anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Legislatia si serviciile pentru protectia copilului vor fi modificate, MMFPS incepe reevaluarea

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a anuntat inceperea proiectului "Imbunatatirea eficacitatii organizationale a sistemului de protectie a copilului in Romania", finantat de Ministerul Administratiei si Internelor, Directia pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative, din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007 - 2013.

  Proiectul se va derula timp de doi ani si va fi implementat in parteneriat cu Fundatia Sera Romania.

  Presedintele organizatiei neguvernamentale, Bogdan Simion, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ca in urmatorii doi ani urmeaza ca intreag cadrul legislativ din protectia copilului, inclusiv directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului si serviciile publice de asistenta sociala (SPAS) din municipii si orase, vor fi reevaluate din punct de vedere al Legii 272/2004 privind respectarea drepturilor copilului, dar si din punct de vedere administrativ si financiar.

  Bogdan Simion a precizat ca Legea 272, intrata in vigoare in 2005, nu a fost pana acum niciodata reevaluata pentru a vedea daca necesita imbunatatiri.

  In functie de rezultatele obtinute in cadrul proiectului se vor face propuneri de modificare.

  La randul sau, presedintele Sera Romania a mai spus ca, pe langa echipa centrala care va coordona proiectul, vor exista si echipe regionale care, timp de sapte luni, vor face evaluari in teren, inclusiv la nivelul serviciilor oferite de prestatorii privati.

  Potrivit MMFPS, obiectivul general al proiectului este de a realiza imbunatatirile de structura si proces necesare pentru cresterea eficacitatii organizationale a sistemului de protectie a copilului in Romania, avandu-se in vedere restructurarea DGASPC-urilor din judete si sectoarele municipiului Bucuresti, pentru a se asigura o organizare unitara si eficace a structurii acestora, dezvoltarea si intarirea capacitatii institutionale a SPAS si a structurilor de asistenta sociala echivalente din comune, imbunatatirea calitatii serviciilor publice oferite de cele doua structuri si imbunatatirea managementului resurselor umane, normarea activitatilor personalului si stabilirea indicatorilor de performanta adecvati la nivelul institutiilor si serviciilor DGASPC si SPAS.

  Obiective specifice privind imbunatatirile de proces vizeaza imbunatatirea si completarea procesului de adoptare, aplicare monitorizare si evaluare a deciziilor referitoare la protectia drepturilor copilului, imbunatatirea si completarea procedurilor si mecanismelor de cooperare si colaborare dintre DGASPC si SPAS, precum si a procesului de coordonare a activitatilor SPAS de pe teritoriul judetului de catre DGASPC, perfectionarea, dezvoltarea si extinderea monitorizarii centralizate a resurselor si activitatilor din sistemul de protectie a copilului si imbunatatirea eficacitatii activitatilor furnizorilor de servicii sociale, prin crearea unui sistem concurential bazat pe eficienta utilizarii resurselor alocate.  (sursa: mediafax)


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  O epavă la primărie

  Cătălin ONOFREI

  O epavă la primărie

  Cum vrea Băsescu să iasă din politica naţională.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Un lider, un afacerist, un oportunist

  Briscan ZARA

  Un lider, un afacerist, un oportunist

  Aceasta este mai degrabă o parabolă, dar cu întâmplări şi personaje rupte din realitatea prin care am trecut eu în această vară.

  Cum (nu) se consolidează o democraţie

  Ciprian IFTIMOAEI

  Cum (nu) se consolidează o democraţie

  Democraţia se află într-un regres din ce în ce mai pronunţat în multe ţări ale lumii, chiar şi în cele considerate odinioară democraţii avansate: SUA, Marea Britanie, unele ţări membre UE. Doar 5,7% din populaţia lumii trăieşte astăzi în ţări cu democraţii consolidate. 

  A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (I)

  Mihai DORIN

  A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (I)

  Sau cum Turcia sfidează lumea creştină!

  pulspulspuls

  Bombiţa bombiţelor: iaca pe unde au intrat cu forţa în casa de miliardar cagulaţii de la Iaşi!

  Bombiţa bombiţelor: iaca pe unde au intrat cu forţa în casa de miliardar cagulaţii de la Iaşi!

  Ia-auzi una tare pe azi, stimabile cetitoriu, onorat auditoriu sau preţuit telespectatoriu, una venită aseară cu ultimul tramvai la redacţie! 

  Caricatura zilei

  LetsKanya

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

  Linkuri

  Alte ziare locale

   Intrebarea zilei

   Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.