anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Moldova n-a incaput la smintinitul banilor pentru drumuri

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Etapa a doua a acestei reabilitari de drumuri, in valoare de 553 milioane dolari, prevede reabilitarea a 1.004 kilometri de drumuri nationale. Din aceasta suma, componenta de drumuri este de 445 milioane dolari, finantare asigurata printr-un credit sindicalizat de BIRD, BERD si BEI, contributia Guvernului României fiind de 200 milioane dolari, respectiv 45% din valoarea totala a lucrarilor, a declarat Traian Basescu, ministrul Transporturilor. In cadrul primei transe de acordare a contractelor, au fost depuse oferte pentru reabilitarea tronsoanelor Bucuresti - Alexandria (78 km), Urziceni - Buzau - Rimnicu Sarat (88,4 km), Turda - Cuci - Tirgu Mures (65 km), si Cluj - Zalau - Satu Mare (157 km). In a doua etapa, din luna mai 1998, vor fi depuse oferte pentru opt contracte, din care patru pentru traseul Craiova - Slatina - Pitesti (115,9 km), iar restul pentru tronsonul Brasov - Sighisoara - Tirgu Mures (159 km). Contractele pentru supervizarea lucrarilor au fost atribuite asocierii SPEA Italia - IPTANA Search Romania, pentru lucrarile cofinantate de BEI, firmei Louis Berger Franta - pentru lucrarile cofinantate de BERD, si firmei BCEOM Franta, pentru cele cofinantate de BIRD. Traian Basescu a afirmat ca, pentru etapa a doua de reabilitare a drumurilor nu vor mai fi permise depasiri de termen la realizarea contractelor decit in situatii exceptionale, avertizind ca "vor incepe sa functioneze penalizarile". Prima etapa de reabilitare a drumurilor, in curs de finalizare, a inceput in 1992 si a constat in repararea si modernizarea a 1.053 kilometri de drumuri nationale. Pentru realizarea etapei a treia, care prevede reabilitarea a 2.275 kilometri de drumuri nationale, urmeaza sa fie obtinuta finantare.

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

  Cosmin PAȘCA

  Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

  Campania de racolări declanşată de liberali înseamnă în primul rând o umilinţă pentru propriul electorat şi activul de partid. E o palmă pe obrazul acelor liberali (mulţi, puţini?) care s-au luptat în ultimii patru ani cu „ciuma roşie” pe uliţa satului, care şi-au pierdut patru ani din viaţă crezănd că PNL trebuie să facă opoziţie.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Savanţii zilelor din urmă

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Savanţii zilelor din urmă

  „Dragul meu, adevărul este chiar cel comunicat de hârţogarii academici: mi-am mistificat activitatea de cercetare, aşa-zisele informaţii epocale, savantlâcul, biografia, tot! Existenţa mea e o farsă de la A la Z. Nu puteam să mor cu minciuna în spate! Mă bucur că accidentul deconspirării s-a petrecut înainte de ieşirea din sistem. Nu vor fi consecinţe punitive, iar eu, în sfârşit, voi savura câţiva ani de sinceritate....”

  Iaşul vrea tren urban! (II)

  George ŢURCĂNAŞU

  Iaşul vrea tren urban! (II)

  În ciuda dorinţei autorităţilor locale ale aglomeraţiilor urbane importante ale României, fără o descentralizare reală punerea în practică a proiectelor de trenuri urbane e extrem de dificilă. Atâta vreme cât tot ce ţine de infrastructura de transport feroviar se decide la Ministerul Transporturilor şi autorităţile locale sau judeţene nu pot contacta după nevoile lor transportul feroviar, lucrurile se vor mişca foarte greu. 

  De la moară la războiul de ţesut

  Bogdan ILIESCU

  De la moară la războiul de ţesut

  „Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi când îţi iei ochii de la ţelul tău.” Henry Ford

  pulspulspuls

  Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

  Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

  Caricatura zilei

  3 AM

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

  Linkuri

  Alte ziare locale

   Intrebarea zilei

   Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.