IPJ Ialomita, din functia de sef serviciu cercetari penale la aceasta structura.
  Potrivit oficialilor MI, Constantin Dudu Ionescu va preciza, saptamina viitoare, motivele acestor modificari de personal din structurile ministerului. Purtatorul de cuvint al MI a spus ca aceste numiri si eliberari din functie se inscriu "in cadrul masurilor de reforma" luate de conducerea institutiei.

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  O reţinere suspectă şi o tăcere asurzitoare

  Cosmin PAȘCA

  O reţinere suspectă şi o tăcere asurzitoare

  Într-o ţară civilizată, reţinerea în forţă a unui opozant al sistemului ar face prima pagină a ziarelor, iar autorităţile publice şi liderii politici ar fi traşi de mânecă să expună un punct de vedere. Dacă, de bine, de rău, presa a ridicat pe ici, pe colo câteva semne de întrebare (poate nu suficiente), tăcerea instituţiilor statului şi a mediului politic (excepţie USR Tineret) în acest caz este înfricoşător de asurzitoare.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Ruşi şi americani

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Ruşi şi americani

  Devine chiar spectaculos faptul că doi scriitori sovietici (convinşi, repet, de superioritatea civilizaţiei din care provin) reuşesc să nu „devieze” ideologic în multitudinea observaţiilor lor (deşi, repet şi acest lucru, debarcă pe pămînt american cu vizibile prejudecăţi). America fără etaje constituie, prin urmare, o investigaţie culturală - una dintre primele de altfel - de primă mână, nu doar valabilă, ci şi autentică, asupra americanităţii moderne.

  Respir cu plămânii tăi. Şi ai lor

  Bogdan ILIESCU

  Respir cu plămânii tăi. Şi ai lor

  Despre neuroplasticitatea socială.

  Identităţi în oglindă (I)

  Florin CÎNTIC

  Identităţi în oglindă (I)

  Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

  pulspulspuls

  Va fi numit onorabilul domn Balalaicu secretar de stat? Au ba?

  Va fi numit onorabilul domn Balalaicu secretar de stat? Au ba?

  Puţină lume a văzut ieri, stimaţi telespectaori, că pe marginea de jos a soclului statuii domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, chiar în timpul paradei organizată pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, sau, în fine, dacă joaca de acolo poate fi numită paradă, ei bine, chiar acolo şi atunci un cetăţean surescitat nu făcea nimic altceva, dacă vă vine a crede, decât că dădea în bobi. 

  Caricatura zilei

  Cântecel de sezon

  Editia PDF

  Bancul zilei

  - "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.