Legislatia si serviciile pentru protectia copilului vor fi modificate, MMFPS incepe reevaluarea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 26.01.2022

Legislatia si serviciile pentru protectia copilului vor fi modificate, MMFPS incepe reevaluarea

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a anuntat inceperea proiectului "Imbunatatirea eficacitatii organizationale a sistemului de protectie a copilului in Romania", finantat de Ministerul Administratiei si Internelor, Directia pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative, din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007 - 2013.

  Proiectul se va derula timp de doi ani si va fi implementat in parteneriat cu Fundatia Sera Romania.

  Presedintele organizatiei neguvernamentale, Bogdan Simion, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ca in urmatorii doi ani urmeaza ca intreag cadrul legislativ din protectia copilului, inclusiv directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului si serviciile publice de asistenta sociala (SPAS) din municipii si orase, vor fi reevaluate din punct de vedere al Legii 272/2004 privind respectarea drepturilor copilului, dar si din punct de vedere administrativ si financiar.

  Bogdan Simion a precizat ca Legea 272, intrata in vigoare in 2005, nu a fost pana acum niciodata reevaluata pentru a vedea daca necesita imbunatatiri.

  In functie de rezultatele obtinute in cadrul proiectului se vor face propuneri de modificare.

  La randul sau, presedintele Sera Romania a mai spus ca, pe langa echipa centrala care va coordona proiectul, vor exista si echipe regionale care, timp de sapte luni, vor face evaluari in teren, inclusiv la nivelul serviciilor oferite de prestatorii privati.

  Potrivit MMFPS, obiectivul general al proiectului este de a realiza imbunatatirile de structura si proces necesare pentru cresterea eficacitatii organizationale a sistemului de protectie a copilului in Romania, avandu-se in vedere restructurarea DGASPC-urilor din judete si sectoarele municipiului Bucuresti, pentru a se asigura o organizare unitara si eficace a structurii acestora, dezvoltarea si intarirea capacitatii institutionale a SPAS si a structurilor de asistenta sociala echivalente din comune, imbunatatirea calitatii serviciilor publice oferite de cele doua structuri si imbunatatirea managementului resurselor umane, normarea activitatilor personalului si stabilirea indicatorilor de performanta adecvati la nivelul institutiilor si serviciilor DGASPC si SPAS.

  Obiective specifice privind imbunatatirile de proces vizeaza imbunatatirea si completarea procesului de adoptare, aplicare monitorizare si evaluare a deciziilor referitoare la protectia drepturilor copilului, imbunatatirea si completarea procedurilor si mecanismelor de cooperare si colaborare dintre DGASPC si SPAS, precum si a procesului de coordonare a activitatilor SPAS de pe teritoriul judetului de catre DGASPC, perfectionarea, dezvoltarea si extinderea monitorizarii centralizate a resurselor si activitatilor din sistemul de protectie a copilului si imbunatatirea eficacitatii activitatilor furnizorilor de servicii sociale, prin crearea unui sistem concurential bazat pe eficienta utilizarii resurselor alocate.  (sursa: mediafax)


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

  Lucian DÎRDALA

  Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

  Atunci când şi-au prezentat pachetul de cereri adresate Occidentului, reprezentanţii diplomatici ruşi nu aveau cum să spere că simplul zăngănit de arme în preajma graniţelor ucrainene poate inversa un amplu proces geopolitic derulat pe un interval de aproape trei decenii.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Asachi întemeietorul

  Florin CÎNTIC

  Asachi întemeietorul

  Gh. Asachi este una dintre figurile fondatoare ale instituţiilor moderne în Iaşi. Printre ele, şi Arhivele Statului Moldovei care, la 190 de ani de funcţionare neîntreruptă, rămâne una dintre instituţiile fundamentale ale oraşului.

  Hombre şi patimile

  Radu PĂRPĂUȚĂ

  Hombre şi patimile

  Hombre locuia în Iaşi, în oraşul culturii cum se zice cu o vorbă tocită. Dar dacă ne referim la cartierul Bularga cel puţin nici nu poate fi vorba de „oraşul culturii”. Bulargăi îi spun, chiar locuitorii cartierului, ŢŢŢ, adică Ţaţe, Ţoape şi Ţărani. Sigur, or fi şi oameni deosebiţi printre ei. Desigur că şi alte oraşe au asemenea cartiere. Şi asemenea oameni. Spun asta deşi nu am fost la Londra, Avignon sau Târgu Bujor.

  Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

  Alex VASILIU

  Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

  Deși subiectul e același ca într-o povestire de Sadoveanu - o vânătoare -, alt text scris de Dan Eremia Grigorescu păstrează tușe din stilul, din atmosfera prietenului vârstnic și taciturn. Dar nu admirăm, ca să mă exprim în termeni de facere a imaginii, panoramări îndelungi, detalii generos lăsate privirii. Acum savurăm cadre scurte, ritmic, aproape nervos montate, potențând starea de neliniște, de pericol iminent, aproape fatal. Nu numai descrierea momentelor de așteptare imprimă viteza, savoarea lecturii, ci, în plus, momentul unic, de povestire incredibilă dar adevărată a dansului vânătorului cu fiara, ultimă încontrare pe viață și pe moarte, urmată de finalul imprevizibil.

  pulspulspuls

  A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

  A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

  Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

  Caricatura zilei

  Șoșoacă și racheta

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

   X