Legislatia si serviciile pentru protectia copilului vor fi modificate, MMFPS incepe reevaluarea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Legislatia si serviciile pentru protectia copilului vor fi modificate, MMFPS incepe reevaluarea

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a anuntat inceperea proiectului "Imbunatatirea eficacitatii organizationale a sistemului de protectie a copilului in Romania", finantat de Ministerul Administratiei si Internelor, Directia pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative, din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007 - 2013.

  Proiectul se va derula timp de doi ani si va fi implementat in parteneriat cu Fundatia Sera Romania.

  Presedintele organizatiei neguvernamentale, Bogdan Simion, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ca in urmatorii doi ani urmeaza ca intreag cadrul legislativ din protectia copilului, inclusiv directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului si serviciile publice de asistenta sociala (SPAS) din municipii si orase, vor fi reevaluate din punct de vedere al Legii 272/2004 privind respectarea drepturilor copilului, dar si din punct de vedere administrativ si financiar.

  Bogdan Simion a precizat ca Legea 272, intrata in vigoare in 2005, nu a fost pana acum niciodata reevaluata pentru a vedea daca necesita imbunatatiri.

  In functie de rezultatele obtinute in cadrul proiectului se vor face propuneri de modificare.

  La randul sau, presedintele Sera Romania a mai spus ca, pe langa echipa centrala care va coordona proiectul, vor exista si echipe regionale care, timp de sapte luni, vor face evaluari in teren, inclusiv la nivelul serviciilor oferite de prestatorii privati.

  Potrivit MMFPS, obiectivul general al proiectului este de a realiza imbunatatirile de structura si proces necesare pentru cresterea eficacitatii organizationale a sistemului de protectie a copilului in Romania, avandu-se in vedere restructurarea DGASPC-urilor din judete si sectoarele municipiului Bucuresti, pentru a se asigura o organizare unitara si eficace a structurii acestora, dezvoltarea si intarirea capacitatii institutionale a SPAS si a structurilor de asistenta sociala echivalente din comune, imbunatatirea calitatii serviciilor publice oferite de cele doua structuri si imbunatatirea managementului resurselor umane, normarea activitatilor personalului si stabilirea indicatorilor de performanta adecvati la nivelul institutiilor si serviciilor DGASPC si SPAS.

  Obiective specifice privind imbunatatirile de proces vizeaza imbunatatirea si completarea procesului de adoptare, aplicare monitorizare si evaluare a deciziilor referitoare la protectia drepturilor copilului, imbunatatirea si completarea procedurilor si mecanismelor de cooperare si colaborare dintre DGASPC si SPAS, precum si a procesului de coordonare a activitatilor SPAS de pe teritoriul judetului de catre DGASPC, perfectionarea, dezvoltarea si extinderea monitorizarii centralizate a resurselor si activitatilor din sistemul de protectie a copilului si imbunatatirea eficacitatii activitatilor furnizorilor de servicii sociale, prin crearea unui sistem concurential bazat pe eficienta utilizarii resurselor alocate.  (sursa: mediafax)


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Europa se loghează în reţea

  Lucian DÎRDALA

  Europa se loghează în reţea

  Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

  Florin CÎNTIC

  Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

  Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

  Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

  Alex VASILIU

  Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

  Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

  Epilare inghinală

  Briscan ZARA

  Epilare inghinală

  Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

  pulspulspuls

  Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

  Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

  Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

  Caricatura zilei

  Fără facebook

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.