anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Prima condamnare la CEDO din cauza ciinilor vagabonzi

O palma rasunatoare peste obrazul autoritatilor locale

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Ciinii comunitari sint demult o prezenta obisnuita pe strazi

  Judecatorii Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) au decis ca Romania trebuie sa plateasca despagubiri de 9.000 de euro femeii care a fost muscata de ciini vagabonzi pe 24 octombrie 2000 si care a reclamat autoritatile romane la CEDO pentru ca nu au luat masuri adecvate ca sa rezolve problema animalelor fara stapin din Bucuresti.

  In urma atacului, Georgeta Stoicescu a fost ranita la cap si la picior, suferind o fractura de femur. Starea de sanatate a acesteia s-a deteriorat, astfel ca in 4 iunie 2003 a fost incadrata in categoria persoanelor cu handicap. Instanta europeana a subliniat ca Georgeta Stoicescu a inceput sa sufere de amnezie, dureri de umeri si picioare si sa prezinte dificultati in alimentatie. De asemenea, aceasta traia intr-o stare continua de anxietate si n-a mai parasit domiciliul de teama unui alt atac.

  Astfel, statul roman a fost condamnat pentru ca nu a luat suficiente masuri de protectie a cetatenilor impotriva ciinilor vagabonzi, dupa o reclamatie a unei femei de 71 de ani, care fusese muscata violent de mai multi maidanezi in Bucuresti. In cauza deschisa la CEDO de Georgeta Stoicescu, in prezent decedata, si continuata apoi de sotul acesteia, Georgel Stoicescu, statul roman a fost gasit vinovat pentru incalcarea articolului 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, referitor la dreptul la viata privata, si a articolului 6, referitor la dreptul de a avea acces la justitie.

  Potrivit unui comunicat facut public ieri de instanta europeana, judecatorii de la Strasbourg au decis ca sotul femeii muscate de ciini sa primeasca daune de 9.000 de euro. Reclamanta a pretins in fata instantei europene ca autoritatile locale nu au luat masurile necesare pentru a rezolva problema cauzata de numarul mare de ciini vagabonzi din Bucuresti si pentru a garanta securitatea si sanatatea locuitorilor. Ea a reclamat, de asemenea, faptul ca i-au fost respinse doua actiuni civile impotriva Primariei, instantele din Romania care au dat aceste decizii invocind faptul ca reclamanta nu a platit taxele judiciare pentru respectivele cereri.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

  Cosmin PAȘCA

  Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

  A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

  opinii

  New York şi Alabama. Un circuit epic

  Codrin Liviu CUȚITARU

  New York şi Alabama. Un circuit epic

  Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

  Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

  George ŢURCĂNAŞU

  Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

  Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

  Întâmplările lui Nobel (I)

  Bogdan ILIESCU

  Întâmplările lui Nobel (I)

  „All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

  pulspulspuls

  Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

  Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

  Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

  Caricatura zilei

  Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

  Editia PDF

  Bancul zilei

  La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

  Linkuri sponsorizate

  Parteneri

  Alte publicatii

   Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.