anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 07.12.2022

Legislatia si serviciile pentru protectia copilului vor fi modificate, MMFPS incepe reevaluarea

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a anuntat inceperea proiectului "Imbunatatirea eficacitatii organizationale a sistemului de protectie a copilului in Romania", finantat de Ministerul Administratiei si Internelor, Directia pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative, din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007 - 2013.

  Proiectul se va derula timp de doi ani si va fi implementat in parteneriat cu Fundatia Sera Romania.

  Presedintele organizatiei neguvernamentale, Bogdan Simion, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ca in urmatorii doi ani urmeaza ca intreag cadrul legislativ din protectia copilului, inclusiv directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului si serviciile publice de asistenta sociala (SPAS) din municipii si orase, vor fi reevaluate din punct de vedere al Legii 272/2004 privind respectarea drepturilor copilului, dar si din punct de vedere administrativ si financiar.

  Bogdan Simion a precizat ca Legea 272, intrata in vigoare in 2005, nu a fost pana acum niciodata reevaluata pentru a vedea daca necesita imbunatatiri.

  In functie de rezultatele obtinute in cadrul proiectului se vor face propuneri de modificare.

  La randul sau, presedintele Sera Romania a mai spus ca, pe langa echipa centrala care va coordona proiectul, vor exista si echipe regionale care, timp de sapte luni, vor face evaluari in teren, inclusiv la nivelul serviciilor oferite de prestatorii privati.

  Potrivit MMFPS, obiectivul general al proiectului este de a realiza imbunatatirile de structura si proces necesare pentru cresterea eficacitatii organizationale a sistemului de protectie a copilului in Romania, avandu-se in vedere restructurarea DGASPC-urilor din judete si sectoarele municipiului Bucuresti, pentru a se asigura o organizare unitara si eficace a structurii acestora, dezvoltarea si intarirea capacitatii institutionale a SPAS si a structurilor de asistenta sociala echivalente din comune, imbunatatirea calitatii serviciilor publice oferite de cele doua structuri si imbunatatirea managementului resurselor umane, normarea activitatilor personalului si stabilirea indicatorilor de performanta adecvati la nivelul institutiilor si serviciilor DGASPC si SPAS.

  Obiective specifice privind imbunatatirile de proces vizeaza imbunatatirea si completarea procesului de adoptare, aplicare monitorizare si evaluare a deciziilor referitoare la protectia drepturilor copilului, imbunatatirea si completarea procedurilor si mecanismelor de cooperare si colaborare dintre DGASPC si SPAS, precum si a procesului de coordonare a activitatilor SPAS de pe teritoriul judetului de catre DGASPC, perfectionarea, dezvoltarea si extinderea monitorizarii centralizate a resurselor si activitatilor din sistemul de protectie a copilului si imbunatatirea eficacitatii activitatilor furnizorilor de servicii sociale, prin crearea unui sistem concurential bazat pe eficienta utilizarii resurselor alocate.  (sursa: mediafax)


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Uniunea Europeană priveşte din nou către sud-est

  Lucian DÎRDALA

  Uniunea Europeană priveşte din nou către sud-est

  În stilul consacrat al summit-urilor desfăşurate sub egida Consiliului European, se va încerca afişarea unei solidarităţi încurajatoare între membrii UE şi partenerii lor din sud-estul Continentului.

  opinii

  Umbra Regelui

  Florin CÎNTIC

  Umbra Regelui

  Pe 5 decembrie tocmai am comemorat cinci ani de când Mihai I, ultimul monarh constituţional al României, ne-a lăsat mai singuri. După ură viscerală şi bocete ipocrite la catafalc a venit şi vremea uitării împotriva căreia nu putem lupta decât activând memoria scurtă. Ca de exemplu:

  Arteziana Balenă din Puşkin

  Radu PĂRPĂUȚĂ

  Arteziana Balenă din Puşkin

  Generaţii şi generaţii de studenţi, care au făcut facultatea în Copoul Iaşilor, desigur că ştiu ce este aceea Balena: fântâna arteziană din campusul Titu Maiorescu (zis de cei mai vechi Puşkin sau, cum zicea o... tovarăşă cu multe fuste - Puşchiu), având conturul unei balene sau, în fine, al unui peştoaice, din părculeţul de lângă căminele de fete de aici. 

  Atât de rar - César Franck

  Alex VASILIU

  Atât de rar - César Franck

  La 10 decembrie se vor împlini două secole de la naşterea unuia dintre cei mai importanţi compozitori - César Franck. Aderenţa sa la tehnicile de scriitură clasice şi romantice, inventivitatea, ardenţa emoţională, frumuseţea temelor melodice impresionând instantaneu, imprimându-se definitiv în memorie sunt calităţi ce i-au asigurat autorului francez succesul în timpul vieţii şi pe parcursul timpului.

  pulspulspuls

  Olecuţă de lecţie de gramatica limbii române pentru cei care-o agresează chiar de ziua ţării

  Olecuţă de lecţie de gramatica limbii române pentru cei care-o agresează chiar de ziua ţării

  Ehehei, unde-s vremurile când, ca să intri la facultatea de drept, mâncai pe pâine manualele de gramatică a limbii române? 

  Caricatura zilei

  Austria vrea

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

  Linkuri sponsorizate

  Parteneri

  Alte publicatii

   Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.